maandag 21 januari 2013

Een spannende week

21 Januari 2013,

Het weekend is voorbij en een zeer spannende week is aangebroken. Maar eerst de afgelopen nacht. De nacht is goed verlopen. Mijn 2 kanjers hebben goed geslapen. Juno is vannacht niet wakker geworden en Sepp 2x heel erg kort. Leida en ik hebben dus best wel een goede nachtrust gehad. Ik heb de wekker gezet om 06:30 uur. Eerst eten en dan douchen, want ik wil wel schoon onderzocht worden. Yvonne moest ik ophalen, want die zou op Juno en Sepp passen. Ik wilde op tijd weg, want de wegen zijn slecht en ik heb een hekel om ergens te laat te komen. Iets na 08:30 uur zijn wij vertrokken naar Sophia, Zwolle. We waren er 10 minuten voor half 10. Zoals het altijd liep liep het nu niet. Het spreekuur van mijn MDLarts liep iets uit, dus we waren er ruim op tijd. Eerst maar een bakkie doen daar. 25 Minuten na mijn afspraak tijd werd ik naar binnen geroepen. Ik heb mijn arts gezegd hoe ik mij nu voel. Dat mijn slokdarm weer iets opspeelt, mijn eten soms weer omhoog komt en dat ik weer iets last heb van obstipatie. Eigenlijk dezelfde symptomen als vorig jaar, maar dan niet zo heftig. Tevens wilde ik wel weten hoe de status nu is van mijn tumor in de slokdarm. Ik heb hem dus gevraagd of ik weer een slokdarm maag onderzoek kan krijgen. Dit was in principe geen probleem, maar hij wilde dit eerst bespreken met mijn oncoloog, waar ik aanstaande woensdag naartoe moet voor de CT-scan uitslag. Mocht het onderzoek wel plaats vinden dan krijg ik dit volgende week dinsdag telefonisch te horen. Tevens zal het onderzoek plaats vinden terwijl ik een roesje krijg. Het voordeel is dat je niks ervan merkt en het nadeel is dat je na afloop langer moet blijven, maar dat heb ik er wel voor over. We waren weer terug rond 11:30 uur, met de wetenschap dat we woensdag weer meer weten. Na het middageten ben ik met Juno naar buiten geweest om te spelen in de sneeuw. Sneeuw schuiven en sneeuwballen gooien. Ook een eindje met de slee. Halverwege de middag komt Juno haar vriendje Bas en dan gaan we met z'n 4en (Bas, Juno, Lisanne en opa) naar buiten om in de sneeuw te spelen. Natuurlijk hebben we met z'n 4en een sneeuwpop gemaakt.
En natuurlijk wel even een foto ervan maken. Wat hebben Juno en Bas veel plezier gehad en ik heb heel veel genoten en ik heb het voor over dat ik nu best wel behoorlijk moe ben geworden. Vanavond op tijd naar bed en morgen weer onco fysio.
 22 Januari 2013,

Er is weer een nacht van hoesten voorbij. Het houd je goed wakker, tenminste aan het begin en aan het eind van mijn nachtrust. Het is een taaie verkoudheid die ik heb, maar dat gaat ook wel over. Ik was al om 06:30 uur wakker, maar stond pas 2 uur later op. Vandaag ga ik weer onco fysio doen en daarna de sauna in. Hopelijk komt het dan goed los. Voordat ik naar onco fysio ga eerst een bakkie doen. Mijn onco fysio is zeer goed gegaan. Na afloop voelde ik mij beter dan toen ik er aan begon. Tijdens mijn sporten heb ik met verschillende fysiotherapeuten gesproken. Het hele team vind ik geweldig en men heeft veel belangstelling in hoe ik mij voel. Met mijn eigen onco fysiotherapeute heb ik een leuk gesprek gehad, tenminste als ze de tijd ervoor heeft. Jammer genoeg is volgende week de laatste week dat mijn manuele therapeut daar werkt, want hij begint voor hemzelf. Zeker weten dat ik nog afscheid van hem neem. Na het sporten lekker de sauna in. De middag is besteed aan privé dingetjes, dus verder weinig te melden. Hopelijk krijg ik vannacht een rustige nacht, want morgen wil ik fit naar Zwolle voor de CT-scan uitslag. Dus op tijd naar bed.

23 Januari 2013,

Vandaag een dag met veel spanning. Niet dat ik gespannen ben voor de uitslag, maar meer voor het gevolg wat het zal brengen. Ik zal er niet op vooruit lopen, want vanmorgen heb ik eerst nog een ander belangrijk ding te doen voor onze toekomst. Door het hoesten heb ik een onrustige nacht gehad. Je word er niet goed van. Gelukkig halverwege de nacht ben ik toch in slaap gevallen. Ik stond op om 08:30 uur. Eten, wassen en scheren en dan mijn blog bijwerken. Er zijn mensen die mij vragen hoe mijn artsen heten. Helaas voor die mensen, ik heb mijn behandelende artsen verzekerd dat ik hun niet bij naam noem, maar bij hun beroep.
Dus ik heb een: huisarts, manuele fysiotherapeut, oncologische fysiotherapeut, oncoloog, radioloog, laboranten, MaagDarmLever arts enz. Ik wil niemand beschadigen. Ik kan wel zeggen dat vanaf Augustus 2012 ik veel respect heb met al mijn behandelende artsen. Niet dat ze mij echt beter kunnen maken, maar alles gaat in een behoorlijk tempo. Ook zijn ze recht door zee. Iets waar ik zelf veel waarde aan hecht. Dus geen namen van specialisten, wel van familie, kennissen, buren, collega's en andere bekenden van mij. Zo nu eerst koffie. Rond 13:00 uur zijn wij naar het Sophia ziekenhuis gegaan voor de uitslag van de CT-scan van vorige week. Wij gingen van het ergste uit, zodat de uitslag niet te hard aankomt. De uitslag wees uit dat het niet goed is en dat ik aan de chemo moet. Hier hadden we wel rekening mee gehouden. Er zijn een paar uitzaaiingen bij gekomen in de lever en de uitzaaiing die er zat is groter geworden. Tevens is de uitzaaiing van de long groter geworden en ook van de lymfklieren. Al met al dus nu reden om aan de chemo te gaan. Liever zo snel mogelijk want ik ben nu nog sterk zegt mijn oncoloog. Als we nog iets willen ondernemen, dan kon dat nog wel, maar wel zo snel mogelijk. Binnen nu en 3 weken zal ik er aan geloven of ik zal zelf aangeven als het eerder kan. Voor de chemo hebben we een gesprek met gehad met mijn regieverpleegkundige en die heeft ons alles uitgelegd hoe het werkt. Tevens is er een hartfilmpje genomen om te kijken of mijn hart sterk genoeg is. Al met al best wel een heftige uitslag, maar we kunnen er mee leven, omdat we het aan zagen komen. De spanning heb ik nu hoe ik reageer op de chemo. Toen wij thuis kwamen eerst de kids ingelicht en daarna even naar mijn onco fysio therapeute om de uitslag door te nemen. Ook heb ik mijn huisarts ingelicht. Een heleboel mensen wilde natuurlijk wel weten hoe de uitslag was verlopen, dus veel telefoontjes en een aantal bezoekjes. Rond 23:00 uur ben ik naar bed gegaan.

24 Januari 2013,

De dag na en de nacht van weer hoesten. Ik merk wel dat bij het hoesten alles wat losser komt dus het gaat de goede kant op. Wel was het een onrustige nacht. Ik werd wakker van de wekker en stond op om 08:00 uur. Vandaag weer onco fysio. Gelukkig mag en kan ik dat nog doen. Ondanks het vele hoesten ben ik best wel fit. Ik denk dat het een dag is van beseffen en alles even op een rijtje zetten, want gisteren was best wel een heftige dag. Zo nu eerst wassen, scheren en een bakkie. Voordat ik ben gaan sporten had ik eerst een gesprek met mijn onco fysiotherapeute. Het ging erom wat ik wel en niet mag tijdens de chemo. Dit heeft te maken met mijn veiligheid, maar zeker ook de veiligheid voor andere sporters. Voor mijzelf geld dat ik een verminderende weerstand zal hebben dus altijd oppassen. Dit geld voor de eerste week van een kuur die 3 weken lang duurt. Na het sporten lekker de sauna in. De middag is besteed aan een paar privé dingen, maar daarover later meer. Wel is er al een datum gepland voor mijn eerste chemo kuur. Het gaat gebeuren op vrijdag 8 Februari. Verdere details volgen nog. Vanavond weer op tijd naar bed, want morgen ga ik naar Hellendoorn.

25 Januari 2013,

Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Veel hoesten, maar ik heb het gevoel dat het wel iets beter gaat. Ik werd wakker om 06:30 uur, maar stond op om 08:00 uur. Vandaag hoop ik de laatste hobbels glad te strijker bij mijn werkgever, zodat ik daar tenminste rust mee krijg. Ik ga om 09:15 uur richting Hellendoorn. Het moet eigenlijk wel snel voor elkaar zijn, want binnenkort heb ik er geen tijd voor.Ik was om 10:00 uur in Hellendoorn, waar ik wederom door al mijn collega's hartelijk werd begroet. Het doet mij best wel goed deze gesprekjes. Ook is het leuk om te zien hoe alles snel veranderd. Wel zal er nog heel veel moeten gebeuren om ook alles goed te laten draaien. Soms denk ik, zal ik weer even een frisse wind door de toko laten waaien, zodat een ieder weer even weet dat ik er ook ben (geintje). Ik ben het nog niet vergeten. Na een gesprek met H.R. over het aankomende vertrek heb ik nog even gesproken met mijn oude en nieuwe leiding gevende (Dion en John). Voor de mensen die niet weten hoe de situatie is in Hellendoorn. De nieuwe leiding gevende is wel een oude bekende van mij. Ik ben rond 13:30 uur weer naar Hoogeveen gegaan. Eerst nog even naar mijn Onco fysiotherapeute om de nieuwe situatie te bespreken en nieuwe data te plannen voor mijn sport.Vanavond komt Majella en Juno hier eten. Sepp was er al en die blijft vanavond ook nog een keertje hier lekker slapen. Ik moest nog wel even met Juno op ziekenbezoek. Bas heeft zijn vingerkootje gebroken en kan wel wat fruit en snoep gebruiken. Vanavond ga ik slapen met een pilletje Valdispert. Mijn huisarts vertelde mij dat paracetamol met codeïne verstopping stimuleert.

26/27 Januari 2013,

Zaterdag. Ondanks toch nog wel het hoesten heb ik een redelijke 2de helft van de nacht rust gehad. Mijn vriendje Sepp heeft het goed gedaan. Rond 08:00 uur heeft hij zijn fles gekregen. Zelf ben ik rond 09:00 uur opgestaan. Ik heb zelf het gevoel dat alles nu aan de beterende hand is. Ik ben er nog niet, maar dat komt natuurlijk door mijn andere ziekte die ook energie vraagt. Het blijkt dus dat ik zo min mogelijk andere ziektes erbij kan hebben. Ze komen heftiger aan en gaan ook moeizamer over. De ochtend besteden wij aan koffie drinken bij Majella en natuurlijk Sepp thuis brengen. Vandaag komt Joost terug van zijn congres in Canada. Voor het gezin is dit natuurlijk weer een gelukkig weerzien. Zo nu eerst eten, scheren en wassen.De koffie smaakte lekker en ook fijn gespeeld met Juno. Mijn haren zitten weer mooi in de plooi. De middag is besteed aan shoppen en vanavond hebben we een gezellig etentje bij broeder Rene van broeder Bert. Doen we 1x per jaar. Vanmiddag wel even gaan rusten.
Zondag. Ik heb een slechte nachtrust gehad. Ik lag er om 10:30 uur in en sliep pas om 03:00 uur. Ik had toen wel mijn tweede paracetamol met codeïne genomen. Daarna ben ik pas in slaap gevallen. Ik werd weer wakker om 07:15 uur. Hel volle gevoel in mijn buik is gelukkig afgezakt. Even naar het toilet en gelijk maar wegen. Stabiel in ieder geval 83 KG.. Dat is in ieder geval goed. De eet avond van Bert was goed voor elkaar. De snert die gemaakt is smaakte voortreffelijk. Gelukkig was er genoeg over, zodat Leida wat mee naar huis heeft genomen. Vandaag gaan we foto's maken van ons gezin. Dit is al een lang gekoesterde wens. Verder hebben we vanmiddag nog een verjaardag, dus de dag is weer vol gepland. De foto's zijn goed gelukt. Wel even iets meer licht fabriceren voor de goede belichting. Ik ga nu nog even naar bed en dan in bad om toch nog even een verjaardag goed mee te maken.Henriette gefeliciteerd. Het eten wat je gemaakt heb was voortreffelijk. Ik heb best wel een leuke en vooral een goede verjaardag mee gemaakt. Rond 20:00 uur waren we weer thuis. Even snel naar de buurtjes om iets op te halen en vragen hoe het met Bas is. Vanavond ga ik op tijd naar bed. Morgen wil ik de tandarts even bellen voor een behandeling op korte termijn, want er is een stuk van mijn kies af. Hopelijk kan ik morgen al terecht, dus tot morgen allen.



3 opmerkingen:

  1. Is een fijne sportschool/fysiopraktijk he broertje. Ik heb er ook een jaar gelopen/gesport, toen ik met mijn voet zat om de enkelbanden weer aan te sterken. Toen ik met mijn handen kwam te zitten ben ik daar gestopt, want ivm mijn rug kon ik al niet echt veel, maar wat ik kon deed ik wel. Heel goede begeleiding. Wie is jouw manuel therapeut eigenlijk? Misschien ken ik hem ook wel :) Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter Kip "de buurman"23 januari 2013 om 09:32

    Hallo buurman en buurvrouw uiteraard.
    Weet dat jullie ook in onze gedachten zijn, met regelmaat lezen wij jullie blog. Hopelijk krijgen jullie vandaag een positieve uitslag, ontzettend spannend. Mochten wij iets kunnen doen dan willen we dat graag, vervoer naar Zwolle of ergens anders heen, een boodschap etc. let us know en vooral schroom niet. Toitoitoi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Francis en Peter,
      Bedankt voor de reactie en het aanbod. Jullie weten wat wij doormaken en iedere keer als er weer een uitslag bekend word gemaakt ben je altijd gespannen, ook al stel je je erop in op het ergste. Een stapje achteruit is altijd moeilijker te verwerken dan dat alles stabiel is. Mocht ik vervoer nodig hebben, dan zal ik zeker aan jullie denken.
      Veel liefs, Rudy

      Verwijderen