maandag 9 maart 2015

En nu

9 maart 2015.

Het is weer een nieuwe week. Ik heb een redelijk goede nachtrust achter de rug. Het probleem met het slikken is weer achter de rug en alles doet weer normaal. Zelf heb ik het gevoel dat sommige ongemakken of bijwerkingen minder zijn. Het voelt in ieder geval allemaal fijn. Het ontbijt ging er ook goed in. Deze ochtend ga ik zo meteen naar De Garve om samen met Leida en Sepp boodschappen te doen. Mijn vriendin is al naar school en die zal ik vanmiddag van school halen. Ik heb er zin in. Nadat Sepp, Leida en ik de boodschappen hebben ingekocht zijn we lekker aan de koffie gegaan. Na de koffie ben ik naar huis gegaan voor de lunch en daarna even 1,5 uur rusten. Om 15:00 uur ben ik naar de school gegaan van Juno om haar op te halen. Bij haar thuis aan de Garve een bakkie doen en toen de skeelers om. Mijn vriendin gaat steeds beter skeeleren. Het avondeten ging er net als de lunch er goed in. Toen Joost thuis was zijn Leida en ik naar Meppel gegaan om Majella te bezoeken. Om 20:15 uur waren we weer thuis met de wetenschap dat het steeds beter gaat met Majella. Het gaat niet hard, maar ik heb een fijn gevoel. We hebben leuk kunnen praten. Vanavond ga ik na de koffie naar bed, want morgen is het vroeg dag. Daarover morgen meer.

10 maart 2015.

Het was deze ochtend al vroeg dag. Ik stond op om 06:45 uur. Ik heb een redelijk goede nachtrust achter de rug. Deze ochtend gaan wij weer Juno en Sepp naar school brengen, vandaar dat ik er vroeg bij ben. Als we Sepp in Assen hebben weggebracht moet ik snel weer naar Hoogeveen, want mijn onco fysio heb ik om 09:30 uur. Hoogstwaarschijnlijk kom ik niet helemaal op tijd, maar dat is niet zo erg. Ik heb er gisteren al over gebeld dat ik niet helemaal op tijd zal zijn. Na mijn onco fysio gaan we weer naar Assen om Sepp weer op te halen. De ochtend zit dus al helemaal vol. Ik kreeg van iemand te horen, die vroeg wat er met Majella aan de hand is. Ik ga daar niet te ver op in, maar Majella is depressief. Vandaar dat ze in Meppel is. Gelukkig gaat het al een heel stuk beter. Zo nu eerst nog even de koffie en dan op naar de Garve.Alles verliep goed. Sepp en Juno waren op tijd op hun school. Zelf was ik 10 minuten later op fysio. Het ging geweldig goed. Wel de hartslag iets te snel wat hoger, maar ik heb een goed gevoel overgehouden. Leuk vond ik dat andere therapeuten vroegen hoe de uitslag van vorige week was. Doet mij erg goed. Niet alleen mijn eigen fysiotherapeute, maar het hele team is belangstellend. Na het sporten snel even een bakkie drinken en daarna weer naar Assen om mijn vriendje weer op te halen. Ze hebben leuke dingen gedaan, maar dat zeg ik nog niet. Eerst natuurlijk krijgen mamma en pappa het te horen en zien. Nadat ik Leida en Sepp heb afgezet aan de Garve ben ik even naar huis gegaan om te lunchen en te rusten. Nu even naar Jurjen zijn huis om wat maten op te meten en dan Juno ophalen van school. Na een kopje koffie zijn Juno, Sepp en ik naar Majella gegaan. Voor Joost en Majella is het een feestdag, dus Juno en Sepp hebben een klein cadeautje mee genomen. Het avondeten ging er goed in en na het eten bleef ik samen met mijn kanjers in huis. Nog even een filmpje kijken en toen tanden poetsen en swingend naar bed, 1,2 hupsakee.

11 maart 2015.

Vanmorgen stond ik op om 07:15 uur na een onrustige nacht. Ik ben eruit gegaan voor het ontbijt die er redelijk goed inging. Deze ochtend ga ik een bezoek brengen aan Hellendoorn, samen met mijn oud collega Henk Kroezen. Rond 10:00 uur ben ik daar en ik heb er zin in. Ik heb vorige week al een oud collega die er nog werkt daarover een mailtje gestuurd. Nu de wasstraat in en nog even een bakkie drinken. Helaas kreeg ik net een telefoontje met de mededeling dat mijn oud collega niet meegaat i.v.m. ziekte. Ik ga dus alleen naar Hellendoorn. Hoe het was leest men later wel. Het was even na 10:00 uur dat ik in Hellendoorn aankwam en gelijk werd ik heel erg hartelijk ontvangen bij de receptie. Natuurlijk is het gelijk veel vertellen, alhoewel nog steeds veel oud collega's mijn blog trouw lezen. Na een poosje ben ik na alle voorschriften te hanteren de productiehal ingegaan. Gelijk kwam ik een oude bekende tegen die er nu als uitzendkracht werkt. Fabienne H. heel erg leuk dat ik zeker jou weer even gesproken heb. Natuurlijk ook alle anderen, zoals Robert H., Tristan G. Chris H. en nog veel meer. Eigenlijk veel te veel om op te noemen. Nadat ik mij weer uitgeschreven had ben ik naar Meppel gegaan om Majella op te halen. Ze ziet er goe3d uit en wilde weer even naar huis. Na de lunch ben ik verder gaan klussen bij Jurjen. Het avondeten ging er goed in en smaakte voortreffelijk. Na de koffie ga ik Majella weer naar Meppel brengen om daarna als ik thuis kom naar bed te gaan met een heel erg fijn gevoel van mijn bezoek aan Hellendoorn.

12 maart 2015.

Na een goede nacht stond ik op om 07:30 uur. Wel kon ik moeilijk in slaap komen, maar toen eenmaal de ogen dicht waren sliep ik ook. Ik voel mij goed en heb er zin in vandaag. Eerst weer even een klein klusje bij Jurjen, maar daarvoor als allereerste de koffie. Het is een rustige mooie dag. Strak blauwe hemel en volop zon. Vanmorgen even wat administratie weggewerkt en verder chillen. Het kleine klusje is gedaan en na de warme hap die er goed inging ben ik gaan rusten om vervolgens rond 15:00 uur eruit te gaan. Lekker een kopje cappuccino en daarna samen met Leida naar Majella. We hebben rond het ziekenhuis een wandeling gemaakt en zie wat je daar heel veel ziet. Het is een mooi gezicht om deze ooievaar in een boomnest te zien. Even voor 18:00 uur waren we weer thuis. Lekker een 4tal boterhammen eten en een bakje yoghurt. Het smaakte goed en ging er ook goed in. Vanavond is het weer tijd voor mijn cluppie AJAX, dus lekker op de bank voetballen kijken. Na het voetballen ga ik rond 21:00 uur naar bed, want er breken weer wat drukke dagen aan, dus een beetje van tevoren rusten kan geen kwaad.

13 maart 2015.

Het begin van mijn nachtrust was onrustig en ik moeilijk in slaap komen. Na een paar uur lukte het uiteindelijk en werd ik wakker even na 07:00 uur. Nog even een paar keer omdraaien om vervolgens een half uur later eruit te gaan. Deze ochtend ga ik weer een beetje klussen bij Jurjen om vervolgens vanmiddag naar onco fysio te gaan. Het is een mooie dag en ik heb er zin in. Het ontbijt ging er redelijk goed in en na de wasstraat even een bakkie drinken. Na de koffie ben ik naar Jurjen gegaan om daar weer een paar klusjes te doen die voor de middag klaar waren. Na de lunch die er goed in ging moest ik naar onco fysio. Het begin ging moeizaam. Ik was behoorlijk moe. Na een uur sporten was ik weer helemaal de oude. Thuis lekker een bakkie gedaan en na het avondeten ben ik gaan rusten, want vanavond gaan we op visite bij Gerard en Ina. Tot morgen.

14/15 maart 2015.

Zaterdag. Vanmorgen stond ik op om 08:00 uur na een goede nachtrust. Gisteravond was een gezellige avond. Wat deze dag mij brengt weet ik nog niet. Wel kreeg ik op tijd een Appje van Joost dat Juno voor het eerst zonder hulpmiddelen kon zwemmen. Deze opa is natuurlijk heel erg trots dat Juno al zover is. Lieverd zet hem op. Het ontbijt ging er redelijk goed in. Wel een klein beetje reactie, maar alles zit in de maag. Straks lekker aan de koffie. De dag is lekker rustig verlopen. Na de lunch ben ik gaan rusten om vervolgens rond 15:00 uur naar Ake te gaan die zijn been in het gips heeft. De avond bestond uit weggaan. We zijn naar het jaarlijkse concert gegaan van de muziekvereniging uit Hollandscheveld. Jurjen is daar dirigent. Na afloop even 1 biertje drinken en toen naar huis met een mooie bos bloemen en een aantal Drentse droge worsten, Lekker. Thuis alvast 1tje proberen met een glaasje ouzo erbij.
Zondag. Het was vanmorgen 08:15 uur dat ik eruit ben gegaan. Ik was al een poosje wakker. Om 07:30 uur was weer mijn weegmoment en ik ben 1 kilo afgevallen. Ik ben nu 80 kilogram zwaar. Meer dan genoeg en ik voel mij er goed bij. Het ontbijt van 2 boterhammen zit erin en dat ging redelijk goed. Deze ochtend willen we even een kopje koffie drinken bij de oudjes. Rond 13:45 uur ben ik weggegaan om naar een handbal wedstrijd te kijken van mijn club Kwiek. De heren kunnen wederom kampioen worden. Aangekomen in de sporthal was het er erg druk. Een echte kampioenswedstrijd sfeer hing er. Ik heb een heleboel oude bekende gesproken. De heren zijn inderdaad kampioen geworden, na een hele goede en mooie wedstrijd. Na de wedstrijd ben ik naar JoMaJuSe gegaan om daar wat te drinken en we waren uitgenodigd om daar te eten. Mijn kanjers waren blij om ons te zien. Nadat we de koffie hebben genuttigd, nadat Joost Majella weer had terug gebracht naar Meppel, zijn we naar Leo en Suze gegaan om eindelijk weer eens te rummycubben. Tot in de nieuwe week.

3 opmerkingen:

  1. Beste Rudy,

    Wat is er met Majella aan de hand?
    Maak me wat zorgen door je blogs.

    Mvg,
    Nico

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Rudy,

    Vriendelijk bedankt voor het reageren op mijn eerdere vraag via de blog. Sterkte voor Majella.

    Ik wens je alle goeds en zal je zeker blijven volgen.

    Groet,
    Nico

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Rudy,

    Fijn te horen dat de ziekte stabiel is. Dat voelt goed.

    Groeten van Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen