zaterdag 4 augustus 2012

Het weekend

Zaterdag 4 Augustus 2012,
Het is weekend en eindelijk een dag met rust. Leida lekker uitslapen. Heeft ze wel verdient na deze drukke week. Ik stond op om 08:30 uur. Vroeg, nee hoor, ik sta altijd wel een beetje vroeg op in het weekend. We willen in ieder geval voor de zaterdag lekker samen zijn en een paar dingen doen. Uiteraard als er iemand onverwachts langs komt is die welkom. Het is moeilijk om iemand de deur te wijzen. Alleen als wij naar specialisten moeten of iets dergelijks.
Ik weet dat de berichtgeving minder zal worden na verloop van tijd. Ik zal en wil niet iedere dag hetzelfde gaan schrijven. Als alles rustig is zal ik 1x per week iets op mijn blog gaan schrijven, maar zolang ik nog behandeld word of er is iets nieuws zal ik het gaan publiceren.
Vanmiddag lekker samen naar het centrum geweest. Het was tenslotte goed weer en dan wil ik er van genieten. Toen we terug waren lekker samen koffie gedronken. Na het eten ben ik weer gaan wandelen, wat mij steeds beter bevalt. 1,5 uur lekker nadenken over alles. Soms even met bekende praten als ik die tegen kom. Vanavond was dat ook weer het geval. Even een traantje wegpinken (geeft niet).
Al met al was het vandaag een lekkere relaxte dag en hier kan ik ook van genieten.

Lekker met mijn laptop en een glaasje. Ja, ja de Rudy kenners geloven dit niet.
Ananas/passievrucht.

Zondag 5 Augustus 2012,

Vanmorgen even een kleine wandeling gemaakt door de buurt. Als je op dit moment over de geluidswal loopt kijk je er toch anders tegen aan. Alles staat op dit moment in bloei. Zelfs de kleine bloempjes. Het is lekker rustig in de buurt, want waarschijnlijk zijn een heleboel mensen op vakantie. Om 11 uur lekker koffie drinken. Mijn oude moedertje en mijn broer en schoonzus kwamen ook. We konden lekker buiten koffie drinken. In mijn buurtje zijn er steeds meer buurtjes die het weten en ons veel sterkte wensen. Dit steunt ons goed. Vanavond weer mijn 2 uurtjes benut met wandelen. Ik ben dus telefonisch niet te bereiken tussen 18:00 en 20:00 uur. Aankomende week is de week van bestraling en wat andere verplichtingen. Ik ga naar mijn oncologisch verpleegkundige en mijn oncologisch fysiotherapeute. Jullie horen of beter lezen nog wanneer mijn bestraling plaats vind. Nu lekker genieten van de zondagavond.

6 opmerkingen:

  1. Hey Rudy (en Leida, Jurjen, Majella en Joost) heel veel sterkte en veel relaxte (geniet)dagen toegewenst van Linda, Elvin, Jasper en Tim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niels en Jolanda5 augustus 2012 om 06:10

    Hallo rudy en de rest. Ik hoorde het nieuws tijdens onze vakantie in de VS. Ik heb je blog met rillingen gelezen. Vindt het fijn om te lezen dat je vandaag een leuke dag hebt gehad. We vinden t erg knap dat je het op deze manier zo op kunt schrijven. Jolan en ik willen jullie allen heel veel sterkte wensen groeten niels en jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker hoor zo'n glaasje ananas/passievrucht! Fijn dat jullie een lekkere relaxte dag hebben gehad.

    xxx jomaju

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Rudy, ik ken je nu inmiddels alweer ruim 57 jaar (vanaf je geboorte dus) en jij met een glaasje ananas/passievrucht ken ik zeker niet van je. Ik moet toegeven dat het wel heel lekker is. Respect van mijn kant dat je op deze manier iedereen op de hoogte houdt, vind dat altijd weer knap van mensen die zo ziek zijn. Zoals jij schrijft, merk ik dat je je gevoel voor humor ook niet bent verloren, zoals je ma omschrijft 'oud moedertje'. Toen ik dat las verscheen er een grote glimlach om mijn mond.
    Goed van je dat je zo lekker aan de wandel bent iedere dag en van alles om je heen geniet. Zoals je de natuur is heel mooi en als je zulke lange wandelingen maakt, zie je steeds meer mooie dingen om je heen, zoals de kleinste bloemetjes.
    Weet dat ik van je hou en dat jullie allemaal in mijn gedachte zijn. Jullie weten mij te vinden, mochten jullie mijn hulp nodig hebben dan ben ik er voor jullie. Ik bel jullie van de week nog wel even op om af te spreken wanneer ik een bakkie kan komen halen, want van te voren even bellen vind ik prettiger dan zomaar op de dolle plof aan te komen. Vooral nu je deze week de bestraling gaat krijgen. Voor nu heel veel sterkte. Dikke kus van je grote/kleine zus.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He rudy en leida, we hoorden op ons vakantieadres dit klote bericht. Super om te lezen hoe je ermee omgaat! Ook ik krijg de rillingen van je blog net als niels. We hopen dat je nog Veel dagen krijgt zoals je hierboven beschrijft waarop je geniet van de kleine dingen. Ik weet dat juist die kleine dingen steeds belangrijker worden. Wensen jou leida, jurjen, majella en joost Veel tijd met elkaar en Veel sterkte. Silken kus van mariska en een groet van sander ( Nou vooruit, Ook een Klein kusje van sander)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Ruud hier even een kleine opmerking van je broertje Aad.
    Ik vond het fijn en ook emotioneel zondag even bij je te zijn. In gedachten ben ik iedere dag bij je en ik weet zeker dat je sterk genoeg bent om de strijd met de bestraling en chemo aan te gaan.
    Een advies van mij ga ajb van iedere minuut genieten van je gezin en je kleinkinderen.

    Carpe diem,

    Aad

    BeantwoordenVerwijderen