maandag 13 oktober 2014

Wat gaan we doen

13 oktober 2014.

Het was vanmorgen vroeg dat ik op stond. Het was 06:30 uur dat ik wakker was en eruit ben gegaan. Lekker het ochtend gebeuren rustig aan doen. Het ontbijt ging er redelijk goed in. Kreeg wel wat reactie, maar dat komt meer doordat ik het in de keel heb. Dit heeft weer niks met mijn tumor te maken. Ik voel mij verder goed. Deze ochtend moet ik mijn vriendje ophalen, want zijn zus gaat naar het zwembad om goed te oefenen. Sepp en ik hebben leuk gespeeld met de auto's en met de LEGO. Mijn vriendje kan zich ook zelf goed vermaken. Na de lunch die er redelijk inging ben ik gaan rusten om vervolgens rond 15:00 uur wakker te worden. Mijn grote vriendin was er ook al. Je kan merken dat er iets heerst in het land, want veel mensen zijn verkouden. Even na 16:00 uur heb ik MaJuSe naar huis gebracht. Ik heb toch weer wat gedaan, wat ik aan het eind van de week nodig heb. Wat dat leest men later wel. Vanavond weer voetballen kijken. Waarschijnlijk vanaf mijn bed. Alvast welterusten.

14 oktober 2014.

Robbeneiland daar moeten een paar naartoe. Goedemorgen. Wat een wedstrijd gisteren. Uitgepraat. Vanmorgen stond ik op even voor 07:00 uur. Deze ochtend is weer de ochtend dat ik onco fysio heb. Hopelijk gaat het een beetje met de keel. Je word er soms niet goed van van die kriebel hoest. Ik voel mij verder goed. Het ontbijt is er redelijk goed in gegaan. Een paar lichte  reacties. Ik weet niet of die nu veroorzaakt worden door de keel of door de tumor. Ondanks het hoesten heb ik wel een redelijke nachtrust achter de rug. Het ochtend gebeuren is achter de rug en ik heb nu wel even de tijd om een bakkie te drinken. Straks nog even mijn tas inpakken en Rudy is er klaar voor. Om 09:30 uur was ik bij Move2Be. Het was er rustig. Je kon merken dat het vakantieperiode is. Toch waarschijnlijk veel mensen een weekje nog weg voor de donkere dagen voor kerst. Toch heb ik tijdens het sporten met wat medepatiĆ«nten gesproken. We zitten wat dat betreft in het zelfde schuitje. Rond 11:30 uur was ik weer thuis. Snel nog even een bakkie en daarna kijken hoe het met de lunch gaat. Mijn middag slaapje zal ik overslaan, want we gaan boodschappen doen.Na de boodschappen snel nog even naar Move2Be om de afspraak van aanstaande vrijdag te verzetten i.v.m. een begrafenis. De rest van de middag zal ik rustig aan doen, want vanavond hebben we een verjaardag Marten gefeliciteerd met jou verjaardag, dus na het eten even rusten. Ik ben na de middagkoffie toch nog even naar bed gegaan voor 15 minuten, want er zijn maar een paar mensen die mij wakker mogen maken. 2 Daarvan maakte mij ook wakker. Juno en Sepp kwamen met Joost en Majella op koffie visite. Snel eruit en nog een bakkie achterover slaan. Natuurlijk ook even de chocolade opmaken, want dat vinden ze wel erg lekker. OF NIET JOOST. Lekker was dat.

15 oktober 2014.

Vanmorgen stond ik wat later op dan normaal. Ik ben moe van al het hoesten. Je word er niet goed van. Een hele nacht kriebelhoest gaat je niet in de koude kleren zitten. Even na 09:00 uur ben ik uit bed gegaan. De keel is nu weer wat rustiger en alles komt een beetje los. Snel even wat regelen voor later in de week en dan even een bakkie drinken bij buurman Frank. Ook daar even wat geregeld voor later in de week. Nu om 11:00 uur heb ik tijd om mijn blog bij te werken. De rest van de dag zal het rustig zijn met veel rusten. Het loopt nooit zoals je dacht. Om 11:30 uur ging de telefoon. Mijn grootste vriendin aan de lijn en ze wil logeren. Natuurlijk kan ik dat niet weigeren. Na de lunch heb ik haar opgehaald. Rond 14:00 uur ben ik toch nog even gaan rusten om te worden wakker gemaakt om 15:15 uur door mijn vriendin. Tot aan het avondeten hebben we rustig gespeeld met LEGO en met de tabblad. Ook met scheerschuim kan ze lekker kliederen. Tijdens het avondeten wat er redelijk goed inging kreeg ik toch twee reacties bij het eten van draadjesvlees. De rest heb ik gegeten met drinken erbij en toen ging het weer. Mijn vriendin nog even spelen en een ijsje eten, want dat is natuurlijk lekker. Rond 21:00 uur ga ik naar bed. Welterusten.

16 oktober 2014.

Vanmorgen was het bijna 08:00 uur dat ik eruit ben gegaan. Juno kwam een half uur later naar beneden en heeft het geweldig gedaan. Wel moest ze vannacht 1x naar het toilet en werd daardoor een beetje wakker, maar afgezien daarvan heeft ze heerlijk geslapen. Het ontbijt ging er redelijk in met 1 reactie. Deze ochtend ga ik naar Hellendoorn voor een bezoekje aan de Ben en Jerry's ijsfabriek. Ik heb uitgerekend dat mijn eigen ploeg vandaag moet werken en zie er naar uit om mijn oud collega's te spreken. Het is even na 09:30 uur en vertrek nu.Om 10:15 uur was ik in Hellendoorn en heb behoorlijk wat oud collega's gesproken. Ook een heleboel niet, maar ik zal binnenkort weer een nieuwsbrief sturen. Uiteraard ben ik nog steeds benieuwd hoe het gaat op de afdeling waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt. Mooi om te zien hoever de automatisering en veiligheid is. Het gaat ze steeds makkelijker af om alleen te werken. Rong 12:00 ging ik weer weg met wat ijs, want dat word er tenslotte ook gemaakt, richting huis. De lunch ging er redelijk goed ik. Wel met melk erbij. De middag bestond uit, om Juno weer naar huis te brengen. Het logeer partijtje was weer voorbij. Wel met de wetenschap dat ze het heel erg leuk heeft gehad.Tijdens het avondeten heb ik geen reactie gehad, wat natuurlijk een prettig gevoel is. Vanavond ga ik op tijd naar bed. Ik ben moe.

17 oktober 2014.

Vanmorgen werd ik wakker om 07:30 uur en ben er een half uur later uit gegaan. Deze ochtend hebben een niet z'n leuke bezigheid. We moeten naar een begrafenis van een oud buurman. Roel rust zacht in vrede. Verder is het een drukke dag. Vanmiddag heb ik mijn onco fysio. In verband met de begrafenis heb ik die verschoven naar de middag. Ook komen ze vanmiddag het glasvezel bij ons in de meterkast plaatsten. En vanavond krijgen we visite. Dit betekend dus dat ik na het avondeten ga rusten, maar eerst het ochtend gebeuren. Ik heb een redelijk goede nachtrust achter de rug, ondanks al het hoesten. Wel merk ik dat het nu los komt. Het ontbijt ging er ook redelijk goed in en heb geen reactie gehad. De wasstraat is achter de rug en nu alvast een lekker bakkie. Even voor 10:00 uur waren we in de kerk waar de uitvaartdienst werd gehouden. Nu ben ik zelf niet gelovig, maar de woorden die men sprak paste precies bij Roel. Zo zal ik hem ook altijd herinneren. Om 11:15 uur waren we weer thuis. De lunch ging er redelijk goed in. Na het eten de tas inpakken en om 14:00 uur heb ik onco fysio.Tijdens mijn fysio wat erg goed ging heb ik goed en gezellig met mijn vaste therapeute kunnen praten. Uiteraard kan ik met de andere therapeuten ook goed overweg, maar er is wel een speciale band. Na het sporten thuis een bakkie drinken en kijken hoe ze de glasvezel aansluiting hebben gemaakt. Tijdens het avondeten dacht ik in het begin dat het weer heftig zou gaan. Uit voorzorg had ik al een glas water klaar gezet. Nadat ik mijn bord leeg had merkte ik eigenlijk dat alles er goed in is gegaan. De eerste paar hapjes dreigde het, maar het zette niet door de reactie. Toch een heel fijn gevoel. Na het eten ben ik gaan rusten, want vanavond krijgen we visite. Het weekend is weer begonnen.

18/19 oktober 2014.

Zaterdag. Gisteravond was het gezellig en hebben leuk kunnen kletsen over vroeger en nu. Volgens mij was het al 01:00 uur geweest dat ik op bed lag. Vanmorgen was het 08:00 uur dat ik weer op stond. Ik voel mij fit. Het ontbijt ging er niet zo geweldig in. Ik had een paar niet zo heftige reacties tijdens het ontbijt. Waarschijnlijk ook wel door al dat gehoest. Wel merk ik dat het nu goed los komt. De ochtend zal rustig verlopen. Vanmiddag ga ik iets aanschaffen wat ik nog niet heb en waarschijnlijk lekker vind, maar daarover later meer.Het is nu 12:00 uur en over een uur ga ik met mijn zwager Jaap en neef Elvin shoppen in Ermelo. Wie, wat en waarom zijn vragen waar ik later met een foto op terug kom. Nu de lunch. Rond 14:30 uur waren we met z'n 3en in Ermelo, alwaar een winkel is die gespecialiseerd is in bieren. Ze hebben daar meer dan 1000 soorten bieren van over de hele wereld. Aangezien ik een liefhebber ben ban bier, keek ik mijn ogen uit. Ik dacht dat ik al een heleboel merken kende, maar toen ik dit zag. Een paar heb ik er aangeschaft om te proberen. Van sommige is de prijs er ook wel naar. Een flesje bier van over de €10,00 is wel heftig en daar ga je niet zo makkelijk een kratje van kopen. Ook het alcohol percentage van in ieder geval 1 flesje die ik zag was voor bier indrukwekkend, 14%. Dit heb ik
 nu aangeschaft en ik zal zeker nog wel eens een
keer die kant opgaan.Rond 17:00 uur was ik weer thuis om na het diner wat er goed inging te gaan rusten, want vanavond gaan we op visite.
Zondag. Ik stond op om 09:30 uur. Voor mij is dit erg laat, maar dat heeft natuurlijk wel een oorzaak en die is dat het gisteravond laat was geworden. Ondanks dat ik weinig slaap heb gehad voel ik mij goed. Het ontbijt ging er redelijk goed in en dat geeft ook wel wat rust in mijn lichaam. Vandaag gaan we op kraamvisite in Borger. De kleine Vera, het nichtje van Juno en Sepp is op deze wereld gekomen. Het nieuwe leven is altijd mooi om te zien. Nu eerst een bakkie achterover gooien. Na de koffie ben ik nog even gaan rusten om vervolgens rond 14:00 uur er weer uit te gaan. Ik voel mij goed en fit.
We waren om 15:15 uur in Borger waar Rutger, Anja en Vera wonen. Ze hebben een mooi oud huis en dat blijkt wel dat achter sommige muren nog kranten waren geplakt uit het jaar 1935. Ik ben zelf niet in de buurt van Vera geweest i.v.m. mijn verkoudheid. Uiteraard Leida wel. Ik ben samen met Rutger nog even bij een plaatselijke uitbater geweest en heb nog een flesje godendrank aangeschaft. "Drentsch oerbier tripel". Binnenkort eens proeven hoe die smaakt. Na een rondleiding door het huis zijn wij rond 18:30 uur weer naar Hoogeveen gegaan. De avond is besteed aan het bekende spelletje wat wij altijd spelen met Suze en Leo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten