maandag 7 januari 2013

laatste rustweek

7 Januari 2013,

Deze week is voorlopig de laatste week van rust. Ik heb deze week nog geen ziekenhuis bezoek. In eerste instantie moest ik deze week naar mijn MDLarts, maar vorige week kreeg ik bericht dat ze deze afspraak hebben verplaatst. Kom daar later op terug. Mijn grootste vriendin Juno en vriend Sepp hebben mij wakker gemaakt om 08:00 uur. Mooier wakker worden kan het niet. Ik heb een redelijke nachtrust gehad. Zeker de tweede helft heb ik goed geslapen. Ik was er nog vermoeid van en ben na mijn ontbijt nog even gaan liggen tot aan de koffie. Juno mocht mij om 10:00 uur weer wakker maken. Ik ben nog steeds wel wat lui maar ga er toch uit. Als het vandaag een beetje droog blijft ga ik wandelen, want ik moet wel energie blijven opbouwen. Vanavond krijg ik een oude bekende op bezoek en ik kijk er nu al naar uit om met hem te praten, maar eerst spelen met mijn 2 grote kanjers. Na het middag eten ben ik gaan wandelen. In het begin was het droog, maar later is het gaan miezeren. Normaal is het te smerig om er doorheen te gaan, maar ik vond het nog lekker ook. Wel had ik van tevoren een paracetamol genomen om de klachten te verminderen. Niet dat ze erg zijn, maar het voelt wel beter. De rest van de middag heb ik besteed met het spelen met mijn kleinkinderen. 's Avonds kreeg ik visite van een oude bekende. Ik vond het gezellig om weer even oude verhalen naar boven te halen. Rudi bedankt en ik kom zeker eens aan voor een bakkie. Zo morgen ga ik weer naar onco fysio, dus ik schrijf, tot morgen.

8 Januari 2013,

Ik stond op om 08:00 uur , maar was al een uur wakker. Vandaag komen mijn vriend en vriendin weer bij ons. Lekker weer spelen en kletsen met elkaar. Jammer genoeg heb ik niet de hele dag de tijd, want vanmorgen heb ik onco fysio en ik moet vandaag ook nog een belangrijk telefoontje plegen. De nacht is redelijk goed verlopen. De klachten die ik heb blijven redelijk stabiel en alles kan ik met 3 a 4 paracetamol onderdrukken. Vorig jaar slikte ik er meer, dus ten opzichte van vorig jaar is het beter. Positief blijven denken. Zo nu eerst een bakkie. Mijn onco fysio is goed verlopen. Toen ik er aan kwam heb ik nog met een oud collega (Geert Knol) gesproken. Tijdens mijn sporten heb ik een leuk gesprek gehad met mijn therapeute, ondanks dat het redelijk druk was. Na afloop sprak ik nog een oude bekende (Harry v. R.). Leuk om hem even te spreken. Hij schrok wel van mijn ziekte. De rest van de dag een paar privé zaken geregeld. Vanavond ga ik op tijd naar bed, want morgen vroeg opstaan en op Juno passen.

9 Januari 2013,

Vandaag moet ik 's morgens oppassen bij mijn kleine vriendin. Haar kleine broertje moet naar de dokter voor zijn nek en bekken. Wat wij al verwacht hadden is uitgekomen. Juno is ziek geworden, vandaar dat ik ga oppassen. Juno beterschap ik kom er zo aan. Zelf heb ik geen goede nacht gehad. Heel erg onrustig. Om 08:00 uur ben ik opgestaan. Eten, wassen, scheren en blog bijwerken. Na mijn toiletgang voelde ik mij een stuk beter. Gelukkig is Juno niet zo heel erg ziek, dus ik kon nog wel memory met haar spelen. 's Middags ben ik naar Hellendoorn gegaan om het een en ander te bespreken met mijn werkgever en natuurlijk even goed nieuw jaar te wensen aan een ieder. Mijn uiteindelijke uitdiensttreding is moeilijker dan men kan verwachten. Dit allemaal natuurlijk met mijn ziekte en dat ik al gedeeltelijk afgekeurd ben. Dan maar weer naar het UWV, maar die was natuurlijk gesloten, zodat ik morgen daar naartoe moet. Online iets te weten komen is ook niet makkelijk bij onze overheid. Er ligt er weer eens iets uit (DigiD). Heb ik wel nodig. Vanavond ga ik op tijd naar bed, want ik ben moe van vandaag. Tot morgen.

10 Januari 2013,

Vandaag ga ik weer naar onco fysio en heb er zin in. Ik was wakker om 07:30 uur en heb een redelijke goede nachtrust gehad. Stond op om 08:15 uur en dacht na over het afgelopen jaar. Gisteren was het 1 jaar geleden dat ik waarschijnlijk voor het eerst in de ziektewet kwam. Tenminste dat is achteraf wat ik denk. Natuurlijk is het pas vanaf half Juli dat ik zeker iets weet en definitief in de ziektewet terecht ben gekomen. Terug komend op gisteren. Toen ik even mijn mail opende in Hellendoorn, zag ik een mail van een collega die in Vlaardingen werkt. Hij had de mail een maand geleden gestuurd, naar aanleiding van mijn blog waar hij toevallig op terecht kwam. Peter bedankt voor de reactie. Mijn onco fysio is goed en lekker verlopen. Na afloop voelde ik mij goed en ging voldaan naar huis. Na mijn middag eten ben ik weer naar het UWV geweest. Moet zeggen dat de kennis van die mensen daar erg laag is. Vroeg hoe het zit met een IVA uitkering, kent die kerel het niet eens. Ik snap niet wat onze overheid met zulke mensen moet. Ze helpen je geen millimeter verder. Met andere woorden zoek het zelf maar uit. Na het UWV ben ik maar koffie gaan drinken bij het TH huis Drenthe. Lekker weer even bij gekletst. Thuis komend maar weer achter internet voor mijn uitkering. Eindelijk ben ik ergens gekomen met het invullen van gegevens, dus het begin is er.
De avond is besteed aan rustig aan doen en op tijd naar bed.

11 Januari 2013,

Deze week is alweer bijna voorbij. Ik heb een goede eerste helft van de nacht gehad. De tweede helft was ietsjes minder. Al met al een goede nacht. Stond op om 08:30 uur. Deze dag bestaat uit opruimen en kleine of grote dingen regelen. Na het ontbijt snel wassen en dan koffie. Na een paar telefoontjes heb ik eindelijk de malle molen in beweging en vanaf volgende week weet ik in ieder geval meer. Vanmiddag ga ik een bakkie doen bij Majella en mijn 2 grote kanjers. Er komt ook nog een oude bekende daar. Arina leuk je even gesproken te hebben. De rest van de dag ga ik gebruiken om op te ruimen, dus geen nieuws.

12/13 Januari 2013,

Zaterdag. De dag begint met sneeuw. Ik stond op om 09:30 uur (???). Dit is voor mij nog eens uitslapen. Ik heb ook een goede nachtrust gehad. Ik weet niet wat mij deze dag gaat brengen, maar als het zo blijft ga ik wel wandelen. Lekker in de kou een frisse neus ophalen. Ik zal wel mijzelf warm aankleden. Na de middag maaltijd ben ik gaan wandelen en rond 14:00 uur was ik weer terug. Voel mij sterk en goed. Ik vind het een prettig gevoel. Vanmiddag denk ik even ergens een bakkie doen. Dat hebben we ook gedaan en vanavond gaan we ook ergens een bakkie doen. Tot morgen, mijn weegmoment.
Zondag. Na een goede nachtrust werd ik wakker om 07:30 uur. Nog even blijven liggen, want het huis is wel een beetje koud en het bed lekker warm. Om 08:45 uur ben ik mijzelf gaan wegen en de weegschaal staat stil op 83 KG.. Een heel goed gewicht. Ietsje eraf, maar dat mag na de feestdagen. Ik wil in ieder geval weer naar 82 KG. toe. Even eten en melk drinken. Dat het koud is is ook geen wonder. De verwarming doet het niet goed. Snel mijn verwarmingsmonteur bellen en die komt er straks aan. Gelukkig maar, want vanmiddag komen JoMaJu (Joost, Majella, en Jurjen) op visite. Als de verwarming weer gemaakt is ga ik even in bad. Ik ben geen diehard, want ik wil wel warm water hebben. Gelukkig was rond: uur de verwarming weer gemaakt. Er zat een klein stukje purschuim in de gasleiding. Waarschijnlijk nog vanaf de bouw erin gekomen. De middag is besteed aan mijn gezin. Eerst lekker geruzzled en daarna fijn een aantal dingen op papier gezet. Het was een gezellige middag. Zo vanavond is het rustig en volgende week beginnen de bezoeken aan het Sophia ziekenhuis in Zwolle weer. Maar daarover meer in mijn volgende weekblog.

1 opmerking:

  1. Hoi Rudy

    Wij wensen jou en je gezin heel veel sterkte toe in de komende periode. Geniet van die 2 grote kanjers en van alles wat je nog gegungd is!

    Peter en Selma Staaks

    BeantwoordenVerwijderen