maandag 28 januari 2013

Voorlopig laatste week van rust

28 Januari 2013,

Een slechte nacht gehad. Tenminste de eerste helft. Na 03:00 uur ben ik wel in slaap gevallen. Ik stond op om 08:15 uur, want ik werd gewekt door Juno. Om 09:30 uur snel de tandarts bellen en ik kon om 11:20 uur terecht vandaag.Mijn moeder en schoonouders kwamen ook nog even op de koffie, dus de kamer was behoorlijk vol. Bij de tandarts liep het niet zoals ik het hoopte. Helaas moet de kies eruit gehaald vanmiddag. Het is ook beter, want het kan nu beter dan wanneer ik de chemo krijg. De wond zal dan veel slechter en minder snel genezen. Hopelijk krijg ik geen andere dingen erbij. De foto's van gisteren zijn goed gelukt. Hier een foto van mijn gezin. Zo nu eerst eten, want ik denk dat het er verder niet van komt. Hopelijk krijg ik er niet veel last van, maar wetende hoe het eerder ging met trekken, denk ik dat ik er wel last van krijg. De kies zat behoorlijk vast in mijn kaak en mijn tandarts had ook behoorlijk wat problemen met trekken. Uiteindelijk is de kies er toch uit. Ben bang dat ik er wel last van krijg, dus paracetamol slikken. Het eten is er niet in gegaan, maar wel de eerste paracetamol. Vanavond maar een bouillon drinken en op tijd naar bed.

29 Januari 2013,

De nacht is onrustig verlopen. Natuurlijk mede door de getrokken kies. Wel een paar paracetamol naar binnen gewerkt om alles nog een beetje te kunnen verwerken. Deze hebben natuurlijk wel een beetje uitwerking. Ik stond op om 07:30 uur. Ik heb niet zoveel pijn aan mijn kaak. Eerst even het wondje spoelen met lauw zout water. Ook heb ik wel een boterham naar binnen kunnen werken, want zo langzamerhand krijg je wel een leeg gevoel. De boterham ging er goed in en het tanden poetsen lukte ook wel. Om 08:30 uur eerst Juno even naar de peuter speelzaal brengen, want dat had ik beloofd. Verder heb ik onco fysio afgebeld. De wond is nog te vers en ik beng bang dat door het sneller stromen van het bloed de wond weer open gaat. Volgende week weer onco fysio doen. Wel ben ik even bij Move2Be geweest om afscheid te nemen van mijn manuele therapeut. Hij gaat voor hem zelf beginnen en ik wens hem dan ook van mijn kant alle succes toe. In mijn beleving is hij een KEI en ik weet zeker als ik weer wat sterk ben, ik hem zeker ga opzoeken in zijn eigen praktijk. Ik wil geen namen noemen van specialisten, dus doe ik het op mijn manier.
VRIEND HET GAAT JE GOED.
Vanmiddag ga ik even naar bed toe om goed uit te rusten. Dus later. Helaas na een half uurtje bezoek. Dan maar even eruit om daarna er weer in te duiken. Gelukkig komen de belangrijke documenten nu binnen, zodat ik iets kan afhandelen. Denk dat er voorlopig weinig nieuws is, wat van belang is om te melden, dus de stukjes zullen wel korter worden.



30 Januari 2013,

Het is een tijdje slit geweest op mijn blog, maar dat had te maken met onze vakantie. Wij zijn nog snel even naar Gran Canaria gegaan, voordat ik aan de chemo ga. Gelukkig heeft onze buurvrouw die bij een reisburo werkt in Hoogeveen nog een reisje gevonden voor 8 dagen. Ik mocht dit wel van mijn oncoloog, als het maar op zeer korte termijn ging gebeuren. Een dag later hadden wij al geboekt. Lisanne hartstikke bedankt voor de snelle actie. Uiteraard wel even mijn onco fysiotherapeute eerst ingelicht en zij wenste ons ook een hele fijne vakantie.  Wij vertrokken afgelopen nacht om 01:00 uur richting Schiphol. Jurjen had ons weggebracht. Na de tickets te hebben opgehaald, checkten wij in en was er ruim voldoende tijd voor een bakkie. Om 05:30 uur vertrokken wij met zeer slecht weer richting Canarische eilanden. Na een vlucht van 4 uur en 3 kwartier landen wij op Gran Canaria. Het weer was in een keer gigantisch omgeslagen naar top weer. Na een busritje van een half uur kwamen wij bij ons appartement aan. Na te hebben ingecheckt even de omgeving verkennen en een  bakkie doen. De middag maaltijd bestond uit een tonijn salade. ’s Middags zijn wij lekker bij het zwembad gaan liggen om een beetje bij te komen van een nachtje overslaan. Vanavond ergens eten en dan wel de slaap inhalen. Morgen is er weer een dag.

31 Januari 2013,

We hebben gegeten bij een Mexicaans restaurant. Het zag er goed uit en het smaakte ook goed. Vooral de tiramisu die Leida na afloop nam. Na het diner zijn wij gaan wandelen lands de boulevard. Het is raar maar de boulevard bestaat uit verschillende lagen. Het ziet er allemaal oke uit. Rond 22:00 uur ben ik naar bed gegaan. Ik heb een super slechte nacht achter de rug. Ik wist dat ik te weinig paracetamol bij me had, dus heb ik nog een doosje hier gekocht. Ik ben eerst maar aan de nieuwe paracetamol begonnen, maar de onrust in mijn buik werd alleen maar groter. Rond 07:00 uur heb ik maar weer een pilletje uit Nederland genomen en het voelde na een half uur al een stuk rustiger. Ik moet nu even uit gaan rekenen hoeveel ik er per dag kan nemen, totdat we weer in Hoogeveen zijn. Gelukkig ging het ontbijt er goed in, dus ik man er weer een beetje tegen. Wat we vandaag gaan doen weten we nog niet. Niks moet alles mag is onze leuze deze vakantie. Vandaag zijn op zoek gegaan naar het grootste shopping centre van Playa del Ingles en dan is Yumbo. Na een leuke wandeling hebben deze gevonden. Rina had ons hierop attent gemaakt. Inderdaad is het een groot winkel centra. We hebben daar wat gedronken en gegeten. De tonijnsalade is daar voortreffelijk. Meer als zat kreeg ik daar. Verder hebben wij nog even langs de boulevard gelopen en waren rond 16:00 uur weer in ons appartement. Gelukkig kon ik 7,5 uur zonder paracetamol, dus ik heb nu genoeg tot het eind van onze vakantie (4 per dag). Ik probeer wel met minder, zodat ik genoeg heb voor slechtere tijden. Vanavond gaan wij aan de boulevard eten bij een restaurant van een Nederladse eigenaar. Gelukkig fijne relaxte stoelen. Het eten was er geweldig. Een beetje op z'n Indonesisch gemaakt. Zelfs de sambal ontbreekt niet. Na afloop hebben lekkere cappucino gedronken in een restaurantje. Goede cappucino met opgeklopte melk. Daarna terug, want de energie raakt op.

1 Februari 2013,

Ik heb eeb geweldige waardeloze nacht achter de rug. De stoelgang komt niet op gang en ik heb daar behoorlijk last van. Ik ben pas in slaap gevallen om 07:00 uur. Toch nog een beetje rust gehad. Ik werd weer wakker om 10:00 uur. Leida had al broodjes gekocht. Ik neem er een met tonijn. Goed gedrenkt in olijfolie. 's Morgens hebben we nog koffie in het appartement genomen en rond het middaguur voelde ik mij een stuk beter. Wij zijn 3 uur wezen lopen langs de boulevard. Het ging geweldig en soms had ik het gevoel van ontlasting, dus het komt.Om 15:00 uur zijn wij ergens een frisdrankje gaan drinken. Verder is er deze dag niet veel te melden.



2/3 Februari 2013,


Zaterdag. De stoelgang is er nog steeds niet en ik heb er wel  last van. Ik ga regelmatig naar het toilet, want er moet toch eens een beetje beweging in zitten. Halverwege de nacht heb ik nog een paracetamol genomen en ben toch nog in slaap gevallen. Ik werd wakker rond 07:00 uur, maar ben er nog niet uit gegaan. Dat gebeurde 2 uur later. Alles bij elkaar moet ik wel zeggen dat de bedden en vooral het kussen zwaar waardeloos is. Ik wil graag een dik kussen hebben en een hard bed. Wat wij hier hebben is net het tegenover gestelde. Mijn ontbijt bestond uit een broodje tonijn met uien. Je moet tenslotte alles doen voor de stoelgang. Glaasje fris erbij en een eitje. Ondanks alles smaakt mij het eten erg goed. Kauwen gaat nog een beetje moeilijk i.v.m. de getrokken kies. Het weer is weer zeer goed. Strak blauwe hemel. Als men het niet wild geloven vraag het dan aan een collega van mij die hier ook moet zijn op Gran Canaria. Wat we vandaag gaan doen weet ik nog niet. Leida en ik hebben afgesproken dat alles er relaxed eruit moet zien. Nou tot nu toe is dat gelukt. Ondanks wandelingen van ongeveer 3 uur. Ik voel mij er happy bij. Zolang ik nog niet goed naar het toilet kan ga ik nog geen auto huren. Gelukkig is er hier veel te doen en te bezichtigen. Na de koffie gaan we wandelen naar het grootste Shopping Centre Yumbo. Ik wil daar eens kijken of ze ook hartslag meters verkopen. Voor mijn sporten heb ik die wel nodig. Tevens eens kijken of er iets is voor mijn lieve Leida. Rond 15:00 uur waren we weer terug in ons appartement. In eerste instantie wilde bij het zwembad liggen, maar ik ben even naar bed gegaan en Leida is lekker in dee zonj gaan liggen bij ons huisje. Rond 17:00 uur mijn dagelijkse glaasje Pastis. Wel sterk spul hoor 45% alcohol. Voor degene die niet weten wat het is, het is de Franse ouzo en ouzo is een anijsdrankje uit mijn Griekenland. Vanavond mag Leida zeggen waar we gaan eten. Tot nu toe 2 leuke eettentjes gehad, waar het eten goed is.
Zondag. Gisteravond in een ander restaurant gegeten en dat was wel tot nu toe de beste. Eindelijk een stoffen servet ipv een papieren. Daar herken je al een beter restaurant aan. Ook de prijs was oke. Na afloop bij een speciaal koffie restaurant een cappucino gedronken, top. Daarna nog een afzakkertje. Gisteren en vandaag een biertje gedronken. Van die grote pullen. De nacht heb ik redelijk goed doorstaan. Ik ben er 3x uit gegaan om naar het toilet te gaan en er is iets op gang gekomen. Mijn paracetamol neem ik ook op een iets andere tijd in, zodat ik de nacht iets beter door kom. Rond 08:30 uur werden we wakker. Leida ging broodjes kopen en daarna zijn wij samen gaan ontbijten. Na het ontbijt lekker een bakkie doen bij ons appartement en daarna zijn wij weer gaan wandelen. Het wandelen bevalt mij uitstekend. Wel moet ik af en toe rusten, vooral als wij trappen moeten lopen. De wandeling heeft ongeveer 4 uur geduurd en na afloop voelde ik mij nog steeds goed. Het geeft mij veel energie, terwijl je toch energie moet verliezen. Het weer is vandaag anders dan de ander dagen. Meer bewolking. Als de zon achter een wolk verdwijnt is het gelijk wat koeler. Tijdens onze wandeling kwamen wij een Grieks restaurant tegen. Wij hebben daar wat gedronken en natuurlijk voor de ouwe een tzatziki. Ik heb er echt naar verlangt. Het was zelfs een hele goede kwaliteit en dat in Gran Canaria. Na de wandeling ben ik even gaan rusten. Ik merk dat ik het nodig heb. Als ik terug denk aan de eerste paar dagen, weet ik dat ik steeds meer van mijn Leida ga houden. Zei staat iedere keer voor mij klaar. Rusten, dan rusten we samen. Wil ik terug dan gaan we terug. Normaal haal ik altijd de broodjes ‘smorgens, maar nu doet zei het. Ik weet niet wat ik zonder haar moet. Vanavond gaan wij weer eten bij dezelfde restaurant alswaar wij gisteren ook waren. Morgen ga ik weer naar het restaurant met de Nederlandse eigenaar, waar ik mijn blog weer bij kan werken. Hier een paar foto’s van onze vakantie.










 



 

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto broertje. Dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter, Francis en Thomas2 februari 2013 om 12:40

    Geniet ervan lieve buren. En als het even kan neem dan de zon mee terug naar Holland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Peter en Francis,
    Als het lukt nemen we alle zon mee. Lukt het niet kijk dan in onze ogen en vind de zon.
    Liefs, Leida en Rudy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Peter en Francis5 februari 2013 om 18:35

    Dat is een goede tip, we zullen het onthouden. Geniet nog even van jullie vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen