maandag 7 april 2014

De afsluitende run

7 april 2014.

Wat de kop van deze blog inhoud leest men wel aan het eind van de week. First things first. Na een onrustige nacht stond ik op om 05:00 uur. Ik kon de slaap niet vatten en ben er even uit gegaan. 3 Kwartier later ben ik weer het bed ingedoken. Ik heb toen nog wel geslapen en stond voor de tweede keer op om 08:45 uur. Toch ben ik wel fit. Vandaag word een rustige dag. De enige verplichting is tot nu toe oppassen op Sepp, zodat Leida en Majella boodschappen kunnen doen. Juno heb ik samen met Majella, Sepp en Leida opgehaald van school. Ze word al een hele grote meid. Na de koffie even kijken hoe goed ze al kan fietsen en mijn vriend Sepp probeert auto te rijden.












Het blijven toch 2 grote kanjers. Vanavond ga ik op tijd naar bed, want ik wil deze week veel rusten.

8 april 2014.

Ik heb een redelijke nachtrust gehad, ondanks dat ik er rond 05:00 uur een klein poosje uit ben geweest. Ik stond op om 08:15 uur. Deze dag heb ik 1 belangrijk geplande afspraak en dat is mijn onco fysio. Natuurlijk heb ik daar zin in. Ik heb er alle tijd voor, want het begint pas om 11:00 uur. Nu eerst even de ochtend toestanden. Om 10:00 uur lekker aan de koffie en de mailbox bekijken, want er zijn mails binnen gekomen bij mijn oude provider. Online kan ik daar nog bij, maar ik kijk er nooit naar. Nu dus maar even wel en doorsturen naar mijn huidige mailadres. Zoals altijd is de planning ook weer veranderd. Vanmiddag mag ik mijn grote vriendin van school halen, want mijn grote vriend moet naar de huisarts. Hij heeft nog steeds last van zijn oren. Sepp veel succes bij de arts en houd je taai. Mijn onco fysio is goed gegaan. Ik heb afgesproken met mijn therapeute om deze week niet verder te gaan hardlopen. Fietsen iets zwaarder en roeien ook iets zwaarder gezet. Het ging geweldig goed en ik voel mij ook goed. Na de lunch ga ik niet slapen, want ik moet vanmiddag op tijd bij MaJuSe zijn. Vanavond ga ik wel vroeg slapen. Veel rust zal mij goed doen voor het aankomende weekend. Mijn grote vriendin kwam met een grote glimlach mij tegemoet toen ze uit school kwam. Het is ook al een hele meid. Mijn grote vriend heeft van de huisarts druppels gekregen voor zijn oor. Hopelijk gaan die gauw werken, zodat hij een betere nachtrust krijgt. Voor vanavond geld chillen en op tijd naar bed, zoals ik al eerder meldde. Tot morgen, dan ga ik weer een beetje klussen.

9 april 2014.

Na een goede nachtrust stond ik op om 07:45 uur. Het is rustig vandaag en dus heb ik mooi de tijd om een klein klusje te doen. Het is een klusje wat ik buiten moet doen, dus hoop ik wel dat het droog blijft. Eerst het ochtend ritueel en dan op naar de koffie.Er is vandaag weinig te melden, alleen dat de afvalstroom niet 100% werkt. Het zijn halve beetjes en veel gerommel in de darmen. We zullen maar zeggen, beter iets dan niets. Zoals ik al meldde ga ik deze week veel rusten en dus vanavond weer op tijd naar bed.

10 april 2014.

Na een redelijke nacht stond ik op om 07:45 uur. Ik voel mij redelijk goed ondanks dat de darmen niet 100% werken. Na het ochtend ritueel is de afvalstroom weer een beetje op gang gekomen. Vandaag is weer de dag van onco fysio. Nog een paar weken en dan stopt mijn therapeute tijdelijk. Persoonlijk vind ik dat heel erg jammer, maar ik weet zeker dat ze alles in het werk stelt om een goede tijdelijke opvolging aan te nemen. Ik weet dat er al iemand is, maar wie weet ik nog niet. Mijn onco fysio heb ik dit keer vanmiddag, dus heb ik vanmorgen de tijd om weer wat te doen, maar nu eerst lekker aan de koffie. Na de koffie alvast een beginnetje gemaakt met een nieuw lampje aan de voorkant, waar ik vanmiddag na mijn onco fysio mee verder ga. Na de lunch ben ik om 13:00 uur naar Move2Be gegaan voor mijn onco fysio.Ik was erg moe en voelde mij niet zo fit. Ik heb erover
gesproken met mijn therapeute Cha. en zij heeft mij geadviseerd om niet teveel te doen en daar had ze gelijk in. Tijdens het roeien merkte ik dat de energie wat minder werd. Thuis komend voelde ik mij al weer wat beter. De douch heeft mij goed gedaan. Na de koffie weer verder met het lampje die nu hangt. Vanavond even goed afstellen en dan nog 1 lampje voor achter. Voor de rest van deze dag is het chillen en alvast bekijken hoe ik het lampje achter wil hebben.

11 april 2014.

Het is 07:45 uur dat ik op stond. Ik heb een goede nachtrust achter de rug en voel mij goed. Vlak nadat ik opstond is de afvalstroom op gang gekomen en dat is ook een prettig gevoel. Wat er vandaag op het programma staat weet ik nog niet allemaal. Wel zijn er twee kleine dingetjes die ik ga doen. Zo nu eerst de wasstraat in en op naar de koffie.Vanmorgen een kleine boodschap gedaan en vanmiddag een begin gemaakt met het laatste lampje en de schuur opruimen. Hopelijk is volgend weekend alles klaar en de schuur weer netjes opgeruimd. Na het avondeten ga ik lekker in bad en vanavond chillen.

12/13 april 2014.

Zaterdag. Na een onrustige nacht ben ik eruit gegaan om 07:45 uur. Ondanks deze nacht voel ik mijzelf wel goed. Ik kan het rustig aan doen vandaag. Vanmorgen krijg ik visite van een oude school kameraad van de lagere school. Ik kijk er wel naar uit om hem te ontmoeten. Na de lagere school zijn we elkaar uit het oog verloren en pas geleden kreeg via via contact met hem. Ik ben erg benieuwd, want het is wel meer dan 45 jaar geleden. Nu eerst de wasstraat in, want het ontbijt zit er al in.Rond 11:00 uur kwam een oud schoolvriend bij mij langs. Ed Metz. Het is volgens mij wel 45 jaar geleden dat we elkaar voor het laatst gesproken hebben.
 Uiteraard is er veel te bepraten en de tijd is er
veel te kort voor. We zijn samen nog even naar
de lagere school " 't Vogelnest" om een foto te nemen. Helaas staat er een groot hek omheen dus geen foto. Leuk om te vermelden is dat hij ook in de band heeft gespeeld waar mijn zwager Rene ook in heeft gespeeld. Voordat hij weer wegging even een foto van ons samen laten nemen. zie het resultaat. Na de lunch ben ik verder gegaan met de lamp achter in de tuin en aan het eind van de middag hing de lamp en branden deed hij ook. Alleen vanavond als het donker is even afstellen. Aan het begin van de avond kreeg ik telefoon van een bekende die ook aan de ziekte leid. Goed om te horen dat het met hem ook naar omstandigheden goed gaat. Vanavond is het rustig aan doen, want morgen heb ik een zeer belangrijke dag, maar daarover morgen meer.
Zondag. Het is 08:00 uur en na een goede nachtrust ben ik eruit gegaan. Ik voel mij goed en daar ben ik zeker vandaag blij om. Waarom vandaag? De reden is dat ik vandaag de cascaderun ga lopen. Ik ben hier al een hele tijd voor bezig. Vorig jaar augustus mocht ik van mijn fysiotherapeute beginnen met trainen hiervoor. Dit gaat bij mij heel erg langzaam, want ik moet mijn hartslag goed in de gaten houden. Door verschillende tegenslagen moest ik een paar keer opnieuw beginnen met de training. Na de laatste bestraling in afgelopen december ben ik weer opnieuw begonnen. Conditioneel houd ik het wel vol, maar de energie is snel op. Voor degene die niet weten wat de cascaderun is. Het is een hardloop run over 2 verschillende afstanden. De 5 mijl en de 10 mijl kan men kiezen. Er doen
duizenden mensen eraan mee.  Ik heb er in het verleden 1x eerder eraan mee gedaan. Ik zou zeggen tegen een ieder. Kom vanmiddag naar het centrum van Hoogeveen voor heel veel gezelligheid. Nu even terug naar nu. Ik ben vanmorgen al 2x goed naar het toilet gegaan voor de afvalstroom en dat is een opgelucht gevoel. Ik moet er niet aan denken dat ik tijdens de run naar het toilet moet (probleem). Ook heb ik vanmorgen mijn wekelijkse weegmoment gedaan en ik weeg nog steeds 87 KG. Er zijn een paar mensen die al weten wat ik vanmiddag tijdens de run zal dragen. Degene die het ook willen weten zullen moeten gaan kijken of wachten, totdat ik mijn blog heb bijgewerkt. Uiteraard krijg ik heel veel berichtjes van een ieder die mij succes willen wensen en deze wil ik niemand onthouden.
 Nu ga ik lekker chillen en schijf, tot later.Ik zit 2,5 uur voor de start op de bank en kijk naar andere hardlopers. Eventjes sfeertje proeven. Ik wil in ieder geval alvast iedereen bedanken voor de leuke berichten die binnen komen via de mail en mijn blog. Ook komen er heel veel berichtjes binnen op de Facebook van Leida. Het zal mij zeker sterken om de run goed uit te lopen.Het is nu 18:00 uur en de cascaderun zit erop. De grote vraag is voor een heleboel mensen, heeft hij het gehaald. De vraag is; JA. Wat ben ik blij dat ik niet de bezemwagen in ben gegaan. Iets na de helft van de run ging het steeds moeilijker, ondanks alle aanmoedigingen. De laatste 3 KM. werd ik begeleid door een EHBO'er en die heeft mij ook er doorheen gepraat. Uiteraard op het punt waar ik vlakbij woon, kreeg ik de meeste steun. Volgens mij stond iedereen uit de buurt mij aan te moedigen. Der grootste steun had ik van zonnetje/wolkje. Zonnetje/wolkje is mijn mascotte die ik van Juno en Sepp heb gekregen toen ik vorig jaar in het ziekenhuis lag. Normaal hangt mijn aapje bij mijn bed, maar nu heb ik hem mee genomen. Later meer en ook een paar foto's. Nu visite.Het is 08:30 uur en even de tijd om mijn blog verder bij te werken. De tijd die ik heb gelopen is 1 uur 17 minuten en 36 seconde. Ik ben heel erg blij dat ik toch de hele run afgelopen heb. Uiteraard is er 1 persoon die ik heel erg dankbaar ben dat ik zover ben gekomen en dat is mijn oncologische fysiotherapeute (C. K.). C. hartstikke bedankt. Jammer genoeg heb ik het besluit genomen om specialisten niet bij hun naam te noemen, dus kan ik niet hun volledige naam noemen. De meeste specialisten zitten in mijn hart opgesloten en zeker mijn therapeute. Nu lekker aan de koffie en morgen zal ik foto's publiceren. Tot morgen. 



5 opmerkingen:

  1. Hey Rudy, ik heb je gisteravond een mailtje gestuurd. Weet niet of je die al gelezen hebt, maar iemand had contact met mij gezocht op facebook en vroeg mij om jou weer in contact met hem te brengen.

    Verder wil ik je alvast natuurlijk heel veel succes wensen voor komende zondag.

    Liefs Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Rudy,
    Ik wil je effen goeiedag zeggen.
    Fijn om te lezen dat de ziekte niet erger is geworden. Jammer van die darmontsteking.
    Ik wil je binnenkort bellen voor een afspraakje (dat had je niet kunnen denken he). Dan kunnen we een beetje bijkletsen.
    Groet, Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat het erg gezellig wordt vanmiddag met Ed. Jullie zullen heel wat herinneringen kunnen ophalen en elkaar heel wat te vertellen hebben. En nogmaals succes voor morgen. Ik neem aan dat je de 5 mijl gaat lopen.

    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zag op Herma's FaceBook dat je een blog hebt en heb die van de laatste maanden gelezen. Wat een opluchting, de uitslag van je darmonderzoek, wel vervelend, die CU maar beter dan gevreesd. Je bent een geweldige doorzetter! Ik wens je succes en vooral véél plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Broertje, ik ben supertrots op je. Dit is toch weer een mijlpaal die je behaald hebt. Ik had ook een pb-tje op mijn Facebook van Ad en Marja Verschoor en ik moest je ook van hun van harte feliciteren en ook zij zijn trots op je. Je bent een kanjer en ik hou van je.

    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen