maandag 25 augustus 2014

Wat zal het zijn???

25 augustus 2014.

Dit is weer een gigantisch belangrijke en spannende week. Ze gaan kijken hoe het er van binnen uitziet bij mijn tumor. Ik heb veel te veel reactie tijdens het eten. Voor de mensen die denken dat ik er slecht aan toe ben, kan ik schrijven dat ik mij erg goed voel. Het is puur alleen het slikken wat regelmatig problemen geeft. Daarnaast heb ik er geen last van. De obstipatie daar heb ik nu op dit moment ook geen last van. De medicijnen doen hun werk goed en ga nu terug naar 1x per dag medicijnen innemen.Vanmorgen stond ik op om 07:00 uur. Vandaag een paar kleine dingetjes moet ik doen. Eerst Leida even brengen naar het ziekenhuis om bloed af te laten nemen voor cholesterol gehalte bepaling en daarna oppassen op mijn vriendje. De rest van de dag zal waarschijnlijk bestaan uit chillen en 1 telefoontje naar Zwolle en vanuit Zwolle. Morgen is een heel erg belangrijke dag voor mij van onderzoek. Het middageten ging er niet geweldig in en ben na wat erin is gebleven naar bed gegaan, om vervolgens om 15:00 uur weer op te staan. Rond 15:30 uur kreeg ik telefoon vanuit Zwolle. Afdeling endoscopie informeerde mij over het roesje (sedatie) die ik morgen krijg en wilde een aantal dingen weten wat voor belang is voor het roesje. Ik ben nu van alles op de hoogte en zie het onderzoek met vertrouwen tegemoet. De rest van de dag is rustig. Alleen zal ik nog wat regelen voor aanstaande vrijdag. Hoe het een en ander morgen zal verlopen leest men morgen, nadat ik eerst mijn Jurjen en Majella heb gesproken, want die staan bij mij natuurlijk op de eerste plaats. Het avondeten ging er goed in, totdat ik aan het vlees begon. Aardappelen en groente ging er in zonder protesten. De eerste drie hapjes vlees gingen ook oké, maar daarna was het een drama. Ik moest 6a7 keer naar het toilet. Het is meer lastig en vermoeiend, dan dat het pijnlijk is. Uiteindelijk zit het er toch in. Eet smakelijk. Vanavond nog even een bakkie drinken en na de koffie moet ik nuchter blijven tot morgen een uur na het onderzoek. Tot morgenmiddag.

26 augustus 2014.

De dag van het onderzoek is aangebroken. Ik voel mijzelf oké, maar dat zal best wel schone schijn zijn. Ergens zal er veel spanning in mijn lichaam zitten. Wat ik ervan denk is heel erg moeilijk te omschrijven. Ergens in mijn achterhoofd denk ik aan wondweefsel, maar vlak daarnaast denk ik ook dat het er niet goed uit ziet. Soms kan je het laatste het beste denken, want dan valt de uitslag wat de spanning betreft achteraf mee. Gelukkig heb ik dit onderzoek al verscheidene keren eerder mee gemaakt, dus ik weet hoe het er aan toe gaat. Nog 15 minuten en dan vertrekken we naar Zwolle, afdeling endoscopie. De uitslag zal men later op de dag kunnen lezen ,want natuurlijk wil ik eerst mijn naasten hierover inlichten. Tot dan. Het was 10:00 uur dat een verpleegster mij naar binnen riep, wel met de mededeling voor Leida dat alles ongeveer 1,5 uur zou duren. Aankomend op de behandelkamer stelde de verpleegster samen met nog een verpleegster een aantal vragen. Het stelde mij erg op mijn gerust. Even later toen ik helemaal gereed was voor het onderzoek kwam de MDLarts binnen. Ook hij stelde een aantal vragen en ook bij hem had ik een geruststellend gevoel. Ik kreeg een verdovende spray in mijn keel en men spoot de vloeistof voor de sedatie in het infuus. Een poosje later kwam ik weer bij op zaal. Nog een beetje duf van het roesje stelde de zaal verpleegster mij ook weer gerust. Mijn bloeddruk werd wel continu in de gaten gehouden. Na verloop van tijd haalde men het infuus uit mijn hand en mocht ik mij aankleden om vervolgens een paar boterhammetjes te eten. Lekker met paté. Deed mij denken aan de keer dat ik 1,5 week in het ziekenhuis lag. Tijdens het ontbijt kwam de MDLarts nog even langs met de voorlopige uitslag. Men heeft een toename van de vernauwing in de slokdarm waargenomen en wat hapjes genomen voor verder onderzoek. Na afscheid te hebben genomen van mijn arts bracht een verpleegster mij weer naar de wachtkamer, waar Leida en Yvonne al zaten. Met een goed gevoel brachten ze mij weer naar Hoogeveen, want ik mocht zelf niet rijden. Yvonne bedankt voor het rijden. Thuis komend eerst Jurjen en Majella gebeld voor de uitslag en daarna ben ik naar bed gegaan, want het roesje werkt nog behoorlijk door. Op naar het volgende onderzoek die aanstaande vrijdag plaats zal vinden. Rond 15:30 uur ben ik eruit gegaan na een diep slaapje. Ik voel mij goed, ook al heb ik nog wel last van mijn keel. De scoop die mijn keel is ingegaan en de verdovende spray irriteren natuurlijk nog. Voor de rest voel ik mij goed. Ik kijk weer uit naar de dag van morgen, want na een paar keer te hebben afgezegd ga ik weer naar onco fysio. Het avondeten ging er geweldig goed in. Ik heb het idee dat tijdens de scoop een lapje vlees naar beneden is gedrukt. De aardappelen, groente en vlees ging er zonder protest in. Heerlijk eten is dat. Vanavond ga ik weer zoals zo vaak op tijd naar bed, want ik ben nog steeds moe van het roesje. Welterusten.

27 augustus 2014.

En na een goede nachtrust stond ik op om even voor 07:00 uur. Ik was benieuwd hoe het ontbijt erin zou gaan en ik kan schrijven dat het ontbijt er goed in ging. Een prettig gevoel dat er weer wat eten in blijft. Na het ontbijt ben ik er nog even in gegaan om voor mijn gevoel een beetje uit te slapen. Rond 09:00 uur ben ik er uit gegaan. Wassen en even een boodschapje doen. Ik ben toe aan nieuwe sportbroekjes. Zeg maar nee, dan koop je er twee. Op naar de koffie en lekker chillen. Vanmiddag heb ik mijn onco fysio en dat is ook weer een prettig gevoel. Uiteraard ook benieuwd hoe de middageten erin gaat. De lunch ging er goed in en na een vroeg bakkie drinken was ik om 14:30 uur bij Move2Be. Ik heb alles een tandje lager gedaan, want ik merk dat ik toch nog moe ben. Ook zal het zo zijn dat de spanning in mijn lichaam zit voor de uitslag van volgende week. Uiteraard nog even gesproken met mijn therapeute die ik vandaag voor het laatst heb. Volgende week komt mijn eigen therapeute weer terug en ben daar ook blij om. Wel moet ik melden dat de therapeute die ik de afgelopen paar maanden had, het heel erg goed deed. Uiteraard hebben we gesproken over het onderzoek en de voorlopige uitslag. We kunnen nog niet goed bepalen wat nu de oorzaak is van het moeilijk slikken, maar hopelijk krijg ik dit volgende week te horen. Aan het eind van de middag werd ik nog gebeld door mijn huisarts die benieuwd was hoe het met mij gaat. Volgende week heb ik ook met mijn huisarts een afspraak. Het avondeten ging er ook geweldig goed in. Nu het weer een paar keer goed eten is, smaakt het eten ook erg goed. Het is een verademing om zo te eten en het is niet zo vermoeiend. Vanavond lekker even buiten chillen en dan naar bed.

28 augustus 2014.

Vandaag maak ik een begin van de voorbereiding voor mijn CT-scan van morgen. Voor de middag maaltijd moet ik 200 ml. telebrix drinken. Echt vies is dit spul niet, maar lekker ook niet. Ze hebben er wel een smaakje aangemaakt (kersen), maar dat proef je niet zo heel erg. Op het flesje staat dat er 50 ml. inzit, maar dit moet ik gaan mengen met 1 liter water.
Vanmorgen stond ik op om 07:30 uur na een redelijke nachtrust. Ook het ontbijt ging er weer goed in zonder een reactie van mijn slokdarm. Het is nu bijna tijd om naar mijn vriendje te gaan, want ik had belooft dat we een eindje gaan fietsen. Gelukkig is het weer nog goed en ik heb er zin in. De koffie zal ik ook bij Sepp nuttigen. Sepp en ik hebben gezellig gefietst. Mijn vriendje keek zijn ogen uit naar vrachtauto's, keepauto's en grijpers. Als hij geniet dan geniet ik ook al. Het middageten ging er ook goed in. Ik raak er bijna aan gewend. Toch maar even een middagslaapje gedaan en na de slaap, op naar de koffie. De dag is verder rustig verlopen. Ook het avondeten is er goed in gegaan. Nu moet ik weer proberen om de stoelgang opgang te krijgen, dus ik ga vanaf morgen weer 2x per dag mijn medicijn innemen. Vanavond weer op tijd naar bed. Morgen is er weer een ziekenhuis dag met de CT-scan. Doei.

29 augustus 2014.

En het was 07:30 uur dat ik wakker werd van de wekker van Leida. Ik had een onrustige nacht achter de rug. Gelukkig moest ik naar het toilet, want de afval stroom melde zich aan. Ook weer een prettig gevoel dat ik dat kwijt ben. De ochtend zal rustig verlopen en ik zal op tijd aan de koffie gaan, want vanaf 10:30 uur moet ik nuchter blijven voor de CT-scan van vanmiddag. Ik moet om 13:30 uur in Zwolle zijn. Ik voel mij verder goed en hoe het een en ander gelopen is leest men vanmiddag. Het is bijna zover. Ake mijn zwager komt mij zo ophalen voor de rit naar Zwolle. In de papieren staat dat men beter niet zelf moet rijden. Het middageten ging er niet in, want ik moet nuchter komen. Ik ga nu weg. Ik was op tijd in het ziekenhuis en 10 minuten voor de geplande afspraak werd ik al naar binnen geroepen. Alles ging lekker vlot. Men weet inmiddels al dat ik weet hoe alles in zijn werk gaat, zodat men het niet hoeft uit te leggen. Om 13:35 uur was de scan klaar en moest ik nog even 10 minuten wachten om te kijken dat ik geen allergische reactie krijg van de scan. Daarna kan men het infuus eruit halen en mag ik weg.Even na 14:30 uur was ik weer thuis met de wetenschap dat ook dit onderzoek goed is gegaan. Nu op naar volgende week voor de uitslag van het slokdarm onderzoek en de CT-scan. Uiteraard is dat een zeer spannend moment. Wij zijn heel erg benieuwd. Voor een ieder die het ook graag wil weten moet ik schrijven. NOG EVEN GEDULD. Het avondeten ging er wederom goed in. Lekker, lekker smaakt het dan. De avond is besteed aan rummicub, dus tot morgen.

30/31 augustus 2014.

Zaterdag. Word het vandaag een gezellige dag? Ja het word een gezellige dag. Vandaag gaan wij met de buren 34,36,38,40 en 42 gezellig barbecueën. Naast ons huis komt een grote tent te staan die we vanmiddag op gaan zetten. Alles is al geregeld, tot en met de toestemming van de gemeente. Eerst gaan we het natuurlijk gezellig maken voor de kleintjes en daarna grotere kleintjes. Alles valt en staat natuurlijk wel met het weer. Vanmorgen stond ik op om 07:30 uur na een goede nachtrust. Ik had best wel wat trek om een boterham te eten en die ging er wel goed in. Een hele kleine reactie, die niet zo erg voorstelde. Na het ontbijt ben ik er nog heel even in gegaan om even na 09:00 uur weer op te staan. Vandaag ga ik mij nog even bezig houden met het sorteren van de LEGO. Dit is dan wat makkelijker voor Juno en Sepp om bepaalde stukjes te vinden. Nu zit alles in een grote bak. Het is wel veel werk, maar ik vind het leuk om te doen. Tenslotte speelde ik toen ik vroeger klein was ook met LEGO. Nu ga ik mij wassen en dan lekker aan de koffie. Na de middagrust was het tentje bouwen, want vanavond is de buurt barbecue. Gezelligheid alom. De buren met kleine kinderen hebben ook een luchtkussen gehuurd.










En was het gezellig? Ja het was reuze gezellig voor klein en groot. Na afloop nog even een borreltje branden. Dat gaf een heel mooi effect.
Zondag. De dag na de barbecue. Ik stond even voor 08:00 uur op na een goede nachtrust. Gisteravond ben ik om 00:30 uur naar bed gegaan. De rest van de buren hebben nog even na zitten borrelen. Vandaag is de dag van opruimen. Peter-Jan was er als eerste bij en ik ben toen ook naar buiten gegaan. Alvast de eerste spullen opruimen. Na een poosje kwamen de andere buren er ook aan en zoals altijd maken vele handen licht werk. Jammer dat het regende, want nu kunnen we de tent niet gelijk opruimen. Na de lunch kwamen de buren weer bij elkaar om gezamenlijk de tent op te ruimen. De rest van de dag is het chillen en bijkomen. Uiteraard iedereen even de foto's bezorgen en even bijkletsen. Het avondeten ging er lekker in. Gebraden kippenpootjes en aardappelblokjes die met de kip zijn meegebakken. Lekkerrrr. De avond bestaat uit een paar uurtjes 24 en rond 22:00 uur ben ik naar bed gegaan. Moe maar voldaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten