maandag 2 maart 2015

Topspanning

2 maart 2015.

Vanmorgen stond ik op rond 07:30 uur. Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Dit is de dag dat we weer naar huis toe gaan. We hebben een goed weekend gehad. Het weer werkte goed mee, alleen stond er een vrij forse wind, maar dat is normaal op de eilanden. Het ontbijt ging er goed in en toen met z'n allen puinruimen, wat ook zo klaar was. De bagage heeft het fietsverhuur bedrijf opgehaald en wij zijn op de fiets naar de boot gegaan die rond 12:30 uur vertrok naar Harlingen. 
Alles verliep goed en rond 16:00 uur was ik weer thuis. Even snel mijn blog bijwerken en dan snel naar mijn Leida en mijn kanjers. Ik was erg blij om Juno en Sepp en natuurlijk de rest van mijn gezin weer te zien. Na het avondeten en nadat Juno en Sepp in bed lagen ben ik ook naar huis gegaan en voor 20:30 uur lag deze jongen moe op bed.

3 maart 2015.

Jurjen gefeliciteerd met jou verjaardag. De tijd vliegt voorbij. Vanmorgen stond ik op even na 07:00 uur. Vandaag heb ik weer onco fysio waar ik om 10:00 uur aanwezig moet zijn. Ik heb een goede nachtrust achter de rug en was daar ook heel erg aan toe. Vandaag is een redelijk drukke dag, want er staat nog veel meer op het programma, maar daarover later meer. Nu eerst de koffie. Om 10:00 uur was ik vermoeid aan het sporten, maar na het langer duurde ging het steeds beter. Leuk vond ik dat ik een oude bekende weer eens tegen kwam. Wienold leuk om je weer eens te spreken. Ook een goed gesprek gehad met mijn therapeute en rond 11:30 uur was ik klaar. Snel naar De Garve om Leida op te halen en toen op naar Assen om mijn vriendje op te halen. Nadat we weer bij JoMaJuSe thuis waren ben ik naar huis gegaan. Ik heb nog wasgoed in mijn rugzak en ik wil nog even rusten. De lunch ging er goed in en dat geeft natuurlijk een goed gevoel. Rond 15:00 uur zal ik weer bij JoMaJuSe zijn, want mijn vriendin moet van school gehaald worden. Even wat drinken en dan met z'n 3en naar Majella, waar ik veel naar uit kijk. Ik heb een goed gevoel over gehouden na het bezoek aan Majella. Na het avondeten wat er goed in ging, heb ik Juno en Sepp naar bed gebracht, maar eerst  even lekker chillen met z'n 3en op de bank. Filmpje kijken en tanden poetsen. Joost was rond 20:15 uur weer thuis en ik ben toen naar Jurjen gegaan voor zijn verjaardag. Rond 10:00 uur was ik weer thuis en ben naar bed gegaan.

4 maart 2015.

Ik heb een goede nachtrust gehad en voel mij goed. Ik stond op even na 07:00 uur en ben naar beneden gegaan voor het ontbijt. Die ging er redelijk goed in. Vandaag is een lekker rustige dag. Ik heb besloten om een paar klusjes te gaan doen bij Jurjen thuis en voor de rest ga ik lekker chillen. Ik wil morgen goed uitgerust naar Zwolle gaan. Nu eerst de wasstraat en daarna lekker aan de koffie.Na de koffie ben ik inderdaad naar Jurjen zijn huis gegaan en ik heb een 3tal klusjes kunnen doen. Voor de lunch heb ik er twee gedaan. Na de lunch die er redelijk goed in ging ben ik eerst gaan rusten om vervolgens om 15:00 uur koffie te drinken. De derde klus heb ik toen gedaan. Het avondeten ging er goed in. Wel zit ik vol dus ik heb niet alles op gegeten. Na het eten even boodschappen gedaan om vervolgens na de koffie op tijd naar bed te gaan. Ik merk dat er veel spanning is in mijn lichaam. Hopelijk heb ik een goede nachtrust, want morgen ben ik er op tijd bij. Mijn blog zal ik pas morgenmiddag bijwerken, want zodra ik de uitslag heb gekregen,  krijgen natuurlijk als eerste Jurjen, Majella en Joost het te horen. Ik zeg tegen een ieder duim er maar voor, zal altijd wel helpen. Tot morgen.

5 maart 2015.

Dit is dus een heel belangrijke dag. Vanmorgen stond ik op om even voor 07:00 uur om te ontbijten en natuurlijk de wasstraat in. Ik ben voor mijn gevoel erg rustig, maar dat komt waarschijnlijk ook wel dat ik eerst twee andere belangrijke klusjes te doen heb. Het ontbijt ging er goed in en toen op naar De Garve om Leida, Juno en Sepp op te halen. Eerst moeten we Juno om 08:15 uur naar school brengen en na een hele dikke kus en knuffel van mijn grote vriendin en nog een paar handkusjes reden wij om 08:25 uur naar Assen om mijn grote vriend weg te brengen naar zijn kinderopvang adres. Sepp doet het geweldig goed en is zo een heerlijk kereltje. Om 09:00 uur moesten we weg, want om 10:00 uur heb ik mijn afspraak met mijn oncoloog. Een klein beetje te hard rijden en we waren 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig in wachtkamer 61. Ik voelde mij nog steeds goed op dat moment. Even na 10:00 uur riep mijn oncoloog ons naar binnen. Ik zal er niet langer om heen draaien. Alles is stabiel. Mijn oncoloog is heel erg tevreden. Wat wel vaker gebeurt is dat hij geen tijd heeft om te gaan zitten en begon gelijk met de mededeling dat hij goed nieuws heeft. Natuurlijk zijn wij hier heel erg blij mee, want tussen de oren denk je vaak wat anders. Wel is er iets gegroeid en dat is de wand van mijn slokdarm. De oorzaak hiervan is de bestraling die ik in december heb gehad. Hieronder de uitslag van de CT-scan.
 Helaas voor alle nieuwsgierige die willen weten wie het allemaal hebben onderzocht, ik heb alle namen afgeplakt. Er zijn maar een paar mensen die de namen ook weten en dat wil ik zo houden. Nadat ik nieuwe afspraken heb gemaakt met mijn oncoloog, heb ik snel Majella gebeld. Bij het afscheid nemen vandaag van mijn vriend/oncoloog zij hij ook al en nu snel bellen. Het is een echte topper voor ons. Rond 11:00 uur waren we weer thuis. Lekker een bakkie drinken en daarna mijn blog bijwerken. Alle duimen, Apps, mails, gedachten hebben in ieder geval goed geholpen. Vanavond zal ik zeker een borreltje erop gaan drinken. Vandaag is ook de dag dat mijn buurman/vriend Frank jarig is. Frank gefeliciteerd met jou verjaardag. Vanmiddag ga ik weer klussen bij Jurjen met een heel erg prettig gevoel. Het avondeten ging er goed in en na het eten ben ik het bad ingedoken. Nog heel even naar Frank en Lisanne en daarna naar huis voor de koffie. De borrel is er niet van gekomen, want ik was moe en ben na de koffie het bed ingedoken.

6 maart 2015.

The day after na een redelijk goede nachtrust. Ik was al op tijd wakker en ben er even na zeven uur eruit gegaan. Het ontbijt ging er redelijk goed in. Vandaag ga ik weer verder klussen, maar dat zal alleen in de ochtend zijn, want vanmiddag heb ik weer onco fysio. Mijn fysiotherapeute heb ik gisteren al een mail gestuurd met de volledige uitslag en gisteravond kreeg ik al een bevestiging van de ontvangst. Ook heeft zij de mail doorgestuurd naar mijn vorige fysiotherapeute. Ik heb daar om gevraagd of zij dat wilde doen. Nu lekker aan de koffie en dan de klushandschoenen aantrekken. Wat ik vandaag voor elkaar wilde maken is ook gelukt. Voor 12:00 uur lag bij Jurjen het laminaat in de gang. Morgen verder met de plinten. Na het ontbijt wat er redelijk goed erin ging moest ik om 13:30 uur naar onco fysio. Het sporten ging in het begin niet zo geweldig. Ik begon al gelijk met een hogere hartslag. Tegen het eind van mijn onco fysio ging het in ieder geval wel beter. Na afloop nog even praten met de receptioniste, want die was ook blij dat de uitslag goed was. Het avondeten ging er goed in. Geen enkele reactie en het smaakte voortreffelijk. Na het avond eten kwamen JoMaJuSe om Sepp te brengen, want die gaat vanavond bij ons logeren. Vanavond weet ik nog niet wat er gaat gebeuren, maar het zal waarschijnlijk 24 worden. Tot morgen.

7/8 maart 2015.

Zaterdag. Het was vanmorgen al vroeg dag, want mijn grote vriend was er op tijd bij. Toch nog even blijven liggen en om 07:15 uur ben ik eruit gegaan. Ik voel mij verder oké. Het ontbijt ging er redelijk in, alleen de eerste hap ging niet zo geweldig. Met de koffie komt mijn vriendin ook met Joost en daarna ga ik nog wat kleine klusjes doen bij het huis van Jurjen. Niet teveel, want ik ga vanmiddag nog wel even rusten. Vanavond hebben we een verjaardagsfeestje. Tonny alvast gefeliciteerd met jou verjaardag. Ik heb wel wat kleine klusjes gedaan bij Jurjen, maar voor een paar andere moest ik eerst overleggen. Volgende week is er genoeg tijd. Na de lunch die er goed inging ben ik gaan rusten, om na de slaap nog even naar Jurjen te gaan. Ook het avondeten ging er goed in. Na de koffie hebben we dus een feestje. Proost.
Zondag. Gisteravond een gezellig feestje gehad. Ik had het laatste hapje niet moeten nemen, want die gaf een reactie en wilde er weer uit. Die reactie kreeg ik ook vanmorgen bij het ontbijt. Straks ga ik proberen om wat vla te eten. Ik voel mij verder goed en fit. Vanmorgen stond ik op om 08:15 uur en natuurlijk gelijk even wegen. Ik blijf 81 KG. zwaar en dat is goed. Wel merk ik nu een gerommel in mijn darmen. Straks gaan we een bakkie drinken bij JoMaJuSe i.v.m. hun trouwdag. Het is mooi weer en misschien kunnen we dan lekker buiten zitten. Vanmiddag hebben we weer een verjaardag. Tiny gefeliciteerd met jou verjaardag. Voor die tijd zal ik zeker even gaan rusten. Nu een bakje vla eten. Het bezoek aan JoMaJuSe was heel erg gezellig. Lekker buiten zitten met een bakkie en Sepp en Juno leuk spelen. Sepp met de ballen en Juno met haar skeelers. Jammer genoeg kreeg ik toch nog wat reacties op het laatste slokje na die er wel doorheen ging. Thuis even kijken hoe het gaat met een bakje yoghurt en om 15:00 uur op naar het andere feestje. Gelukkig ging de yoghurt er goed in en dat gaf mij weer goede moed. Inderdaad was mijn gevoel een goed gevoel. Het drinken en de hapjes gingen er allemaal goed in, zoals de laatste tijd. Waarschijnlijk toch iets wat irriteert op de plek in mijn slokdarm die bestraald is. De salade en gehaktballetjes smaakte goed. De koffie met koek ging er vanavond thuis ook goed in en ik kan dit weer afsluiten. Het is nu 21:00 uur en ik ga slapen. Welterusten allemaal.

1 opmerking: