maandag 13 april 2015

Mijn longen

13 april 2015.

Vannacht ben ik er rond 03:30 uur er even uit gegaan, want ik kreeg toen ik een aparte houding aannam in bed een beetje zuurbranden. Uiteraard had ik gisteren geen medicijnen genomen tegen het zuurbranden. Het kwam gelijk in mij op dat het maagzuur uit mijn maag komt en er dus een opening is in mijn stent. Natuurlijk was ik erg blij vannacht en ben er gelijk uit gegaan om de medicijnen in te nemen met een glas water. Die bleef er wel in. Wel was het nog gevoelig op de plek waar de stent zit. De medicijnen kunnen in ieder geval weer hun werk doen. Natuurlijk had ik een onrustige nacht achter de rug. Ik stond op rond 09:00 uur. Snel even een boterhammetje eten zonder korsten en natuurlijk de medicijnen (prednison) innemen. In het begin kreeg ik wel een kleine reactie, maar nadat ik een beker warme melk had gedronken voelde het allemaal weer een heel stuk beter. Ik heb wel in een korte tijd heel veel geleerd hoe ik moet eten. Ik wist het gisteren ook wel, maar ik moet nog meer erop verdacht zijn dat alles goed gekauwd is. Zo nu is de thee aan de beurt en wacht ik op een heel erg belangrijk telefoontje vanuit Zwolle. Rond 10:30 uur belde mijn oncoloog om te vragen hoe het met mij gaat. Ik heb hem verteld dat ten opzichte van afgelopen donderdag toen ik bij hem was het wel 85% beter gaat. Hij was blij om te horen dat het beter gaat en dat de prednison zijn werk doet. De röntgenfoto's die vorige week zijn gemaakt wezen uit dat ik wel wat vocht bij de longen heb en dat mijn linker long onderin wel wat bestralingseffect laat zien. Dit zijn dus ook de feiten, waarom ik vorige week zo kortademig was. Mijn oncoloog zou nog even een labformulier opsturen en ik heb hem natuurlijk heel erg bedankt voor de gigantische snelle reactie van hem van vorige week. Natuurlijk ben ik heel erg blij met hem. De lunch gaat er weer goed in en vanmiddag ga ik een paar kleine klusjes doen bij JoMaJuSe. Rond 16:00 uur ben ik naar Majella gegaan en we hebben fijn met z'n tweeën kunnen praten. Ze klonk erg positief en dat deed mij goed. Het avondeten ging er lekker in tot bijna het eind van de gehaktbal. Weer wat geleerd om vaker kleine beetjes te eten. Ik kreeg last van de gehaktbal. Na het eten ben ik naar huis gegaan om vervolgens even voor 21:00 uur naar bed te gaan. Het lijkt wel of de stent weer vol zit. We zien het wel.

14 april 2015..

Weer een onrustige nacht tot 04:00 uur gehad. Daarna ben ik redelijk in slaap gevallen. Even voor 07:00 uur ging de wekker af en ik ben eruit gegaan om de medicijnen te nemen die ik gisteravond er niet in kreeg. Nu ging het gelukkig wel en zo is mijn maag weer beschermd. De boterham gaat er ook weer in even als het laatste tabletje prednison. Ben weer blij dat alles er weer in gaat. Deze ochtend is weer een drukke ochtend. Straks gaan we eerst Juno naar school brengen en daarna Sepp naar zijn school in Assen. Nadat we terug zijn heb ik mijn onco fysio en ik heb er zin in. Als ik daar weer klaar mee ben heb ik even tijd voor een bakkie en dan weer naar Assen om Sepp op te halen. Daarna heb ik het tot nu toe redelijk rustig. Tot vanmiddag of vanavond. Het is 13:30 uur en ik ben net terug van het ophalen van mijn vriendje Sepp. Het is zo een geweldig vriendje die iedere keer wat nieuws heeft geleerd. Mijn onco fysio ging geweldig goed. Natuurlijk heb ik niet alles gedaan en wat ik deed op een iets lager niveau, maar ik had aan het eind (3 kwartier) een erg goed gevoel ervan over gehouden. Natuurlijk ook een goed gesprek gehad met mijn eigen fysiotherapeute en die vond ook dat ik er stukken beter uitzag dan de vorige keer. Ook alle andere therapeuten die er werken vonden dat ook. Waar ik wel gigantisch van baal is dat de post weer eens niet goed zijn werk doet. De receptionisten hadden mij 2 weken geleden een kaartje gestuurd en die is (nog) niet aangekomen. Ik vind het weel heel erg lief dat ze aan mij denken. Even een bakkie gedronken en natuurlijk even bijgekletst. Daarna naar Assen voor mijn vriendje. De boterham gaat er geweldig goed in en smaakt voortreffelijk. Straks na de lunch even een klein poosje rusten en dan mijn vriendinnetje Juno van school halen. Zo blijf je in beweging. Nadat ik Juno van school heb gehaald, wilde zij met een vriendinnetje spelen en zo ging ik dus alleen met haar schooltas weer naar huis. Rond 16:00 uur ben ik met Sepp naar Meppel gegaan en ik kreeg een heel erg goed gevoel toen ik Majella zag. Dit geeft mij veel kracht. Nog even twee ballonnen kopen en toen weer naar huis (De Garve) voor het avondeten. Ik had voorgenomen om geen vlees te nemen. Een klein beetje aardappelen en groente die er gelukkig goed ingingen. Na het eten nog even napraten en toen ben ik naar huis gegaan. Thuis heb ik nog een bakje Griekse yoghurt gegeten die er ook goed in bleef. Hier ben ik erg blij om en hopelijk heb ik aankomende nacht geen last van. Vooral doorgaan. Nog even Omeprazol (maagzuur remmer) innemen en voor de rest tot aan mijn bed lekker chillen.

15 april 2015.

Eindelijk een nacht waar ik geen last had, zoals de vorige nachten. Toch heb ik een onrustige nacht achter de rug. Ik heb hetzelfde gevoel in de buurt van de stent als vorige week. Als ik het begrijp moet het vanzelf beter gaan, dus ga ik daar vanuit in eerste instantie. Aan het eind van de nacht heb ik toch noch wel geslapen. Het word een mooie dag en ik ga er zeker van genieten. Buiten koffie/thee drinken en een wandeling maken of een stukje fietsen. Nu het ochtend gebeuren. De hele dag is lekker rustig verlopen. Na de koffie hebben we boodschappen gedaan en na de lunch die er goed inging ben ik gaan rusten. Lekker buiten op een ligstoel. Eventjes in de tuin aan het werk en toen een wandeling van een uur gemaakt. Het avondeten ging er goed in en ik heb er geen last van. Wel heb ik nog steeds last op de plek waar de stent zit. Het is net of ik gigantische zuurbrand heb, maar dat is niet het geval. Ik ben rond 08:30 uur naar bed gegaan.

16 april 2015.

Na weer een waardeloze nacht stond ik op even voor 08:00 uur. Het is de ochtend van mijn onco fysio. Op dit moment heb ik er nier zoveel zin in, maar wellicht als ik klaar ben dat ik mij beter ga voelen. Je merkt het wel, een goede nachtrust doet wonderen. Het ochtend gebeuren zit erop en ik heb nog even de tijd om te chillen. Het sporten ging niet zo geweldig. Ik ben moe en dat komt doordat ik onrustige nachten heb. Hopelijk gaat dat binnenkort beter. Mijn zuurstofgehalte is gelukkig wel goed en zit op 96%. Na een goed gesprek met mijn fysiotherapeute en het sporten toch afgemaakt ging ik moe, maar voldaan naar huis. Thuis even een kopje thee drinken en dan de lunch. Gelukkig begin ik mij een heel klein beetje beter te voelen. Alles met ups en downs. Na de lunch die er goed inging ga ik rusten. Rond 16:00 uur heb ik weer een wandeling gemaakt van een uur. Het weer is goed en dan moet je het er van nemen. Het avondeten ging er redelijk goed in, vooral de kip schijf smaakte goed en ging er goed in. Na het eten ben ik ik een heet bad gedoken, om rond 19:15 uur er weer uit te gaan. Hoe de nacht verloopt leest men morgen wel.

17 april 2015.

Ik heb weer een onrustige nacht achter de rug en vandaag ga ik zeker even het ziekenhuis bellen om te vragen wat we er aan kunnen doen. Wel is het zo dat ik de extra kussens nu onder het matras heb liggen en dat ligt nu wel een stuk rustiger. Rina dat was een goede tip en gisteravond rond 23:00 uur heeft Leida mij daar mee geholpen. Vanmorgen stond ik op om 08:30 uur. Het is raar dat ik 's nachts na een een of 4 wel wat geslapen heb. Dit is iedere nacht hetzelfde. Ondanks de nacht ben ik fit. Het ontbijt smaakte goed en ging er ook goed in. Vanmorgen heb ik de afdeling endoscopie gebeld en gevraagd wat ik er aan kan doen. Het drukkende gevoel op de plek waar de stent zit en de onrustige nachten. Men zal mij vandaag nog terug bellen en daar wacht ik dus op.Na de lunch die er goed inging heb ik mijn auto opgehaald (nieuwe banden) en daarna ben ik gaan rusten. Vanmiddag gaan we even bij Majella op bezoek en zoals je wel kan denken kreeg ik onderweg naar Majella de belangrijke telefoon vanuit Zwolle. Mijn MDLarts wil het nog even afwachten tot na het weekend. Als het maandag nog steeds zo is krijg ik een poliklinisch onderzoek om te kijken wat de oorzaak is. Het avondeten ging er ook goed in en was lekker. Ik begin heel langzaam te leren hoe ik moet eten, maar ik ben er nog lang niet. Na het eten kwam Joost om Sepp te brengen. Mijn gedachten zijn heel erg sterk bij Juno die morgen weer zwemles heeft. Lieve Juno zet hem op, ik denk aan jou. Vanavond even visite en kijken hoelang ik het vol houd. Zo niet, jammer dan, dan ga ik naar bed.

18/19 april 2015.

Zaterdag. Gisteravond lag ik rond 22:00 uur op bed. Moe en voldaan. Vooral moe. Ik weet zeker dat ik de eerste 3 uur wel iets heb geslapen en dat voelde goed. Ik heb dat gemerkt, omdat ik niet heb gehoord dat Leida het bed in ging. Rond 01:15 uur werd ik weer wakker en kreeg weer last van de plek van de stent. Wederom rond 04:00 uur ben ik weer in slaap gevallen om vervolgens rond 07:00 uur weer wakker te worden, maar nu van mijn vriendje Sepp. De ochtend is lekker rustig verlopen en aan het eind van de ochtend toen Sepp weer weg was ben ik gaan wandelen. Onderweg een paar (4) bekende tegen gekomen (JoMaJuSe). Rond 12:15 uur was ik weer thuis voor de lunch. Na de lunch ben ik gaan rusten, want ik ben moe. Na de rust zijn we koffie/thee gaan drinken bij mijn moeder. Weer thuis heb ik heerlijk gegeten. Ik schep wel niet veel op, maar nu heb ik een tweede keer opgeschept. De avond is verder rustig verlopen en ik ben even voor 22:00 uur naar bed gegaan.
Zondag. Ik was even voor de wekker aan wakker die ik op 08:00 uur had staan. Deze ochtend gaan we kijken bij Juno die meedoet aan de Unicef loop in Hoogeveen. Natuurlijk neem ik de video- en fotocamera mee, want dat wil ik wel vastleggen. Ik heb trouwens een giga waardeloze nacht achter de rug en ik weet nu al dat ik vanmiddag zal gaan rusten. Ieder uur heb ik wel meegemaakt. Toch voel ik mij na het ontbijt redelijk fit. Nog even chillen en dan naar JoMaJuSe. Juno moest rond 10:50 uur lopen en dit is ze vlak voor de start.
En natuurlijk zijn er altijd supporters om aan te moedigen.
Ik vond het geweldig hoe mijn vriendin de hele tijd heeft hard gelopen. Ik kan het haar niet nadoen. Uiteraard kreeg ze een medaille en daar is ze trots op. Toen ze klaar was even een bakkie doen bij JoMaJuSe en dat was voor mij de eerste koffie sinds een week. Na de koffie zijn Leida en ik naar huis gegaan en ik ben even gaan chillen op de bank. Rond twee uur zijn wij wezen kijken bij de grote


mensen die de cascaderun liepen. Het was mooie weer. Doordat er zo veel mensen meeliepen kon je onmogelijk iedereen bekijken en zo hebben we wel een aantal bekende gemist. Natuurlijk ook wel een aantal bekende, zoals Erik, Lian en Allyon.Weer thuis gekomen heb ik heerlijk kunnen liggen in de zon in onze tuin. Ik knapte er best wel een klein beetje van op. Het avondeten ging er goed in, maar wel heb ik een behoorlijk vol gevoel. Het is nu even na 20:00 uur. Een kopje thee drinken en dan naar bed. Ik hoop dat ik een betere nacht krijg, dan de vorige. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten