maandag 28 april 2014

Drukke spannende week deel 1

28 april 2014.

Het was 08:15 uur dat ik er na een onrustige nacht eruit ben gegaan. Waarom ik zo onrustig geslapen heb weet ik niet, maar waarschijnlijk een beetje onrustig voor aanstaande woensdag. Dit word een drukke week met veel bezoeken aan specialisten wat morgenochtend begint. Het zijn allemaal verschillende bezoeken met het hoogtepunt op woensdagmorgen. Maar nu eerst de maandag. De ochtend begint rustig en heb ik alle tijd om van alles te gaan doen. Ik begin nu met het ochtend gebeuren. Thuis lekker een bakkie gedaan en aan het eind van de ochtend kreeg ik via de WhatsApp een foto.
Het is toch wel verschrikkelijk knap van Juno dat ze al kan schrijven en natuurlijk OPA bovenaan, ha, ha. Na de lunch moest ik op Sepp en Juno passen, zodat Leida en Majella boodschappen konden doen. Voor degene die het willen weten. Het slikken gaat weer een stukje slechter. Over 1,5 week moet ik weer bij mijn oncoloog zijn en krijg dan de uitslag van de CT-scan. Ik zal daar zeker melding van maken. Vanavond ga ik op tijd naar bed, omdat ik morgen al vroeg op moet staan. Waarom leest men morgen wel. Nu het avondeten.

29 april 2014.

Het was 07:00 uur dat de wekker af ging. Ik moet er wel zo vroeg uit gaan, omdat ik al op tijd bij de tandarts moet zijn. Het is de eerste specialist van deze week. Er zal een beetje nieuw beton gegoten moeten worden. Uiteraard heb ik deze ochtend ook weer onco fysio. Jammer genoeg is mijn vaste therapeute er voorlopig niet aanwezig en zal ik onder begeleiding staan van een therapeute die daarvoor is aangetrokken. Het was heel erg moeilijk om een fysiotherapeut te vinden die beschikbaar is en die ook geleerd heeft voor oncologische fysiotherapie. Het is er nog niet zo lang dat men hiervoor kan leren. Ik ben dus wel heel erg blij met mijn vaste therapeute. Het ontbijt zit erin en nu de wasstraat in. Even voor 09:00 uur was ik bij mijn tandarts en een paar minuten later werd ik binnen geroepen. Het ging allemaal voorspoedig. Even vertellen hoe de stand van zaken is, want mijn tandarts is altijd erg belangstellend. 10 Minuten later was ik klaar. De tijd dat ik er moest wezen was al de tijd dat ik klaar was. Lekker naar huis voor een bakkie. Thuis komend waren mijn 2 kanjers er. Juno gaat naar het sprookjesbos en wij passen op Sepp. Over een half uur ga ik naar fysio en dan zit deze dag van specialisten er al op. Vanmiddag ben ik zelf een specialist (opa). Samen met Sepp naar het speeltuintje bij ons in de buurt. Zie het resultaat.
Wat vind meneer het leuk om via de glijbaan naar boven te klauteren. Aan het eind van de middag kwam mijn vriendin ook weer terug van het kabouterbos, waar ze het ook dik naar haar zin heeft gehad. Na het avondeten ga ik mijzelf voorbereiden op de dag van morgen. Veel chillen. Tot dan.

30 april 2014.

Het is 06:00 uur en ik ben uit mijn bed gegaan. Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Niet dat ik daarom uit bed ben gegaan. De reden van het vroege opstaan is dat ik vanaf 06:30 uur nuchter moet zijn. Dan mag ik niet meer eten en drinken tot na de CT-scan die ik deze ochtend om 09:30 uur krijg.Het enigste wat ik mag nuttigen in die 3 uur is telebrix. Dat is de contrast vloeistof voor de CT-scan. 2 uur en 1 uur voor de scan moet ik daar wat van drinken en de rest moet ik vlak voor de tijd innemen in het ziekenhuis. Misschien ben ik ongemerkt toch wel een beetje zenuwachtig, al hoewel ik dit al vele keren heb meegemaakt. Na de CT-scan moet ik in het ziekenhuis blijven, want om 10:55 uur krijg ik op de zelfde afdeling de injectie fractie, oftewel de scintigrafie. Ook hiervoor krijg ik een infuus in mijn arm en ga ik onder een soort scan door. Ik zal mijn fototoestel meenemen om het verschil te laten zien. Ik blijf nu maar op, want er is niet zoveel tijd meer om te slapen. Om 08:30 uur zal Majella mij naar Zwolle brengen, want men beveelt het wel aan om niet zelf te rijden. Aan het begin van de middag zal ik weer thuis zijn, want de scintigrafie zal plaats vinden om 11:45 uur. De tijd van 10:55 uur is de tijd dat men het infuus in mijn arm doet en er een vloeistof inspuit. Tot 11:45 uur zal dat spul in mijn lichaam moeten verspreiden en daarna dus de scan. Al met al dus een drukke dag.Rond 13:00 uur waren we weer in Hoogeveen. Alles is goed gelukt en nu de uitslag afwachten. Hoe het een en ander er aan toegaat ziet men in deze 2 foto's. De linker is van de CT-scan en de rechter is van de scintigrafie.








Jammer genoeg hadden ze niet door dat ik deze 2 onderzoeken na elkaar had. Het gevolg is dat ik 2 infusen kreeg 1 in de linker arm en 1 in de rechter arm. Dit had met 1 infuus gekund. Een goede les voor de volgende keer. Vanmiddag ga ik zelf even een klein stukje fietsen. Het is mooi weer en ik ga er van genieten. Vanmiddag ben ik zelf een eindje gaan fietsen. Ik voelde mij goed en het is mooi weer. Hier de route die ik heb gefietst.
Het lijkt een klein rondje, maar het is toch nog meer dan 17 KM.. Binnenkort wil ik een grotere ronde fietsen. Misschien wel een knoppuntenroute. Jammer genoeg heeft de ANWB geen routes meer met een normale naam. Het is leuker om te vertellen dat je een bepaalde route gefietst hebt met een naam van de omgeving dan dat je bijvoorbeeld knoppunt 1 t/m 6 gefietst hebt. Maar ja die zijn er niet meer. Ik heb nog wel een mooie map van de ANWB met al deze routes. Vanavond is het  rustig en voorlopig niks te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten