woensdag 1 oktober 2014

De 28ste en heel veel gezelligheid deel 2

 1 oktober 2014.

Vanmorgen werd ik wakker om 07:00 uur na een onrustige nacht. Dit komt niet door mijn ziekte, maar de onrust werd veroorzaakt door Leida die erg onrustig was. Dit is de laatste dag van deze week dat ik het een beetje rustig heb. De rest van de dagen zijn druk met allerlei dingen. Het ontbijt is er in gegaan met lichte reacties bij het slikken, maar nog steeds goed te doen. Straks de wasstraat en lekker chillen.De ochtend is lekker rustig verlopen. Aan het eind van de ochtend moest ik Juno even van school halen en dat heb ik natuurlijk graag gedaan. Het laatste stukje mag zij dan sturen wat ze geweldig vind. Na afscheid te hebben genomen met tientallen kusjes voor Leida en mij brak de middag aan. Even een boodschapje doen en rond 15:00 uur even een "lekker" bakkie drinken bij mijn buurman Frankienault. Ook is de middag besteed aan het uitzoeken van de elektrische trein spullen om laten eens een baantje in elkaar te zetten. Kijken of alles nog werkt. Het is hartstikke leuk voor Juno en Sepp om daar mee te spelen. Aan het eind van de middag even eten koken en vanavond weer op tijd naar bed. Nu zeker. Vanmiddag heb ik geen slaapje gehad en morgen is een drukke dag. Eerst een huis bezichtigen en morgenmiddag is het weer ziekenhuis bezoek.

2 oktober 2014.

Een aantal drukke dagen breken nu aan. Vanmorgen stond ik op om 07:00 uur. Ik heb nog wel even de tijd voordat ik een woning ga bezichtigen. Ik moet daar om 09:30 uur zijn. Eerst het ochtend gebeuren. Het ontbijt ging er redelijk goed in. Een paar hele kleine reacties. Ik kon in ieder geval goed door eten. Ook is de afvalstroom goed gekomen, zodat de druk ook van de ketel (darmen) af is. Nu eerst nog even snel een bakkie. Rond 10:00 uur was ik weer thuis om verder wat privé dingetjes te doen.Het middageten ging er redelijk in. Een kleine reactie. Met een slokje melk is alles weer weg. Rond 13:00 uur zijn we naar Zwolle gereden en goed een half uur later zat ik bij bloedafname. Het was rustig en ik was dan ook snel aan de beurt. Nu een dik uur wachten, totdat ik bij mijn oncoloog kan komen. Even voor 15:00 uur werden we naar binnen geroepen. Hij vond dat ik er goed uitzie en meldde ook dat mijn bloedwaardes goed zijn. Vervolgens hebben we nog de bevindingen van mijn radiotherapeut besproken. Hij vond het ook een goed idee dat ik zelf een afspraak kan maken, wanneer het slechter gaat. Voor mij is dit een teken van veel vertrouwen van mijn oncoloog naar ons toe. Vervolgens is mijn volgende afspraak over 6 weken, omdat het goed gaat. Mocht het natuurlijk minder gaan dan mag ik gelijk aan de bel trekken. Voor mij is het een SUPER ARTS. Even bij de assistente de nieuwe afspraken bevestigen, want mijn herceptin kuren gaan natuurlijk gewoon door. Ook nog even langs de apotheker voor een nieuw recept van movicolon voor het helpen van de stoelgang. Rond 16:00 uur waren we met een goed gevoel thuis. Het avondeten ging er redelijk goed in. Iedere keer dreiging van een reactie, maar op het laatste moment gaat het toch goed. Nu lekker chillen en tot morgen voor een nieuw ziekenhuis bezoek.

3 oktober 2014.

Het is weer vrijdag. De vrijdag van mijn 28ste herceptin kuur die ik vanmorgen om 11:00 uur krijg in Zwolle. Dit betekend dus dat de vrijdagochtend al vol zit. Vanmorgen stond ik op om 07:00 uur na een goede nachtrust. Het ontbijt ging er ook redelijk goed in. Ik voel mij ook goed. Straks heb ik nog wel even tijd voor een bakkie, maar daarna heb ik het druk. Ook de rest van het weekend heb ik het druk en kan er niks geplanned worden, want eigenlijk zit mijn agenda al vol. We gaan een weekendje met de (klein)kids leuke dingen doen, omdat wij iets te vieren hebben. Daarover later meer. Om 10:45 uur was ik op de dagverpleging van de Isala klinieken. Ik kwam daar een oude bekende patiënt tegen. Ik heb al verschijnende keren met haar op een kamer gelegen. Ik vind het fijn voor haar dat het haar laatste kuur is. Zo zie je dat je weer andere contacten krijgt. Na afloop van mijn kuur ben ik nog even bij die mevrouw geweest en heb haar veel sterkte gewenst. Ze vind het erg spannend nu ze geen kuren meer krijgt. Ik kan dat begrijpen, want je behandelende artsen en verplegend personeel geven wel erg veel vertrouwen die je na je behandeling zelf moet opbouwen. Hopelijk kom ik haar niet meer tegen in het ziekenhuis voor een nieuwe kuur en gaat het haar goed. Op de kamer waar ik lag heb ik tegen het eind van mijn kuur met een andere vrouw gesproken die ook een hele zware chemokuur krijgt. Die vrouw zal ik nog wel vaker tegen komen. Uiteraard heb je soms best wel wat steun aan elkaar. Tenslotte zitten we allemaal in het zelfde schuitje. Rond 12:45 uur was ik weer thuis. Snel een bammetje eten die er redelijk goed inging. Ik had 1x een reactie. Daarna snel de auto inpakken, want we gaan het weekend lekker weg met mijn gezin. Ik heb een huisje gehuurd in "Parc Sandur" in Emmen en Ik heb Jurjen, Majella, Joost, Juno en Sepp uitgenodigd om met z'n 7en een feestje te vieren. Wat voor leest men morgen wel. Rond 14:30 uur waren we in het park na een goede reis. De auto uitladen en dan lekker aan de koffie.













Jurjen en Joost komen later, want ze moesten eerst nog aan de arbeid. Na het diner wat er redelijk goed in ging zijn we gaan zwemmen. Wat vonden Juno en Sepp het geweldig mooi om van de grote glijbaan af te gaan. Een foto zal spoedig volgen. De avond hebben we besteed aan Yahtzee. Natuurlijk ben ik daarin weer heel erg slecht. Tot morgen.

4/5 oktober 2014.

Zaterdag. Een vette party met z'n 7en. Het is vandaag de trouwdag van Leida en mij. 35 Jaar geleden hebben we het jawoord gegeven aan elkaar. Vanmorgen stond ik op om 07:30 uur.Ik heb een goede nachtrust achter de rug en dat is fijn voor op de dag. Ik hoef dan geen middagrust te hebben. Het ontbijt is er ook goed in gegaan. Ook dit is een goed gevoel. Uiteraard heb ik voor mijn Leida een mooi cadeau gekocht. Helaas past die niet goed en gaan we hem volgende week ruilen. Na de koffie zijn wij met z'n allen naar Meppen gegaan om daar even te shoppen. Er is in ieder geval weer wat ingeslagen. Rond 14:30 uur waren we weer bij ons huisje. Even wat drinken en daarna weer lekker zwemmen. Juno durft al alleen van de glijbaan af. Natuurlijk vind Sepp het ook helemaal geweldig om mij nat te spetteren. Na het zwemmen snel naar het huisje om ons netjes om te kleden, want Juno en Sepp gaan eerst naar de kinderdisco en daarna gaan we deftig uit eten voor ons 35 jarig huwelijk. Ik voel mij goed en heb er zin in. Wat kan Juno leuk mee doen met de dansjes en liedjes. Het diner ging er goed in. Er was 1 dingetje wat niet goed was en dat is dat we bijna een uur moesten wachten, voordat het eten geserveerd werd.
Dan maar in het huisje de koffie nuttigen met een lekker borreltje erbij. De avond hebben we besteed om een spelletje te spelen met z'n 5en, nadat Juno en Sepp op bed lagen. Moe maar voldaan lag ik ook om 00:00 uur op bed.
Zondag. Vanmorgen stond ik op om 07:30 uur na een goede nachtrust. De kleintjes volgden al snel. Even een bammetje maken voor hun. De grote mensen gingen later een uitgebreid ontbijt nuttigen. Het ontbijt ging er nier volwaardig in. 1 Heftige reactie die in het toilet verdween. Daarna ging alles weer goed. Aan het begin van de middag zijn Leida en Majella wezen shoppen in Assen. Sepp lag op bed en Joost en Juno gingen naar het zwembad. Jurjen even wat werk bijwerken en ik ben ook even gaan rusten. Rond 15:00 uur lekker aan de koffie en daarna weer een biertje (super groot). Mijn cluppie hebben wij op de laptop bekeken en daarna lekker naar het speelgedeelte van het park. Helaas komt aan alles een eind. Zo ook bijna aan dit weekend die ik als SUPER kan betitelen. Nog even de avond en morgen is de dag van de reis naar huis. Voor mijn vriendje geld dat hij morgen een onderzoek krijgt. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd hoe het met hem gaat en wat de uitkomst is van het onderzoek. Leida en ik nemen Juno morgen mee naar Hoogeveen. Vanavond misschien nog even een spelletje, maar wel op tijd naar bed.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten