maandag 13 mei 2013

De 5de komt eraan

13 mei 2013,

Gisteravond is Juno bij ons blijven logeren en vanmorgen heeft ze lekker lang uitgeslapen. Ze werd na 08:00 uur wakker. Daarna nog even lekker luieren bij ons op bed. Om 08:45 uur eruit en ontbijten, want Juno en ik gaan even op visite bij Jaap en Rina. Ik voel mij best wel oké, ondanks de drukke dagen die geweest zijn. Toen wij terug kwamen van de visite vertelde Leida dat er telefoon was geweest. Mijn grote vriend uit het ziekenhuis Lambert uit Dalfsen had gebeld om te vragen hoe het met mij gaat. Hijzelf stond op het punt om naar het ziekenhuis te gaan voor zijn 2de kuur en ik wil hem heel veel sterkte wensen tijdens zijn kuur. Ik hoop dat ik deze week sterk ben om een bezoekje te brengen aan hem. Het is nu 12:00 uur en ga lunchen. Na de lunch ben ik 2 uur gaan slapen en dat had ik wel nodig. Ik werd om 15:15 uur wakker gemaakt door Juno en dat is altijd vrolijk wakker worden. Weet je wat het betekend deze blog kop? Daar kom ik later deze week op terug. De rest van de middag is besteed aan mijn grote vriendin om samen leuke dingen doen, zoals naar de sluis kijken of er boten zijn en naar de speeltuin bij ons in de buurt. Na het avond eten lekker rustig aan doen. Het gaat best wel goed, maar ik heb mij wel eens beter gevoeld. Het eten smaakte niet zo en dat is wel eens beter geweest. Wel mijn bordje leeg gegeten. Voor vanavond ga ik vroeg naar bed om goed uit te rusten. Morgen weer onco fysio en het is de dag dat Sepp zijn oren worden door geprikt en hij buisjes krijgt. Wel zielig voor z'n klein vriendje, maar noodzakelijk. Tot morgen.

14 mei 2013,

Vandaag is weer de dag van Sepp en onco fysio. Uiteraard moet ik mijn grote vriend Sepp eerst sterkte wensen en ik hoop ook dat het goed gaat lukken bij de K.N.O.arts. Zo klein als hij is en al zo sterk. Om 08:00 uur moest hij in het ziekenhuis zijn. Sepp ik denk aan je. Om 09:30 uur moet ik zelf bij onco fysio zijn. Ik heb er zin in. Ik voel mij ook beter dan gisteren. Vanmorgen 2 boterhammetjes gegeten die gingen er goed in. Nu nog even een bakkie en om 09:00 uur stap ik op de fiets. Op0 zichzelf is dat voor mij ook al fysio. Het is een tijd geleden dat ik op mijn eigen fiets heb gereden. Gelukkig is het een beetje zonnig en in ieder geval is het droog. Mijn onco fysio is zeer goed gegaan. Ik heb nu 3 cardio apparaten, te weten, fietsen, roeien en wandelen en 4 kracht apparaten, te weten, 2 voor de benen en 2 voor de armen. Alles bij elkaar doe ik er ongeveer 45 minuten over. Na afloop is mijn hartslag niet boven de 125 uitgekomen en dat is een goed resultaat. Ook gezien ik heen en terug op de fiets ben geweest. Zo nu eerst even iets printen voor een mede kankerpatiënt die uitzaaien in zijn lever heeft. Ik heb het blad ZIN gekregen, waarin een behandeling staat voor patiënten die uitbehandeld zijn voor levertumor. Na mijn middagslaap ben ik naar Leida gegaan die moest oppassen op Juno en Sepp. Gelukkig gaat alles goed met Sepp en hij lacht volop. Het avondeten ging er zeer goed in. Hopelijk gaat dit zo door. Vanavond zoals gewoonlijk op tijd naar bed, want morgen moet ik vroeg opstaan, omdat ik naar het ziekenhuis moet voor controle van mijn bloed. Ook krijg ik morgen de uitslag hiervan. Deze is belangrijk voor het vervolg van mijn chemo. Aanstaande vrijdag lig ik weer in het ziekenhuis als mijn bloed goed is. Ik zou zeggen, tot morgen.

15 mei 2013,

Ik stond op om 07:45 uur. Over ongeveer een uur ga ik naar Zwolle voor bloed controle. Uiteraard hoop ik dat alles goed is. Mijn lichaam zegt in ieder geval van wel. Ook zal ik een bezoekje brengen aan de oncologieafdeling B2. Het is tenslotte een beetje mijn afdeling geworden. Bijkomstigheid is dat de koffie daar goed is. Mijn gezicht is weer behoorlijk rood aan het worden en ik smeer me nu ook weer is met crème die ik van mijn oncoloog heb gekregen daarvoor. Het is een schraal gevoel. Zo nu eerst een bakkie en dan weg. Zoals de kop van deze blog al zegt de 58de komt eraan, kan ik nu zeggen de 5de kuur gaat aanstaande vrijdag beginnen. Mijn bloedwaardes zijn goed, evenals een aantal functies van mijn organen die goed functioneren. Ik ben al op de afdeling B2 geweest en ze zullen proberen om een bed te reserveren aan de zijkant van kamer 3. Hier heb je de meeste ruimte voor infuusstandaard en nachtkastje. Mijn oncoloog was erg tevreden hoe mijn lichaam reageert op de chemo tot nu toe en uiteraard ben ik ook erg tevreden met mijn oncoloog. Na het gesprek met mijn oncoloog eerst de chemo medicijnen ophalen bij de apotheek van het Sophia ziekenhuis. Ik werd geholpen door een oude bekende vanuit de Weezeboom, die bij de apotheek werkt. Rond 12:00 uur waren we weer thuis. Eerst even Jurjen en Majella inlichten hoe het er nu voor staat.Voor degene die het interessant vinden zijn hier de uitslagen van mijn laatst genomen scan die ik vandaag van mijn oncoloog gekregen heb;

Bij targetlaesie 3 staat de oesophagustumor, dat is mijn slokdarmtumor. Bij de andere targetlaesie kan men lezen wat de betreffende uitslag is en waar het is. Dit is een gedeelte van het origineel, aangezien bij het hele origineel de namen van mijn  artsen staat. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik geen namen vermeld van al mijn specialisten en dat zijn er al heel wat. Vanavond gaan wij op visite bij Sandra en Vincent., onze oude buren uit de Weezeboom. Het blijft altijd gezellig. Ik schrijf dus, tot morgen.

16 mei 2013,

Vandaag is weer de dag van mijn onco fysio. Uitslapen is er dan niet bij. Ik voel mij goed en heb ook een goede nachtrust achter de rug. Ook is vandaag de dag om mijn spulletjes klaar te leggen voor de opname van morgen. Ik heb van een zuster al een reactie gehad. Leuk om zuster Saskia morgenavond weer te spreken. Ik kijk ernaar uit. zo nu eerst de ochtend rituelen, zoals wassen en scheren. Na de wasbeurt eerst een bakkie doen en daarna naar onco fysio. Ik voelde mij erg goed en dat klopte ook met mijn hartslag tijdens het sporten. Mijn therapeute was ook zeer tevreden en na afloop wenste ze mij ook goodluck tijdens mijn ziekenhuis opname. Over 2 weken zal ik weer aanwezig zijn. Na de sport ben ik koffie gaan drinken bij mijn kanjers. Rond 12:00 uur ben ik naar bed gegaan om daarna om 14:00 uur op te staan. Ik ben vanmiddag op visite gegaan bij mijn vriend Lambert die ik toen ben tegen gekomen in Sophia. Hij is nu ook midden in de chemo kuur. Hij krijgt wel andere chemo dan wat ik krijg. Hij ziet er voor zijn leeftijd (83) goed uit. We hebben samen gezellig zitten praten en dan gaat de tijd snel. Rond 17:00 uur was ik weer thuis en lekker eten, salade en vis. Vanavond ga ik mijn rugtas inpakken voor morgen, zodat ik morgenochtend relaxed naar Zwolle kan gaan. Zo nu eerst een bakkie koffie en dan naar bed om morgen fris op te staan.

17 mei 2013,

Het is vandaag weer zover. Ik ga weer naar het Sophia ziekenhuis voor mijn 5de chemo kuur. Vanmorgen vroeg moest ik al opstaan om de eerste medicijnen in te nemen. Het zijn nog geen chemo tabletten, maar  medicijnen om bijwerkingen tegen te gaan. Ik voel mij goed ondanks een onrustige nacht. Ik kon de slaap niet vatten. Ik moet om 10:15 uur in Zwolle zijn. Majella, Leida en Juno brengen mij weg. Ik heb op dit moment nog wel even tijd om te wassen en daarna eerst nog een bakkie te drinken. Om 09:30 uur vertrokken we richting Zwolle en even na 10:00 uur was ik op de afdeling B2. Uiteraard kwam ik gelijk bekende verpleegkundigen tegen en het voelde gelijk weer vertrouwd. Helaas hebben ze wel moeite om mijn aders goed te vinden in mijn arm en ze hebben dus nu mijn infuus in mijn hand gedaan. De plek is wat lastiger, maar op mijn arm zijn de aders goed zichtbaar. Rond 12:00 uur kwamen ze langs met de lunch. Lekker brood eten, eitje erbij, melk en jus d'orange.Na de lunch heb ik nu even tijd om mijn blog bij te werken en daar ben ik nu klaar mee. Tijd om te relaxen. Om 14:25 uur is de cisplatin aangesloten. Cisplatin is mijn infuus chemo. Dit is ingesteld op 4 uur, dus rond 18:30 uur ben ik toe aan de spoeling van 24 uur. Tevens is mijn bloed opgemeten. Tot nu toe is alles goed. Mijn waardes zijn; Temp. 36.1°C, Bloeddruk 136/84, Pols 71 en saturatie (zuurstof in bloed) 99%.  Al deze waardes zijn goed. Het infuus zit er ook goed in, want als men de infuuszakken laten zakken, komt mijn bloed tevoorschijn. Voor de gehele tijd betekend dat ik zaterdagavond rond 19:00 uur klaar ben met alles. Vorige week heeft Leida een foto gemaakt van mij en mijn vriend Sepp. Zie hier het resultaat.
En we blijven altijd lachen. Inmiddels heeft hij nu buisjes in zijn oren en hij blijft altijd vrolijk. De middag is goed verlopen en klokslag 18:30 uur was de cisplatin erdoor. Nu eerst voor/na spoelen en dan de 24uurs spoeling erachter aan. Alles bij elkaar betekend het dat ik zaterdag voor 19:00 uur nog niet klaar ben.Het is nu bijna 19:00 uur en voor mij betekend het bijna etenstijd en om 19:15 uur de capecitabine tabletten naar binnen werken. Ik ben er helemaal klaar voor, maar eerst nog even Bruce Springsteen luisteren. Het keukenpersoneel is zeer goed bezig en vergeet mij niet. Klokslag 19:00 uur kwamen ze met mijn eten. Het zag er en was ook lekker. Gebakken aardappeltjes, Mexicaanse groente vis (heek) en een chocolade toetje. Alles op. Ik moet zeggen, tot nu toe eet ik altijd lekker. Gelukkig hebben ze een gevarieerde keuze. De avond is saai. Alle oudjes slapen al en de ouwe is nog wakker (21:20 uur) en dat op een vrijdagavond. Ik ben trouwens de jongste van deze kamer 203. Ik denk dat ik nog een korte wandeling ga maken. Ik kijk trouwens uit naar morgen voor het bezoek, JoMaJuSe en later op de dag Leida met Lisanne of Frank die mij komen ophalen voor de terugreis naar Hoogeveen. Het is nu 22:35 uur en ik ga mij klaar maken voor de nacht, dus allemaal welterusten.

18/19 mei 2013,

Zaterdag. De dag is vroeg begonnen. Dit komt natuurlijk door de medicijnen die ik ook vroeg moet innemen. Even na 07:00 uur kwamen ze met mijn ontbijt. 2 Boterhammen, melk, eitje en jus d'orange. Het ging er goed in. Net na het eten kwamen ze de bloeddruk enz. opnemen en alles is prima. Dit is natuurlijk een goed gevoel. Nu kan ik lekker chillen en rustig naar de wasbeurt tor leven en de koffie uiteraard. Het is erg druk op de afdeling en de koffie is ook wel wat laat. Om 10:20 uur kwamen ze met de koffie. Daarna was er tijd voor een korte wandeling om te kijken hoever ze zijn met de nieuwbouw. Het middageten ging er goed in. Boterham, bolletje, eitje, 2 melk en 2 jus d'orange. Goed eten hier hoor. Na het middageten ben ik even naar beneden wezen wandelen. Je moet tenslotte ook de benen even strekken. Ik kijk er nu echt naar uit om mijn vriendje en vriendinnetje in de armen te hebben. Natuurlijk kijk ik naar Joost en Majella uit is het ook leuk om met hun te praten. Maar voor die tijd gaat eerst de koffie erdoor heen. Hier een foto van Juno, Sepp en mij op het fijne ziekenhuis bed.
Nog een klein half uur en dan zit de spoeling erop. Daarna om 19:00 uur lekker eten en mijn medicijnen innemen. Als het goed is ben ik bijna klaar als Leida en Lisanne mij op komen halen voor de terugreis naar Hoogeveen.Helaas is er vanmiddag iets gebeurt met het infuusapparaatje, waardoor een verpleegkundige een andere stand heeft ingesteld. Dit tot gevolg dat de snelheid langzamer liep. Ik was nu 20:15 uur klaar met de spoeling. Snel aankleden en tassen inpakken. Afscheid nemen van de andere patiënten en van de lieve verpleegkundigen. Voor mij top personeel. Een broeder Alw. zal de groeten over brengen aan Sas. en Sil. waar ik ook email contact heb op gezette tijden. Even na 21:00 uur waren we weer thuis. Afscheid nemen van Lisanne en mede delen dat over 2 weken we weer een bakkie doen bij elkaar. Vlak nadat we thuis waren ging de voordeurbel. Aline kwam ons een hele mooie bos bloemen brengen, namens de buren. Ik zal ze via de mail bedanken. Zo nu mijn bakkie doen en dan naar bed. Morgen is het weer vroeg dag.
Zondag. Weer 2 weken thuis vroeg opstaan voor mijn medicijnen gebruik en op zondag weer mijn weegmoment. Afgelopen nacht wel onrustig met toiletgang. Nog regelmatig moet ik plassen i.v.m. de spoeling. Dat moet dan maar anders word het in bed z'n natte bende. Vanmorgen vroeg  was mijn gewicht 81 KG. en dat is goed. Het zal nog wel naar beneden gaan het gewicht, maar dat is goed. Voor vandaag krijgen we de kids op visite. Dat is ook de enige visite die mogen komen. Ik heb hier een aantal keer met mijn oncoloog over gesproken en dat was geen probleem. Voor de rest lekker rustig deze week. Tijd op mijn blog op papier te updaten. Het is hetzelfde als op internet, maar dan zijn alle kaartjes er ook bij. Ik heb nu 2 mappen vol. Voor degene die geen internet hebben is het ook makkelijk, maar dan moeten ze wel op visite komen. Joost heeft heerlijke pizza gemaakt. Dit is pas vulling. Een halve pizza is goed genoeg en natuurlijk zelf gemaakt. Na afloop lekker koffie met sambuca met koffielikeur. Zo nu nog even rust en dan naar bed. Ik ben nu best wel moe en heb lekker kunnen spelen met Sepp en Juno. Laterrrrr.


4 opmerkingen:

  1. Succes vrijdag bij de 5e!Hopen dat deze kuur net zo goed verloopt dan de 4e. Zet hem op!Groetjes van Tonny, Henriette en de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte voor de komende kuur. Ik had gehoopt jullie voor die tijd nog te treffen, maar dat moet maar even wachten.
    Hopelijk verloopt deze kuur net zoals de afgelopen kuur.
    Veel succes van Leo en Suze

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hee oud collega,

    als ik het allemaal zo lees ga je goed vooruit.Wil je heel veel succes wensen met je volgende kuur.
    Gr Peter die iedere dag jouw blog leest!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey broertje,

    Ik heb nog geprobeerd om je te bellen, vanavond, maar je was waarschijnlijk druk bezig met je tas pakken of je stond onder de douche ofzo. Wij willen je heel veel sterkte wensen voor morgen. Je CT status ziet er erg goed uit en dat doet mij deugd. Zo zie je dat het niet voor niets is om door deze martelgang te gaan. Nogmaals heel veel sterkte en ik bel je komende week wel weer even om te horen hoe het met je gaat.

    Dikke kus van mij en de groeten van Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen