maandag 26 januari 2015

Klusjes week deel 1

26 januari 2015.

Na een goede nachtrust werd ik wakker om 06:45 uur van de wekker van Leida. Ik had nog geen zin om eruit te gaan en dat heb ik pas om 09:00 uur gedaan. Deze week ga ik een klusje doen die ik eigenlijk allang had willen doen en dat is een kraan vastmaken bij JoMaJuSe. Het is niet zomaar even een moer aandraaien, want er moet eerst iets op maar ertussen gemaakt worden. De grijze massa van mij werkt nog steeds, dus het idee is er al wat er moet komen. Eerst even het ochtend gebeuren en de koffie. Aan het eind van de ochtend even een tas naar Leida brengen die bij MaJuSe is en dan de maten opmeten. Krijg ik te horen dat Juno buikpijn heeft en terug is van school. Juno beterschap. Aan het begin van de middag even wat materiaal vergaren en dan een kopje koffie drinken bij mijn kanjers. Bij mijn vriendje zit ook al wat schot in het praten. Hij kan ook al oma zeggen. Er zit dus vooruitgang in. Mijn puzzel is ook al weer een stukje verder. Hier het resultaat.
Het moeilijkste daar ga ik vandaag of morgen mee verder. Het is echt een puzzel die je bij daglicht moet doen, want de lamp weerspiegelt teveel in de puzzelstukjes. Het avondeten ging er goed in. Voor vanavond geld weer op tijd naar bed, want morgen is het een drukke dag.

27 januari 2015

Vanmorgen stond ik op om 06:45 uur en ben er gelijk uit gegaan. Even wat ontbijten en daarna de wasstraat in. Ik voel mij goed en heb er zin in. Deze ochtend ga ik samen met Majella eerst Juno naar school brengen en daarna gaan wij Sepp naar zijn speciale school brengen. Mijn twee kanjers zijn gelijk al vrolijk toen ik bij hun thuis kwam. Juno verstoppen en Sepp lekker ondeugend doen. Even na 09:30 uur was ik weer thuis en heb weer even tijd om te puzzelen. Om 11:45 uur moeten we weer naar Assen om Sepp weer op te halen. Nadat ik weer thuis was en mijn lunch heb genuttigd ben ik rond 14:30 uur naar onco fysio gegaan. Het sporten ging goed, totdat mijn therapeute mij een mededeling vertelde, dat zij er binnenkort bij Move2Be mee stopt. Ik schrok er erg van. Na bijna drie jaar hebben we toch een bepaalde band opgebouwd. Zij gaat een praktijk ergens anders opstarten. Natuurlijk ben ik blij voor haar en heb ik haar gefeliciteerd. Ik vind dat zij gigantisch goed werk doet. Ik heb er veel baat bij. Natuurlijk is er wel een opvolgster die nu ook de applicatie oncologie volgt en dat word waarschijnlijk mijn nieuwe therapeute. Het is een erg dubbel gevoel. Ik ben in ieder geval niet de enige die het niet leuk vind, want toen ik wegging heb ik nog iemand gesproken. T.z.t. kom ik er nog op terug en dat is al snel. Toen ik weer thuis was heb ik Sepp naar huis gebracht en daarna lekker eten. Vanavond nog even puzzelen en dan naar bed. Tot morgen.

28 januari 2015.

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker van Leida om een uur of 7en. Een uur later ben ik eruit gegaan, want ik zou rond 09:15 uur even op Sepp passen. Rond die tijd was ik er ook. Samen hebben even naar tekenfilmpjes gekeken en toen samen wat gedronken. Mijn vriendje lekker wat druifjes gegeten en daarna lekker ondeugend doen. Het is een mooi gehoor als hij wat woordjes zegt en dat doet mij ook goed. Rond 11:00 uur ben ik weer naar huis gegaan. Nog even puzzelen. Deze puzzel is wel verrekte moeilijk, maar ik laat mij niet kennen en zal de puzzel afmaken. De rest van de dag zal waarschijnlijk lekker rustig verlopen. Het is trouwens ook geen weer om je lekker te voelen. Winderig, koud, nat. Alles bij elkaar is het een trieste bende buiten. Vanmiddag ga ik een beginnetje maken met een roestvrij plaatje op maat te maken voor de keuken van JoMaJuSe.De rest van de dagt is lekker rustig.

29 januari 2015.

Men zal zich afvragen waarom mijn blog niet snel word bijgewerkt. Nou dat heeft een reden en die houd ik privé. Mensen in mijn directe omgeving zullen weten waarom ik het op dit moment druk heb met andere dingen dan mijn blog bijhouden.Vanmorgen stond ik op om 06:45 uur. Even de boterhammen naar binnen werken en de wasstraat in. Straks moet ik weer samen met Majella Sepp wegbrengen en daarvoor even Juno naar school brengen. Het had gesneeuwd en dat is een mooi gezicht, maar verraderlijk om te rijden. Even voor 09:00 uur waren we in Assen en rond 10:00 uur was ik weer thuis. Lekker koffie drinken en weer puzzelen. Om 11:30 uur heb ik Majella opgehaald en weer op naar Assen om mijn kanjer op te halen. De begeleidsters zijn dik tevreden en Sepp leert snel. Ook de gebaren taal die erbij hoort. Het is super om te zien hoe hij het doet. Vanmiddag ben ik een poosje naar bed gegaan, want vanavond hebben we een verjaardag. Henriette gefeliciteerd met jou verjaardag. Het avondeten ging er redelijk in. Hoe ik mij voel en hoe het nu is zal ik morgen opschrijven, dus tot morgen.

30 januari 2015.

Deze ochtend bestaat uit visite krijgen van oud collega's Harry en Jaap. In eerste instantie zou Henk ook komen, maar door een probleempje bij hem thuis komt hij volgende week. Vanmorgen stond ik op om 08:30 uur. Ik kon lekker rustig aan doen. Het ontbijt ging er goed in. Na de wasstraat had ik nog even de tijd om een paar puzzelstukjes op te sporen. Het was  gezellig met de koffie visite. Rond 11:30 uur heb ik Juno opgehaald uit school. Mijn vriendinnetje vond het leuk om bij ons te komen en ik vond dat natuurlijk ook leuk. Natuurlijk wil ik andere dingen, maar daar is er op dit moment geen tijd voor. Juno en ik hebben gezellig op de bank een boterham gegeten. Rond 14:30 uur ben ik naar onco fysio gegaan. Ik heb goed met mijn therapeute gepraat en dat had ik ook nodig. Ik voel mij down, maar toch ging het sporten goed. Het avondeten ging er niet goed in. Na vier keer het toilet bezocht te hebben ben ik ermee gestopt. Wel merkte ik na een slokje drinken dat de doorgang weer open was. Ik ben erg benieuwd hoe het morgen gaat. Mijn vriendje Sepp blijft vannacht bij ons slapen en dat vind hij wel fijn en ik natuurlijk ook. De avond zal rustig verlopen, even wat drinken en wel op tijd naar bed. Ik ben moe.

31 januari 2015.

Zaterdag. Sepp heeft het heel erg goed gedaan met slapen. Rond 00:00 uur was hij heel even wakker, maar daarna is hij gelijk weer gaan slapen tot ongeveer 07:00 uur. Nog even een klein uurtje babbelen in zijn bedje en toen heb ik hem eruit gehaald. Naar beneden om een boterhammetje te eten. Mijn twee boterhammen gingen er goed in. Natuurlijk merk ik het wel, maar het eten zakte wel verder mijn maag in. Het zijn hele normale reacties na de vele bestralingen die ik heb gehad. Mijn radiotherapeut vertelde dat en er is een behandeling voor. Het oprekken van mijn slokdarm. Ik zal dat zelf aan mijn oncoloog door moeten geven, als ik er aan toe ben. Ik wil eerst de eerst komende CT-scan afwachten. Van Joost kregen we een foto van mijn grote zwem vriendin en ze doet het erg goed en tijdens een van de zwem rondjes was ze eerste. Heel erg knap vind ik dat. Rond 09:00 uur bracht Joost Juno bij ons, want ze wilde bij ons spelen en zo is er voor Joost en Majella even een beetje rust. Na de lunch die er goed inging ben ik gaan rusten, want vanavond hebben we wat te doen. Na de middagrust heb ik nog even gespeeld met Juno, Sepp en Bas. Ik moest de wolf spelen, terwijl de drie kids zich verstopte in een tent. Spannend en lachen. Aan het eind van de middag kwamen Joost en Majella Juno en Sepp ophalen. Even een bakkie drinken samen en daarna even de wasstraat in. Hoe het was leest men morgen. Tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten