dinsdag 1 september 2015

Telefonisch consult en de 44ste deel 2

1 september 2015.

En weer is er een maand voorbij. Natuurlijk kan ik nagenieten van een mooi weekend met mijn gezin. Vandaag begint het normale leven weer en dat betekend voor de dinsdag weer onco fysio op de ochtend. Ik heb er zin in ondanks het vele gehoest waar ik nog moe van ben. Hopelijk gaat het sporten een beetje. Zo niet dan stop ik vandaag met sporten en wacht een andere keer weer af. Dit natuurlijk in samenspraak met mijn therapeute. Het is ook leuk om andere mensen weer even te spreken. Het sporten ging geweldig goed. Wel alles op een lager niveau, maar alles gedaan wat ik wilde. Helaas geen gesprek met mijn therapeute, want die had het druk en verontschuldigde zich. Ik heb ook de afspraak lopen, dat wanneer ze het druk heeft en ik heb geen problemen, ik mijn dingen doe. In de loop der jaren weet ik wel wat ik wel en niet kan. Wel na afloop even gesproken met de receptionisten die altijd erg benieuwd zijn hoe het met mij gaat. Ik merk dat alles weer heel langzaam terug komt, zo ook de eetlust. Vanmiddag 2 boterhammen gegeten. Na de lunch ben ik gaan rusten. Natuurlijk wil ik nog 2 leuke foto's van het mooie weekend laten zien.


















Juno en Sepp vonden het prachtig om deze opa voort te duwen. Het was handig zo een rolstoel, want als de kids moe zijn konden ze bij opa op schoot. Na de rust van de middag was Sepp bij ons en die vermaakte zich prima met de auto's. Aan het eind van de middag kwamen Majella, Juno en Sepp even de nieuwe fiets van Juno laten zien. Wat betreft de hoogte voor Juno is haar nieuwe fiets een hele verbetering. Mijn vriendin groeit ook gigantisch hard en was zeker toe aan een nieuwe fiets. Het avondeten ging er ook goed in. Vanavond weer op tijd naar bed en morgen is er weer een dag.

2 september 2015.

Dit is een dag om van allerlei kleine dingetjes te doen. Er staat niks op de planning en ik heb genoeg tijd om wat administratie bij te werken, wat ik ook ga doen. Belastingen, ziekenfonds enz.. Zo kan ik een aantal papieren opruimen. Wat de gezondheid betreft, merk ik steeds beter dat de prednison zijn uitwerking doet. Het eten gaat stukken beter en de energie is ook alweer een stukje beter aan het worden. Wel heb ik nog heel veel energie nodig voor het verdere herstel. Het hoesten kost natuurlijk de meeste energie en ik ben er erg moe van. Ik moet er wel aan toegeven, want het hoort bij het herstel van de longen. Hopelijk is het aan het eind of na het weekend een stuk beter, maar dat moeten we nog even afwachten. Morgen zou ik onco fysio hebben, maar die heb ik verplaatst naar de vrijdagmiddag, want morgen krijg ik een heel belangrijk telefoontje van mijn oncoloog. Vanavond kon ik op visite gaan bij Yvonne en Erik, maar daar voel ik mij nog niet goed genoeg voor. Vanaf deze plaats gefeliciteerd met jullie trouwdag. Voor mij geld vanavond weer op tijd naar bed, dus welterusten.

3 september 2015.

Vandaag is wederom een rustige dag. Wel heb ik mijn onco fysio moeten verzetten, want ik krijg een belangrijk telefoontje van mijn oncoloog en die is in de middag geplanned. Ik had nog genoeg dingetjes te doen om op te ruimen en alles is weer een beetje op zijn plek. Het eten gaat weer een stuk beter en vanmorgen heb ik mij gewogen met kleding aan en ik ben weer een kilo aangekomen en weeg weer 69 KG. zwaar. Ten opzichte van maandag dus een kilo erbij. Ik hoop natuurlijk dat dit zo voort zet. Rond 16:00 uur werd ik gebeld door mijn oncoloog en die wilde weten hoe het nu gaat. Afgezien van het vele hoesten heb ik hem medegedeeld dat er vooruitgang in zit. Het hoesten is het gevolg van de loskomende slijm uit mijn longen. Ik mag de pre4dnisonkuur afmaken en daar ben ik blij om. De kortademigheid komt hoogstwaarschijnlijk nog van de laatste bestraling. De volgende afspraak heb ik nu weer staan over 6 weken en daar ben ik blij om. Vanavond even op verjaardagsvisite. Gerrie gefeliciteerd met jou verjaardag en welkom. Ik zal het niet laat maken, want morgen is er weer een belangrijke herceptin dag.

4 september 2015.

Het is weer een dag voor een bezoek aan mijn ziekenhuis in Zwolle voor de 44ste herceptin kuur.  Ik heb genoeg tijd want ik moet er pas om 11:30 uur zijn. De nacht is in ieder geval slecht bevallen. Het was onrustig en ik kon mijn draai niet vinden in bed. Had vooral op de borst bij de stent veel last van overgevoeligheid. Na het ontbijt ben ik er nog even ingedoken om vervolgens rond 09:15 uur er weer uit te gaan. In Zwolle aangekomen was ik op tijd aan de beurt en een uur later was ik alweer klaar. Toen ik weer thuis was nog even een boterhammetje eten en toen naar mijn onco fysio, waar ik om 15:00 uur moest zijn. Het was lekker rustig. Ik heb alles wel op een lager niveau gedaan, want de slechte nacht zit nog in het lichaam. Na het avondeten ben ik weer even gaan rusten om het vanavond iets langer vol te houden. Morgen is het weer weekend, tot dan.

5/6 september 2015.

Zaterdag. En wederom is het weer weekend. Ik ga mij steeds beter voelen. Wel is het zo dat ik nog lang niet ben, maar het gevoel is goed. Vandaag ben ik alleen. Leida is met Majella aan het shoppen. Natuurlijk voor mij mooi de tijd om op visite te gaan bij mijn kanjers en dat heb ik dus ook gedaan. Vanmiddag zijn wij naar een beurs gegaan voor LEGO in Hoogeveen. Juno en Sepp hebben hun ogen uitgekeken, net als vorige week. Natuurlijk wel even een klein dingetje aanschaffen die ze thuis in elkaar kunnen zetten.
Zoals je ziet kan Juno het al bijna helemaal alleen en Sepp heeft nog een beetje hulp nodig. Het is geweldig mooi spul dat LEGO en je kunt er de mooiste dingen van bouwen. Aan het eind van de middag heb ik heerlijk gegeten bij mijn kanjers thuis. Zelf gemaakte pizza en die smaakte voortreffelijk. Juno met de voorbereiding bezig en dat doet ze goed.
Ze vind het maken van de pizza erg leuk om te doen, zoals je ziet. Tegen 20:00 uur kon ik de dames weer van het station halen. Nog even een bakkie drinken en toen naar huis, want ik ben er weer aan toe.
Zondag. Wat deze dag mij brengt weet ik nog niet. Waarschijnlijk eerst even op visite bij mijn moeder en voor de rest van de dag weet ik het niet. Ik heb in ieder geval een goede nachtrust achter de rug en ik voel mij goed. De goede nachtrust geeft wel een prettig gevoel en ik merk dat de energie ook heel langzaam weer terug komt. Vanmorgen heb ik de laatste kuur van de prednison naar binnen gewerkt en nu maar hopen dat het verder aanslaat.Het is een rustige dag en dat vind ik ook wel fijn. Voel mij niet zo goed en wil veel rusten. Ook voor de avond geld voor mij veel rusten, dus op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten