maandag 5 januari 2015

De telefonische consulten.

5 januari 2015.

Na een goede nachtrust werd ik wakker om 08:00 uur. Nog even een half uurtje chillen op bed en dan eruit voor het ontbijt. De stoelgang is nadat mijn maag een paar weken stil heeft gelegen, erg goed op gang gekomen en dat betekend dat ik de medicijnen voor de stoelgang al meer dan een maand niet meer gebruik. Dit is een prettig gevoel. Vanmorgen is het rustig en ik ga de laatste puinhopen (glaswerk) van de feestdagen opruimen. De schuur van ons is een grote chaos. Ook even het oude papier wegbrengen. Jurjen kan de dozen goed gebruiken voor de verhuizing die er aan zit te komen. De kop van deze blog houd in dat ik deze week een paar keer word gebeld door mijn specialisten vanuit Zwolle. Ze willen weten hoe de huidige stand van zaken met mijn lichaam is, maar daarover later meer deze week. De oppascentrale die ik wekelijks doe voor mijn vriendje Sepp, zal vanmiddag plaats vinden, zodat Majella en Leida boodschappen kunnen doen. Nadat de boodschappen binnen waren ben ik op zoek gegaan naar een mooie lijst voor de puzzel die ik gemaakt heb. Wij gaan niet zomaar een lijstje aanschaffen voor zo een mooie puzzel. Inmiddels is het 20:15 uur en heb al besloten welke lijst wij gaan aanschaffen. Het resultaat zal men later zien. Het avondeten ging er goed in, alleen de karbonade gaf een lichte strubbeling in mijn slokdarm. Waarschijnlijk toch een te groot stuk ingeslikt, want nu is alles weer stabiel. Straks nog even kaartjes kopen en dan naar bed.


6 januari 2015.

Het is vandaag de dag van mijn vriendje zijn eerste dag op de kinder opvang. Voor hem wel een hele speciale, want er is een audiologische specialist bij om hem te monitoren met zijn spraak. Sepp vriendje heel veel plezier en doe je best. Ik denk aan je. Het was vanmorgen even na 08:00 uur dat ik op stond na een redelijke nachtrust. Ik ben eruit gegaan voor mijn ontbijt en daarna de wasstraat in.Het is lekker rustig. Tijdens de koffie kregen we een telefoontje van Majella. Mijn vriendje doet het geweldig goed. Hij ging gelijk op de handen en knieën zitten en maakte een leeuwen geluid. Een super fijn gevoel is het dat meneer zich al gelijk kan vermaken en met de andere kindertjes gaat spelen. Sepp je bent een topper. Binnenkort ga ik verder met mijn hobby puzzelen. Ik heb er zeker nog 5 op nieuw liggen en wil nu eerst de puzzels die wij in Amerika hebben gekocht maken. Het zijn bijzondere puzzels en geven een mooi beeld van de verschillende nationale parken. 2 jaar geleden heb ik de puzzel van de Bryce Canyon al gemaakt en nu is Mono Lake aan de beurt. Het zijn panorama puzzels. Zie hier wat het moet worden.
Het is weer een uitdaging en we gaan ervoor. Het is nu 13:00 uur en de lunch zit er bijna in. De middag zal verder bestaan uit onco fysio. Je zal je afvragen, waarom nu 's middags. Ik heb mijn onco fysio tijdelijk verplaatst naar de middag, zodat ik meer tijd heb voor andere dingen die op dit moment erg belangrijk zijn. Verder ben ik heel erg benieuwd hoe mijn vriendje het heeft gemaakt op zijn eerste dag. Mijn fysio is goed gegaan. Andere patiënten die 's morgens sporten hebben al gevraagd aan een fysiotherapeut waar ik was. Ik vind het goed om te horen als men naar mij vraagt. Wynant de ouwe heeft tijdelijk andere tijden om te sporten. Hopelijk kom ik gauw weer op de vertrouwde tijden van dinsdag- en vrijdagochtend. Mochten er veranderingen komen in mijn gezondheid, zal ik dat zo snel mogelijk bekend maken. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. Wel heb ik weer een leuk en goed gesprek gehad met mijn therapeute. Wat betreft mijn vriendje Sepp kan ik mededelen dat hij het goed heeft gedaan en goed heeft vermaakt. Het avondeten ging er goed in. Rode kool met een overheerlijke gehaktbal ala Leida. Joost kan dat beamen. De rest van de dag zal rustig verlopen en er is verder geen nieuws. Doei.

7 januari 2015.

Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Ben een aantal keren wakker geweest en kon moeilijk weer in slaap komen, vandaar dat ik vanmorgen pas rond 09:00 uur eruit ben gegaan. Dat moest ook wel want rond 09:15 uur zou ik gebeld worden door mijn diëtiste vanuit Zwolle. Men wil natuurlijk weten hoe alles er nu aan toe gaat. Ik heb ongeveer een kwartier met mijn diëtiste gesproken en die was tevreden hoe alles er tot nu toe aan toe gaat. Mijn gewicht is stabiel en mijn eetpatroon is goed. Dit heb ik natuurlijk de afgelopen weken allemaal nauwkeurig bij gehouden. We hebben verder afgesproken dat wanneer het weer minder begint te worden, dat ik dan contact zal opnemen met de afdeling diëtetiek. ik kan nu de pomp en de overige sondevoeding terug laten bezorgen. Nu lekker aan de koffie. De helft van de telefonische consulten zit er nu op. Aanstaande vrijdag belt mijn radiotherapeut op. De rest van de dag is het redelijk rustig en heb ik tijd om wat kleine klusjes op te knappen. Het is even na 17:00 uur en ik heb vanmiddag aardig wat kleine klusjes kunnen doen. Nieuwe H.D. recorder (nummer 4) installeren, bekabeling beter wegwerken en een beetje administratie wegwerken. Vanavond is het weer tijd om te chillen. Iets waar ik nu wel aan toe ben. Uiteraard kan ik niet achterblijven met de gebeurtenissen in Parijs, dus ook hier.


8 januari 2015.

Goedemorgen allen. Vandaag is het de dag van het einde van de sondevoeding. Niet dat ik nog gebruik, maar het bedrijf wat het levert komt het overige ophalen, evenals de sondepomp. De spullen in de gang herinneren mij niet meer aan de periode dat ik sondevoeding kreeg. Opgeruimd staat netjes. Vanmorgen was ik rond 08:00 uur wakker. Ik ben eruit gegaan voor het ontbijt, waar ik wel trek in had en die er ook goed in ging. De wasstraat is al achter de rug en nu lekker samen met Leida aan de koffie. De puzzel die ik van JoMaJuSe heb gekregen is af en ik heb de puzzel vast gelijmd op een stuk karton, zodat de puzzel straks makkelijk in de lijst geplaatst kan worden. Het is 16:00 uur en het bedrijf die de spullen van de sondevoeding is net weg. Beneden herinnerd er niks meer aan mijn periode van sondevoeding en dat is op zich een prettig gevoel. Wel zal ik altijd rekening ermee moeten houden dat ik in de toekomst (ver weg of dichtbij) weer sondevoeding krijg, maar hopelijk duurt dat nog een tijd. De middag heb ik nuttig besteed aan het schoonmaken van afvoeren. Wel een smerig werkje, maar daar heb ik geen problemen mee bij ons thuis. Bij sommige afvoeren was het wel nodig. Ik zal niet verder in details treden over de oorzaak ervan. De puzzel is dus klaar en ik ga zo beginnen aan de nieuwe uitdaging. Het begin en het eind ervan zal ik weer op mijn blog publiceren.

9 januari 2015.

Hallo. Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Toch ben ik uitgerust. Vanmorgen stond ik op om 07:30 uur. Eerst even naar het toilet voor de stoelgang en daarna de leegte weer bijvullen. Vandaag zijn er in ieder geval2 dingen die in ieder geval belangrijk zijn. Vanmiddag heb ik weer onco fysio waar ik naar uitkijk, maar eerst deze ochtend, want dan heb ik een telefonisch consult met mijn radiotherapeut. Rond 09:15 uur werd ik gebeld door mijn arts en die wilde natuurlijk weten hoe het er mee is. Ik kon hem mededelen dat het slikken goed gaat en dat ik weer alles at en dronk. Hij was heel erg blij dat de bestraling heeft geholpen en hij wilde mij voorlopig niet meer zien, wat ik natuurlijk kon beamen. Het kan zijn dat ik na verloop van tijd weer last krijg met slikken, maar dat hoeft niet door de tumor te komen. Doordat ik al verschillende keren (3x) al bestraald ben op mijn slokdarm tumor kan het zijn dat mijn slokdarm daar een reactie op geeft door heel erg stug te worden. Dit kan dan weer verholpen worden door mijn slokdarm op te rekken, wat door een MDLarts zal gebeuren. Het wil niet zeggen dat dit zal gebeuren, maar het kan gebeuren. We gaan dit in de gaten houden en mocht het aan de orde zijn, dan zal ik het mijn oncoloog bespreken. Aan het eind van het gesprek heb ik mijn radiotherapeut om een gunst gevraagd en hij heeft daar toestemming voor gegeven, mits hij een exemplaar ervan kreeg. Nou dat heb ik hem natuurlijk toegezegd. Natuurlijk moet ik mijn andere specialisten ook hetzelfde vragen en dan kan ik verder. Uiteraard hoop ik mijn radiotherapeut nog eens te spreken, maar dan in de wandelgangen van Isala kliniek en niet in zijn spreekkamer. Met een goed gevoel ben ik aan de koffie gegaan. Het is nu even na 12:00 uur en ga weer de lunch nuttigen en daarna lekker chillen totdat ik naar Move2Be ga. Met mijn therapeute heb ik tijdens het sporten leuk en goed kunnen praten. Het was lekker rustig en er was dus wel tijd genoeg. Ook van mijn therapeute heb ik toestemming gekregen om iets in de toekomst te doen en dat is fijn. Er is verder niet veel te melden en vanavond zal het wel 24 tijd worden. Tot de andere dag.

10/11 januari 2015.

Zaterdag. De dag begon bij mij rond 08:00 uur na een goede nachtrust. Ik ben eruit gegaan voor het ontbijt en de dag ben ik rustig begonnen. Na de koffie van 10:00 uur de wasstraat in en daarna een paar kleine boodschapjes doen, want er zijn een paar dingetjes stuk (lampje, afsluitring van afvoer). Ook even een kleurenkaartje ophalen bij de bouwmarkt. De lunch ging er net als het ontbijt er goed in. 's Middags zijn Leida en ik even naar het centrum gegaan van Hoogeveen om even te shoppen. Er is eigenlijk niet zoveel te melden, alleen het feit dat ik mij goed voel. Ik kan het merken, want ik ben de laatste tijd niet meer gaan rusten in de middag. Vanavond is het bioscoop tijd. We gaan het derde deel van de Hobbit kijken samen met Jurjen, Majella en Joost. Ik schrijf dus tot morgen.
Zondag. Na weer een goede nachtrust stond ik wel erg vroeg op. Het was 06:30 uur en werd wakker van geluiden naast mij. Ik ben er even uit gegaan om wat te drinken en drie kwartier later ben ik toch nog even het bed ingedoken om vervolgens rond 09:00 uur er weer uit te gaan voor het ochtend gebeuren. Ik had wel trek in het ontbijt die er ook goed in ging. Deze ochtend gaan we even op koffie visite bij mijn moeder. De middag is ook al uitbesteed, want dan gaan we op verjaardagsvisite. Simone gefeliciteerd nog met jou verjaardag. Vanmorgen heb ik mij weer natuurlijk gewogen en ik ben weer 1 kilo aangekomen. Ik ben nu 82 kilo zwaar aan de haak. Voor mij hoeft er geen kilo er meer bij te komen. Ik voel mij hier goed bij. Als er verder nog wat te melden valt zal ik dit snel op mijn blog schrijven en anders tot morgen, dan is er weer een nieuwe week met ziekenhuis bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten