donderdag 1 oktober 2015

P. of P. deel 2

1 oktober 2015.

Ik heb een redelijk goede nachtrust achter de rug. Nu was het het laatste stuk een stuk minder en onrustig. Vandaag weet ik wanneer alles dus afgerond kan worden en ik meer rust krijg in mijn lichaam. Straks ga ik eerst naar de apotheker voor mijn nieuwe medicijnen op te halen en daarna een telefoontje plegen voor een afspraak. Het ontbijt zit erop en de rest van het ochtend gebeuren is ook al gebeurt. Ook zal ik een bezoekje brengen aan mijn buurman om even naar de auto te laten kijken. Ik krijg een melding van de airbag en die krijg ik niet weg. Dus een specialist moet er naar kijken. Zoals het kan lopen, loopt alles anders als je gedacht had. Nadat ik de nieuwe medicijnen had opgehaald, heb ik gelijk Icare gebeld voor een afspraak en wat blijkt. Vanmorgen om 11:30 uur kwamen ze, dus alle andere afspraken vervielen. Rond dat tijdstip waren ze er en een uur later was ik aangekoppeld. Voor degene die het nog niet begrijpen, volgt nu de uitleg van de kop van deze blog. P. of P.. De eerste P. staat voor pleister en de tweede P. staat voor pomp en ik krijg nu de morfine via een pomp toegediend. Als grootste voordeel is dat de dosering vele malen geleidelijker in mijn lichaam komt en ik kan als het noodzakelijk mis een extra dosis aan mijzelf geven, als dit nodig is. Een nadeel is dat ik nu altijd een pompje bij mij moet dragen, dag en nacht. Hoe het een en ander uitpakt zal in de nabije toekomst moeten uitwijzen. Alles is in samenspraak gegaan met mijn huisarts en die moet ik ook bedanken voor de snelle acties die hiervoor noodzakelijk waren. 's Avonds heeft mijn huisarts nog gebeld om te vragen hoe het ervoor stond en ik kon mededelen dat ik al aangesloten was. Hopelijk krijg ik een goede nachtrust.

2 oktober 2015.

Ik heb een geweldige nachtrust achter de rug. Geen pijn meer in de slokdarm en de longen. Een geweldig gevoel is dit en ik hoop natuurlijk dat dit zich voortzet. Nadat ik opstond voor het ontbijt werd ik erg duizelig en misselijk. Ik heb mijn boterham opgegeten en ben toen gelijk weer het bed ingedoken. Rond het middaguur kwamen ze weer van de thuiszorg om te kijken hoe het gaat. Ik heb ze natuurlijk wel gezegd dat ik duizelig en misselijk ben. Hoogstwaarschijnlijk is dit een reactie op de nieuwe morfine en ik zal even moeten afwachten hoe dit zich verder voortzet. Natuurlijk baal ik hiervan, want nu is de nachtrust goed en krijg ik dit soort reacties. Als ik op bed lig gaat het wel een stuk beter en na de middagrust ben ik een klein einde gaan wandelen. Na de wandeling weer het bed ingedoken en dat heb ik ook gedaan na het avondeten. Ik merk wel dat het een stukje beter gaat en dat bied weer hoop. We kregen vanavond nog visite, maar die heb ik niet kunnen uitzwaaien. Halverwege de avond ben ik weer naar bed gegaan, want het kaarsje is weer op.

3/4 oktober 2015.

Zaterdag. Ik heb wederom een pijnloze nacht gehad, dus ook een goede nachtrust. Ook is de duizeligheid en de misselijkheid een heel stuk beter. Iets wat ik wel een beetje gedacht had. Dit lichaam moet aan de nieuwe morfine wennen. Zolang er maar verbetering inzit gaat het goed. Rond het middaguur kwamen ze van de thuiszorg weer even langs om te kijken hoe het nu gaat. Dit zal nog wel even een aantal dagen doorgaan, totdat ik aan de medicijnen gewend ben en er geen overreacties zijn van medicijnen pleisters of canule. Vanavond ga ik weer handbal kijken in Dalfsen, alwaar de topper tussen Dalfsen en V.O.C. word gespeeld. Hoe het een en ander afloopt leest men later wel. Rond 21:30 uur was ik weer thuis. Ik ben gelijk naar bed gegaan, want ik was weer duizelig en misselijk.
Zondag. Het is vandaag weer een feestdag voor ons, want het is namelijk onze trouwdag. Nog steeds gelukkig na 36 jaar. We houden de viering wel klein en willen dit alleen met de RuLeJuJoMaJuSe vieren. Dit zijn dus de kinderen en kleinkinderen. En natuurlijk Leida en ik. Ik heb in ieder geval een goede nachtrust gehad en vanmorgen stond ik op om 8 uur om te ontbijten. De thuiszorg zou rond 11 uur komen, dus na het ontbijt ben ik er nog even ingedoken. Gelukkig zijn de bijwerkingen weer voorbij en ik wacht maar af hoe het deze dag verder zal gaan. Met de thuiszorg hebben we afgesproken dat ik 2x per dag i.p.v. 1x per dag een zakje drink voor de obstipatie. Hopelijk gaat dit ook werken, anders heb ik een probleem, maar zover is het nog niet. Wij hebben met de kids een hele leuke middag gehad en aan het eind van het geheel hebben we heerlijk gegeten met z'n zevenen. Even na 19:00 uur waren we weer thuis. Snel medicijnen innemen en een kopje thee drinken en daarna erin. Welterusten en tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten