woensdag 1 mei 2013

4de kuur van chemo deel 2

1 mei 2013,

De nachtrust is goed verlopen. Ik stond vanmorgen om 07:00 uur op om te eten en medicijnen. Wel ben ik misselijk. Ik voel mij niet zo lekker en ga dan ook na de medicijnen weer naar bed. Om 10:15 uur ben ik eruit gegaan. De misselijkheid is nog niet voorbij, maar ik ga dit wel in de gaten houden. Ik wil niet zoals de vorige keer erg ziek worden. De koffie zal er wel in gaan, dus dat is wel een goed teken. Na mijn tweede kuur lustte ik geen koffie en dronk toen thee. Na het eerste bakkie ben ik gaan wandelen om maar energie kwijt te raken en om toch maar te kunnen eten. Tenslotte is eten en drinken heel erg belangrijk op dit moment voor mij. Enkel alleen al om de chemo uit mijn lichaam te krijgen is het belangrijk om te drinken. Na mijn middagslaap voelde ik mij een stukje beter. Nog niet top, maar dat zal voorlopig niet veel beter worden. Als het zo blijft is het nog te doen. Ook ik moet er aan werken om sterk te blijven. Men moet nu niet denken dat ik heel erg zwak ben, maar de energie is een beetje weg. Vanavond weer lekker chillen en op tijd naar bed, want daar heb ik wel steeds meer behoefte aan.

2 mei 2013,

Goedemorgen Nederland. Ik heb een goede nachtrust gehad en ik voel mij een stukje beter als gisteren. Uiteraard vanmorgen om 07:00 uur opstaan voor de ochtend bezigheden en daarna nog even naar bed. Om 10:15 uur lekker koffie drinken en even nadenken. Wat mij opvalt is dat ik niet zo opstandig moet zijn en meer gaan luisteren. Ik ga daar proberen om eraan te werken. Tenslotte heb ik de wijsheid niet in pacht en kan ik ook beter luisteren naar mijn naasten. Ik verlang naar de dag van morgen (vrijdag), want dan kan ik weer meer doen en is mijn quarantaine week voorbij. Morgenmiddag samen met Leida even gaan shoppen en daar kijk ik naar uit. Mijn wandeling heb ik rond het middaguur gedaan en daarna gelijk lunchen en mijn middagslaap nuttigen. Helaas kan ik vandaag niet naar een verjaardag. Mijn schoonmoeder is vandaag 88 jaar geworden. Zo welterusten. De rust is voorbij en ik ben een eindje gaan lopen. Leida is naar haar jarige moeder, koffie aan het drinken. Het is nog wel lekker weer om te lopen. Het avondeten smaakte niet zo. Ik hoop niet dat het dezelfde kant opgaat als tijdens de tweede kuur. Voorlopig eet ik nog wel, dus dat gaat wel goed. Ik zal zeker volgende week in de gaten moeten houden. Vanavond maar op tijd naar bed. Trust.

3 mei 2013,

Vandaag is de laatste dag van mijn 4de quarantaine week. Ik voel mij vandaag tot nu toe beter als gisteren. Vanmorgen 2 boterhammen gegeten en daarna mijn medicijnen. Alles ging er goed in. Daarna weer even het bed in om om 09:00 uur op te staan. Ik voel mij wel wat weeïg, maar dat komt allemaal door de chemo die natuurlijk dik in mijn lijf zit. Veel drinken is het motto, maar dat moet je ook maar kunnen om minimaal 2 liter naar binnen te werken. Deze morgen krijg ik 2 collega's op visite. Jaap en Chris. Dit zijn nu van die leuke bezoekjes en ik kijk er naar uit om weer eens met hun te spreken. Zo nu eerst wassen, scheren, want ik lijk wel een verwilderd iemand met een ongeschoren gezicht. Ik heb een leuke 1,5 uur gehad met Jaap en Chris. We hebben lekker kunnen kletsen over alles en nog wat. Uiteraard eerst mijn ziekte en natuurlijk hoe het gaat in de fabriek in Hellendoorn. Het doet mij goed dat de palletiseer nu goed loopt, vertelde Chris. Het is tenslotte mijn oude kindje (de palletiseer). Ik hoop snel weer eens een bezoekje te brengen aan de palletiseer en natuurlijk aan de rest van de fabriek. Zo nu de middagmaaltijd en dan mijn middagslaap. Mijn middagslaap is gedeeltelijk geslaagd. Ik was al weer vroeg wakker. Halverwege de middag zijn wij koffie gaan drinken bij MaJuSe. Het was lekker weer en madam en meneer waren lekker buiten in de zon. Uiteraard ook even kijken hoe Juno zonder zijwieltjes kan fietsen en dat lukte haar best goed. Alleen nog even iets oefenen met een bochtje nemen, maar fietsen gaat stabiel. Zo nu lekker het avondeten en dan mijn medicijnen en vanavond lekker chillen, zoals het nu lijkt. Het loopt altijd anders als je gedacht had. Gisteravond gezellig visite gehad van Marten en Gerrie. Leuk om weer even bij te kletsen.

4/5 mei 2013,

Zaterdag. Het is vandaag de dag dat mijn  schoonvader 91 jaar is. Gefeliciteerd jonkie. Morgenmiddag is het grote feest van mijn schoon ouders, want 2 dagen geleden was mijn schoonmoeder jarig, dus gezamenlijk vieren ze het. Ik voel mij vandaag weer een stukje beter als gisteren. Uiteraard door komt dit ook door de nachtrust. Na het ochtend ritueel weer even naar bed om vervolgens om 09:00 uur eruit te gaan. Der hele dag rustig aan gedaan. Aan het begin van de middag en aan het eind van de middag ben ik naar bed gegaan, omdat we vanavond visite krijgen. Morgen ochtend en middag krijgen we en gaan we op visite, dus een druk weekend. Gelukkig werkt het weer mee en ben ik niet zo moe als in de winter.
Zondag. Het is vandaag Bevrijdingsdag. Gisteravond lag ik rond 00:00 uur in bed. Ik kon het lang volhouden, maar dat kwam ook doordat ik op de dag 2x naar bed ben gegaan. Het was gezellig met Ake en Betsie. Ik stond op om 07:00 uur om vervolgens daarna om 09:00 uur op te staan. Ik voel mij fit en heb zin in vandaag. Het word, ik bedoel het is al mooi weer. Eerst komt mijn moeder op koffievisite en vanmiddag gaan wij op verjaardagsvisite in Echten voor het feestje van mijn schoonouders. Al met al een drukke dag en ik zal ook zeker tussendoor naar bed gaan. Er zal waarschijnlijk nog meer feest zijn, omdat mijn clubje vandaag ook kampioen van Nederland kan worden. Zo straks eerst het hele ochtend ritueel van zondag. Wassen, scheren, wegen enz.. Mijn middagslaap is een beetje in het water gevallen. Waarschijnlijk een van de kinderen in de buurt, moest zo nodig keihard gillen, zodat ik de slaap niet kon vatten. Dan maar even chillen op de bank. Mijn gewicht die ik vanmorgen om 09:00 uur heb gewogen is 77 KG. Ten opzichte van vorige week 3 KG. minder, maar dat is niet zo erg. Vorige week zal de spoeling vanuit het ziekenhuis nog in mijn lichaam. Het kan in ieder geval niet aan het eten liggen, want ik heb deze week best wel goed gegeten.
Het feestje bij mijn schoonouders heb ik 2 uur vol gehouden. Gelukkig werkte het weer mee. We hebben buiten gezeten, lekker in de zon. Rond 16:45 uur was ik weer thuis. Vanavond rustig aan doen en op tijd naar bed. Ik moet de slaap van vanmiddag ook inhalen, dus tot morgen. De 2de week van 4de kuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten