maandag 9 november 2015

JA of NEE???

9 november 2015.

Vandaag krijg ik een heel erg belangrijk telefoontje vanuit Zwolle van mijn oncoloog. De afspraak is dat dit aan het eind van de middag zal plaats vinden, dus ik moet nog even geduld hebben en natuurlijk de lezers ook.Zodra ik wat weet, dan krijgen Jurjen en Majella natuurlijk het als eerste te weten. Hoe ik er zelf tegenover sta laat ik voor mijzelf, want anders gaat dit een eigen leven leiden. Ik wacht gewoon af en meer kan ik niet doen. Deze ochtend is natuurlijk weer oppas ochtend op mijn vriendje Sepp. Hij heeft al een mooie tekening gemaakt voor mij en al die tekeningen bewaar ik natuurlijk. Rond 12 uur kreeg ik een telefoontje van mijn oncoloog. In ieder geval mooi op tijd en ik hoef mij niet de hele dag te wachten. Helaas had hij niet het nieuws waar ik een heel klein beetje op gehoopt had. Het is dus NEE. Mijn radiotherapeut heeft geoordeeld dat het niet verstandig is om nog een bestraling te doen. De kans is veel te groot dat het mis gaat en men een gat in mijn slokdarm zou branden. Natuurlijk heb ik over dit scenario ook nagedacht en ik moet de uitkomst van mijn specialisten respecteren. Dit betekend niet dat er helemaal niks meer mogelijk, maar bestraling en chemo vallen af. We gaan even door zoals het nu is en als het slechter gaat moet ik gelijk mijn oncoloog bellen. Het hoe en wat komt later wel ter sprake. Ik heb een bakje Brinta gegeten en daarna de rust in. De rest van de dag is het rustig, dus tot morgen.

10 november 2015.

Het is weer onco fysio tijd en ik ga ervoor. Vanmorgen ging de boterham er redelijk in. Wel wat reacties, maar ten opzichte van gisteren ging het eten dus beter. Natuurlijk was mijn therapeute benieuwd wat de uitslag was van het telefonisch consult met mijn oncoloog. Ik heb niet alles gedaan, want ik merk dat de energie hard achteruit gaat. Toch heb ik beloofd dat ik zoveel zal doen wat ik mijn macht ligt. Natuurlijk is dit veel minder dan een jaar geleden. Het zei zo. Niks doen is voor mij nog geen optie. Toen ik weer thuis was voelde ik de misselijkheid weer wat opkomen. Het kommetje vla is er niet goed in gegaan en ik ga er vanavond mee verder. Gelukkig kwam de thuiszorg op tijd, zodat ik zelf ook op tijd de middagrust kan nemen. Na de rust even een bakkie thee gedronken die er weer goed inging. Ik ben het bad ingedoken en nadat ik klaar was met badderen waren de aardappelen op. Dan maar weer Brinta eten, wat er gelukkig goed inging. Morgen is er weer een drukke dag met het ontvangen van visite en straks weer lekker naar bed.

11 november 2015.

Deze dag bestaat uit visite en consult. Rond koffietijd krijg ik Harry en Jaap, twee oud collega's op visite. Natuurlijk vind ik dat hartstikke leuk. We hebben gezellig met elkaar zitten praten over nu en over vroeger. Natuurlijk zijn ze ook altijd wel benieuwd hoe het nu gaat in de fabriek in Hellendoorn. Na afloop hebben we afgesproken dat we snel weer bij elkaar komen. Klinkt misschien raar, maar nu heb ik de energie er nog voor. Rond 11:30 uur zijn ze weer weg gegaan en vlak daarna kwam Leo nog even kort op visite. Helaas had ik hier niet veel tijd voor, want ik moest de auto wegbrengen naar Majella. Tussen 13:00 uur en 14:00 uur komt mijn huisarts, want die is wel benieuwd hoe het nu met mij gaat. In principe weet men alles wel, want zodra ik weer wat weet ga ik altijd even naar de assistente om mede te delen hoe het ervoor staat. Of en wanneer ik een behandeling krijg, of wat voor een uitslag ik heb gekregen. Men krijgt niet alles vanuit Zwolle mee. Wel de belangrijke dingen. Dit duurt altijd wel wat langer, dus ik ga altijd dezelfde dag of de dag erna naar de huisartsenpraktijk om dit mede te delen. Nu wachten op de huisarts en dan het bed in. Het avondeten ging er goed in. Daarna weer lekker rusten.

12 november 2015.

Het is de dag van mijn onco fysio. Ik voel mij goed en het ontbijt ging er ook goed in. Toch weer vervelend dat na het sporten ik mij weer minder begon te voelen. Wat wel heel erg fijn is vandaag, is het feit dat ik na 10dagen weer een goede stoelgang heb. Dit zorgde bij mij ook enige bezorgdheid. Als het komt dan ook goed. Vandaag 3x. Voor de rest heb ik veel op bed gelegen. Ik ben moe.


13 november 2015.

Vandaag is weer de dag van de thuiszorg. Ik was erg blij dat ze vroeg (10:00 uur) kwamen. Ik ben gelijk weer mijn bed ingedoken, want zoals ik mij gisteren voelde na mijn onco fysio, zo voel ik mij nu ook. Leida was er niet, dus ik hoefde niet voor de gezelligheid op te staan. Wel heb ik wat gegeten, zoals Brinta. Het avondeten ging er veel horten en stoten in. Ik heb wel niet veel gegeten. Later op de avond heb ik nog een kommetje vla met yoghurt naar binnen gewerkt. Wel waren mijn gedachten steeds bij mijn vriendin Juno. Gisteren had ze een behoorlijke uitslag over haar lichaam. Het blijken galbulten te zijn. Veel jeuk dus. Voor de rest valt er niet veel te vermelden.

14/15 november 2015.

Zaterdag. Het is een lekkere rustige dag. Ik kan lekker uitslapen en dat heb ik ook gedaan. Het weer is er ook naar. Gelukkig is het wel droog en mijn kanjers kunnen mooi van de intocht van Sinterklaas kijken. Het is en blijft een spannende tijd voor de kids. Het eten is steeds beperkter. Soms gaat het vaste voedsel er wel in en soms niet. Dan moet ik over gaan op de Brinta. Zo ook deze middag. Na de middagrust kregen we Guus en Geke op visite. Helaas heb ik dit niet vol kunnen houden en ik ben rond 17:00 uur weer naar bed gegaan, om vervolgens rond koffietijd er weer uit te komen. Even lekker chillen en halverwege de avond ben ik weer gaan slapen.
Zondag. Vandaag krijgen we twee keer visite. 's Morgens kwamen Laura en Barry. Natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe het met Barry gaat. We hebben leuk met elkaar gepraat en afgesproken dat, zodra ik mij wat beter voel we een bezoekje brengen aan De Wijk. Tussen de visite door ben ik weer gaan rusten om rond 15:00 uur Jaap en Rina te ontvangen. Wat voor Barry geld, geld natuurlijk ook voor Jaap en ik ben nu al erg benieuwd hoe de uitslag zal zijn van zijn bezoek aan het VU in Amsterdam. Jaap alvast heel veel sterkte de komende tijden. Wij duimen voor jou. Helaas kon ik het nu ook niet vol houden en moest weer vroegtijdig naar bed. Rond koffietijd weer eruit en toen een kom heerlijke champignonnensoep. Na de soep en thee ben ik er weer in gegaan. Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten