maandag 19 oktober 2015

Houd het in de gaten

19 oktober 2015.

Het is weer een normale dag, dus lekker oppassen op mijn kanjers. Ze hebben vakantie dus ze zijn alle twee thuis. Vanmorgen heb ik weer een giga hoestbui gehad. Net zolang totdat ik moet overgeven. Er komt niet veel uit dan, maar na verloop van tijd lucht het wel op. Na de hoestbui ben ik gaan eten en gelukkig is het meeste erin gebleven. Aan het eind van de boterham kreeg ik het gevoel dat het minder pijnlijk is. Melk doet wonderen. Na het eten de medicijnen met wat frisdrinken wegwerken en de ouwe kan er weer een tijdje tegen. Ook tijdens de lunch ging het eten ook een stukje beter en toen de rust in. Na de rust kreeg ik een telefoontje van de afdeling endoscopie. Mocht ik een onderzoek willen, dan moet ik dit even overleggen met mijn oncoloog. Ook het avondeten ging er met minder pijn in. Wel moet ik weer steeds meer hoesten en misschien is eerst een prednison kuur wenselijk. Straks lekker slapen.

20 oktober 2015.

Vandaag is een belangrijke dag, want ik ga een telefonisch consult aanvragen met mijn oncoloog i.v.m. de klachten die ik heb. 's Morgens gebeld met de secretaresse van de polikliniek oncologie. Ik heb mijn verhaal gedaan en kreeg te horen dat mijn oncoloog vandaag nog contact met mij zou opnemen. Inderdaad kreeg ik vanmiddag telefoon van mijn oncoloog. Ik stelde voor om misschien weer een prednison kuur te nemen en dat was precies wat hij ook voor ogen had. Hij zou snel een fax sturen naar mijn apotheker in Hoogeveen. De klachten zijn eigenlijk dezelfde als een paar weken geleden en toen hielpen die medicijnen ook. Morgen kan ik ze ophalen. Voor de rest lekker spelen met mijn vriendje Sepp, want wij moesten deze dag oppassen. Meneer is wat dat betreft erg makkelijk. Samen met de auto's vind hij een van de leukste dingen om te doen. Zijn grote zus is naar Slagharen en die kwam aan het begin van de avond weer thuis. Snel MaJuSe naar huis brengen en dan lekker chillen en slapen.

21 oktober 2015.

Ik had vandaag een paar andere afspraken staan, maar doordat ik gisteren contact heb gehad met mijn oncoloog loopt het vandaag anders. De ochtend langs mijn huisarts, apotheker en fysiotherapie. Daarna mijn medicijnen innemen en hoe ik daar op reageer weet ik nog niet. Ik ga ze nu slikken en dan de middagrust in. Het is verder een rustige dag en niet veel te melden. Vanavond weer lekker op tijd naar bed.

22 oktober 2015.

Ik heb een goede nachtrust achter de rug. Wel werd ik wakker gemaakt door Leida, omdat ik erg aan het dromen was. Ook merkte ze vandaag op dat ik last heb van apneu. Dit is iets wat ik een aantal jaren geleden bij een ziekenhuis opname ook al werd opgemerkt. Het eten ging deze dag erg goed. Zeker ten opzichte van de afgelopen weken. Het ontbijt ging er bijna zonder pijn erin. De lunch ging er ook goed in en dat geld ook voor het avond eten. De groente, aardappelen en vlees ging allemaal door de stent en dat is de laatste tijd wel eens anders geweest. Na de middagrust kreeg ik een telefoontje van mijn grote vriendin die aankomend weekend bij ons wil logeren. Natuurlijk is dat geen enkel probleem, dus ik kijk er naar uit. De avond bestaat weer uit AJAX.

23 oktober 2015.

Het was gisteravond geen beste beurt van mijn cluppie, dus maar snel vergeten die wedstrijd en op naar de volgende. Ik ben halverwege de wedstrijd gaan slapen en ik heb een goede nachtrust achter de rug. Voor vandaag staan er wel een paar dingen op de planning die moeten gebeuren. Rond het middaguur komt thuiszorg om een nieuwe canule te plaatsen. Waar die eerst moet komen zullen we overleggen als ze er zijn. Ook moet ik vanmiddag de nieuwe cassettes van de morfine ophalen. Eentje voor aanstaande dinsdag en eentje om op voorraad te liggen, voor als er calamiteiten zijn. De ochtend is in elk geval lekker rustig en ik kan even wat administratieve privé dingetjes doen en afronden. Nu eerst de lunch nuttigen. De dag is lekke rustig verlopen. Vanavond ga ik een bakkie doen aan De Garve en daarna een hele lekkere ouzo drinken.

24/25 oktober 2015.

Zaterdag. Naar deze dag heb ik uit gekeken. Mijn grote vriendin komt logeren en dat is altijd leuk. Natuurlijk kijkt Juno er ook naar uit. We hebben leuke dingen gedaan en vooral 's middags veel met de knutsel dingetjes bezig geweest. Zie het resultaat van een uurtje of twee knutselen.
De avond is lekker rustig verlopen en ik ben op tijd naar bed gegaan.
Zondag. De zomertijd is voorbij en mijn grote vriendin heeft er volgens mij best wel een klein beetje last van. Naar beneden voor het ontbijt, want Juno kan altijd goed brood eten. Ik voel mijzelf niet zo erg goed en vooral in de maag en darmen. Ik heb bijna de hele middag op bed gelegen en na de middagrust voelde ik mij weer een stuk beter. Wat het overgeven is weet ik niet, maar als het toch zo blijft zal ik wel een maag/darm onderzoek aanvragen. Ik zal mij vanavond even door de testen heen wurmen. Temperatuur, zuurstof, hartslag, zijn dingen die ik nu zelf kan meten. Ik zal vragen of ik de bloeddrukmeter van JoMaJuSe kan lenen, want dan heb ik alles bij de hand. Vanavond is het Pockey Lafarge avond. Wij weten wat het inhoud dus tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten