dinsdag 17 juni 2014

Back home en 1 jaar

16 juni 2014.

Vanmorgen vroeg ging om 06:00 uur Griekse tijd, 05:00 uur Nederlandse tijd, de wekker. Wij werden rond 07:15 uur opgehaald om terug te rijden naar het vliegveld in Mytilini. Het was een busreis van ongeveer 2 uur. Gisteravond was een hele gezellige avond. Wij hebben nog even zitten kletsen met mensen die wij ook ontmoet hebben met de wedstrijd Nederland - Spanje. Het was zo gezellig dat we bijna de tijd vergaten. Rond 02:00 uur lagen we in bed. Het zal een lange dag worden. Nadat we de bagage hadden ingecheckt konden we eindelijk een kopje koffie drinken. We hadden genoeg tijd. Rond 11:30 uur vlogen we de lucht in om vervolgens na een snelle vlucht on 01:30 uur Nederlandse tijd te landen op Schiphol. Het verschil in temperatuur kon je goed merken. We waren heel erg benieuwd of de flessen ouzo het overleeft hadden. Toen de bagage op de band kwam zag ik geen vochtigheid en ik rook ook niks. Zie hieronder de verzameling. 1 Fles is al weggegeven en de rest is voor de ouwe zelf. Men mag wel een slokje komen proeven hoor.
Om 16:15 uur waren we weer thuis in de Citroenvlinder. Aan het eind van de middag kwamen mijn kanjers die ik toch wel heel erg gemist heb bij ons. Natuurlijk kwamen Jurjen, Joost en Majella ook en we hebben heerlijk met z'n allen gegeten. Moe maar met een goed gevoel ben ik rond 21:00 uur naar bed gegaan.

17 juni 2014.

Het is 06:30 uur en ik ben wakker. Wel een beetje vroeg, maar ik ben wakker na een goede nachtrust. Vandaag heb ik weer mijn onco fysio en ik zal mij vandaag ook weer eens wegen. De Griekse zon heeft mij waarschijnlijk niet goed gedaan. Ik was in de veronderstelling dat ik vandaag onco fysio heb, maar dat is morgen. Achteraf weet ik ook wel waarom het is verzet naar de woensdag. Als wij gisteren vertraging hadden, kwam ik laat op bed en dan de volgende dag (vandaag) vroeg opstaan vond ik niks. Vandaar de verschuiving naar de woensdag. Ben ik er in ieder geval mooi op tijd bij. Tijdens de wasbeurt heb ik mij gewogen en het is gelukkig stabiel. Ik ben nog steeds 87 KG. zwaar. Ik zal vandaag bij de dagen van onze vakantie even wat foto's plaatsen, dan heeft men een klein idee hoe wij het hebben gehad. Lees dus even een dikke week terug. Wat er allemaal met mij gebeurt weet ik niet, maar morgen is de afspraak met onco fysio, maar dan kan ik helemaal niet, want dan moet ik weer naar Zwolle voor bloed afname en controle bij mijn oncoloog. Ik ben al bij Move2Be geweest om te kijken of ik het kan verzetten. Zo niet dan maar nog een keertje overslaan. Vandaag is dus lekker een chil dag. Lekker de vakantie rotzooi opruimen en even boodschappen doen. Vanavond is het voetballen kijken, maar dan op bed. Ik ga er straks in, want morgen vroeg op staan voor het eerste ziekenhuis bezoek na onze vakantie. Welterusten.

18 juni 2014.

Ik werd na een goede nachtrust om 07:30 uur wakker van de wekker. Waarom zo vroeg is makkelijk te beantwoorden. Ik moet om 09:45 uur in de Isala kliniek in Zwolle zijn om eerst bloed af te laten nemen en een uur later krijg ik dan de uitslag hiervan, van mijn oncoloog. Het is voor mij een belangrijk bezoek aan mijn arts, want ik wil weten waar de slik problemen vandaan komen en zal dus om een slokdarm onderzoek vragen. Het is dus een iets langer bezoek dan anders. Het eten zit er nu in en ik ga de wasstraat in, om daarna nog even een bakkie te drinken. Hoe de uitslagen zijn leest men vanmiddag wel.Rond 12:00 uur waren Leida en ik weer thuis met de wetenschap dat er drukke tijden aankomen met ziekenhuis bezoeken. Mijn bloedwaardes waren in ieder geval stabiel en goed. Wel krijg ik een vergrote CT-scan. Vergroot wil zeggen dat ze een groter deel van mijn lichaam gaan scannen. Dit zal over drie weken aan het begin van de week gebeuren. Die week zal ik weer een bezoek hebben bij mijn oncoloog met voorafgaande de bloed afname. Ik krijg dan ook de uitslag van de scan. Aan de hand van die uitslagen zullen we bepalen wanneer ik een slokdarm onderzoek krijg, want men kan niet alles zien op de CT-scan. Weer 2 dagen later lig ik weer in het ziekenhuis voor de Herceptin. Dat word dus een drukke week en waarschijnlijk krijg ik die week daarop dan de slokdarm onderzoek. Toch was mijn oncoloog best wel tevreden ondanks de problemen met slikken. Het eten gaat goed en ik val niet af. Dit zijn in ieder geval tekenen dat het niet minder met mij gaat. de ouwe krijgen ze er niet zo makkelijk eronder (ha, ha). Toch wel met een tevreden gevoel zijn wij naar huis gereden. De middag zal ik besteden aan chillen, want vanavond is een gekkenhuis avond. Hup Holland. Broodje kangoeroe vlees. Eergisteren bij onze thuiskomst vanuit Lesbos kregen we van Majella een mooie bos bloemen, zie hier de foto.

Vanmiddag even bij mijn huisarts langs geweest om te vertellen van de uitslag. Tegelijk een afspraak gemaakt voor mijn oren door te laten spuiten en voor bloedafname voor mijn cholesterol. Dus dit is ook ingepland.Nog 1 uur en dan is het zover.




         Nederland -
         Australië





De wedstrijd heb ik bekeken bij JoMaJuSe en laten we eerlijk wezen. Het was niet best, maar beter winnen met slecht voetbal dan verliezen met mooi voetbal. Moe maar voldaan ben ik aan het einde van de avond naar bed gegaan.

19 juni 2014.

Het was even voor 08:00 uur dat ik na een goede nachtrust opstond. Het eten ging er met wat haperingen er goed in. Even een paar keer alles terug slikken en weer verder eten. Vandaag staat er tot nu toe niks op het programma, dus het zal een rommel dag worden. Ik denk wel dat ik even ga rusten, want morgen is een behoorlijk drukke dag met veel ziekenhuis-, arts- en fysiotherapeut bezoek, wat al op tijd begint. Het is nu bijna 09:00 uur en ga de wasstraat in. De ochtend is verlopen zoals ik het had verwacht, evenals de eerste helft van de middag. Rond 14:00 uur kreeg ik telefoon vanuit Zwolle. Het was de planning van radiologie van de Isala kliniek, met de vraag of ik ook morgen de tijd had om onder de CT-scan te gaan. Nu is het feit dat ik morgenmiddag ook naar Zwolle moet voor de Herceptin. Deze krijg ik om 14:30 uur en er was nog plek om 16:00 uur bij radiologie. Alles komt wat dat betreft goed uit. Men kan het infuus na de herceptin laten zitten voor de vloeistof die ik tijdens de CT-scan krijg. Dit scheelt weer een prik in mijn lichaam. Ben zo langzamerhand al helemaal lek geprikt. Wel betekend het dat morgen de hele dag in het teken staat van specialisten. Eerst moet ik bij de huisarts zijn en daarna naar het Bethesda ziekenhuis voor bloed af te laten nemen. Daarna moet ik naar mijn fysiotherapeute voor mijn onco fysio. Tussen de middag snel wat eten en dan op naar Zwolle. Alles is al snel geregeld. Dus morgen vanaf dat ik opsta rond 07:00 uur totdat ik weer thuis ben en dat zal rond 17:30 uur zijn, staat in het teken van specialisten. Een ander heeft het druk met werk of studie en een ander weer met andere dingen (ha, ha). De middag koffie zit erin en de blog is ook weer bij gewerkt. De avond zal rustig verlopen en ik ga vroeg naar bed. Ik schrijf, tot morgen.

20 juni 2014.

Het is S.T. toen ik vanmorgen even voor 07:00 uur op stond. S.T. staat bij mij voor Specialisten Tijd en dat begint deze dag om 08:10 uur bij de assistent van mijn huisarts om mijn oren te laten doorspoelen. Ik heb continu een piep in de oren en misschien gaat het daardoor over of in ieder geval beter. Daarna naar het ziekenhuis in Hoogeveen om bloed af te laten nemen voor mijn cholesterol gehalte. Daarna mag ik eten en ga gelijk door naar onco fysio. De ochtend is dan al helemaal vol gepland. De middag zal bestaan uit ziekenhuis bezoek in Zwolle voor mijn 17de herceptin kuur en daarna om 16:00 uur een CT-scan die een groter gedeelte van mijn lichaam zal bestrijken. Voor vanmiddag heb ik al een chauffeur, want het is verstandig om na de scan niet zelf te rijden. Hoe alles is gegaan leest men aan het eind van de middag of vanavond.Rond 13:30 uur bracht Majella mij naar Zwolle. Eerst moest ik bij da dagverpleging zijn voor de herceptin. Op de afdeling was waarschijnlijk iets in de communicatie fout gegaan, want ze hebben dit medicijn nog met spoed en voorrang besteld bij de apotheek. Gelukkig had ik nog voldoende tijd en de verpleger die het wel door had gegeven hield de tijd strak in de gaten. Om 15:10 uur hing het zakje met herceptin aan het infuus. 10 minuten voor 16:00 uur was ik klaar en kon met het infuus in mijn arm naar beneden voor de CT-scan. Ik was op tijd bij radiologie en men vond het prima dat op de dagverpleging men het infuus erin had laten zitten. Het scheelt tenslotte ook weer tijd. De CT-scan is goed gelukt en om 17:15 uur waren we weer thuis. Ik voel mij goed, ondanks het drukke programma van vandaag. Vanavond is het weer eens rummicub tijd. Lekker gokken dus. Bye, bye.

21/22 juni 2014.

Zaterdag. Goedemorgen allemaal. Dit is op zich een gedenkwaardige dag. Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik de laatste chemo cisplatin kreeg in het ziekenhuis. Uiteraard was het niet het laatste ziekenhuis bezoek, want daar kom ik mijn hele leven niet meer vanaf. Wel zijn er steeds hoogtepunten om op terug te kijken. Ik heb een redelijk goede nacht achter de rug. De telebrix van gisteren doet zijn werk in de afvalstroom. Het ging er dun doorheen vanmorgen. Ik stond op rond 08:00 uur en volgens mij is er een stroomstoring geweest bij ons in de buurt, want de wekker knippert en staat op geen tijd. Vandaag is weer een rustige dag en we gaan met z'n 3en, Leida, Juno en ik even een boodschapje doen in het centrum, maar nu eerst het ochtend gebeuren. De ochtend is rustig verlopen. Ik heb een paar kleine klusjes gedaan. De middag bestond uit een cadeautje kopen voor het schitterende mooie 1ste rapport van Juno. Wij hebben haar nieuwe oor knopjes gegeven die ze zelf mocht uitzoeken. Ze vond het heel erg spannend en toen Majella ze erin had gedaan, een ander mocht het niet doen, was ze heel erg trots en mochten ook de nieuwe oor knopjes bekijken in haar oren. Het zijn vlindertjes met de kleuren roze en licht blauw. De avond bestond uit 24. Wat mij wel opvalt is dat het eten van gisteren en vandaag bijna geen reactie geeft in mijn slokdarm. Ik heb de laatste 2 dagen heerlijk kunnen eten. Ik ga dit zeker in de gaten houden en hoop natuurlijk dat dit zo door gaat. Morgen is hopelijk de volgende dag. Tot dan.
Zondag. Het is even na 07:30 uur dat ik opstond na een goede nacht. De telebrix werkt nog steeds na, want ik moest gelijk naar het toilet voor de afvalstroom. Ik heb mijzelf daarna gelijk gewogen en het is hetzelfde liedje. 87 KG. zwaar aan de haak. Bijna tijd voor een feestje (ha, ha). Ik voel mij goed en ga zo het ontbijt eten. Even voelen hoe dat gaat. Vandaag is ook de dag van het verjaardagsfeest van Joost die morgen jarig is. De ochtend zal hoogstwaarschijnlijk rustig verlopen en er is dan ook weinig te melden. Gisteravond kreeg ik nog een foto toegestuurd van Juno met haar nieuwe oorknopjes, zie hier de foto. Mijn grote vriendin de schone slaapster. Rond 15:00 uur zijn wij naar JoMaJuSe gegaan om de verjaardag van Joost alvast te vieren. Het was gezellig. Niet zo druk als andere jaren, maar dat had zo voor een ieder zo zijn redenen. Na de koffie zijn wij weer naar huis gegaan en de avond is besteed aan het kijken van 25 day 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten