donderdag 9 augustus 2012

De dag na de bestraling

Woensdag 8 Augustus 2012,

Gisteravond lag ik op tijd op bed. Visite hadden we nog, maar ik was vreselijk vermoeid en moest om de 10 minuten gapen. Ik heb altijd geleerd luister naar je lichaam. De signalen die dat geeft zijn er niet voor niets.
Van mijn radioloog heb ik een drankje gekregen om mijn slokdarm te beschermen. Een bekende van mij die ook kanker heeft, had dit al eens tegen mij geadviseerd. Tenminste als dit ook voor mij van belang was. En ja hoor, ik krijg ook sucralfaat. Wienny bedankt voor de tip. Ik heb het aan mijn behandelend arts gevraagt en het stond ook al op zijn lijstje. Dit moet ik 4x per dag innemen en het smaakt ook nog. Voor de ijsfabrikanten misschien een nieuwe smaak (caramel,anijs). Alleen de smaak maken niet het drankje namaken hoor.
Ondanks de grote impact van gisteren heb ik een goede nachtrust gehad. Wel weer een paar keer eruit om te plassen, maar daarna weer goed slapen. De volgende keer als ik eruit ga 's nachts dan zal ik even aan mijn collega's denken die dan 's nachts aan het werk zijn.
's Morgens moest ik om 10:30 uur bij mijn oncologisch verpleegkundige zijn om even bij te praten en om een aantal vragen te stellen. Maar eerst even koffie. Het gesprek doet mij voor de tweede keer heel erg goed. Wij konden ons verhaal doen, of het nou positief of negatief is. Zij heeft een luisterend oor. Toen wij weer weggingen hoorde ik muziek in het ziekenhuis. Het waren de CliniClowns. Geweldig om te zien hoe hun de wereld in een glimlach kunnen veranderen. Alsof het op mijn pad moet komen, maar ik heb dus het grootste respect voor deze CLOWNS. Had ik al voor mijn ziekte.

Nu even naar Joost en Majella, want Majella moet voor controle naar het ziekenhuis. 's Middags ben ik naar fysio geweest om mijn eerste afspraak te maken. Hele aardige mensen en ik kan al morgenochtend om 10:30 uur terecht met mijn sportkleding aan. We gaan eerst eens bekijken wat ik allemaal kan. Als ik mijn gevoel achterna ga, dan kan ik de hele wereld aan (ha, ha). Ik heb er in ieder geval zin in om te sporten. Tenminste op mijn manier.

2 opmerkingen:

  1. Olivier Burgering9 augustus 2012 om 16:07

    Hoi Rudy,

    Je klinkt er sterk en goed onder, hartstikke knap!
    Ik wens je alle succes! Leuk dat je soms aan ons denkt, hier denken we ook aan jou!

    Sterkte!

    Groeten,

    Olivier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat gaan we dus maar voorstellen hier, caramel/anijs.
    Caramelsaus hebben we genoeg, we moeten alleen even de anijs importeren, ik heb al voorgesteld om ouzo te nemen, steunen we de Grieken ook nog eens, jaren geleden maakte we dat ook anijsijs dan meurde de hele afdeling ernaar, ik wist toen nog niet dat ouzo zo lekker kon zijn!!
    ja we hebben deze week nachtdienst, dus denk aan ons en wij denken en praten over jou, we lezen ook je mail.
    Je hebt een mooie kleindochter en binnenkort nr 2 geweldig, geniet ervan.
    En we willen wel een foto zien van Rudi in sportkleding, is weer eens wat anders als zo"n dikke blauwe vriespak.
    Zet m op Rudi voor een nieuw Olympisch record, maar niets forceren, laat dat maar aan die oranje klanten over!!
    groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen