maandag 12 januari 2015

Daar gaat het weer

12 januari 2015.

De regelmaat komt er weer in. Deze ochtend zal ik weer gaan oppassen op Sepp, zodat Majella en Leida boodschappen kunnen doen. Ik stond op om 07:45 uur na een onrustige nacht. Ik voelde mij niet zo lekker rond 05:00 uur en ben er heel even uit gegaan om wat water te drinken. Ook kreeg ik een beetje zuurbranden. Nadat ik voor de tweede keer opstond ben ik gaan lunchen, wat er goed inging. Daarna de wasstraat in en om even voor 09:00 uur zaten we in de auto. Ik heb mij goed vermaakt met mijn vriendje. Samen met de auto's gespeeld en tv gekeken. De K3 klok van Juno is ook weer gemaakt en hebben we natuurlijk ook meegenomen. Wat zal ze blij zijn. Deze dag is nog een rustige dag. De rest van de week is het een stuk drukker, vooral later in de week, wanneer ik weer een paar ziekenhuis bezoeken heb. Ik zal dus deze dag ook gaan gebruiken om te rusten, om aan het eind van de week het ook vol te kunnen houden. Nu de lunch nuttigen. Ik ben inderdaad na de lunch even gaan rusten, want ik ben er wel even aan toe. De rest van de dag is het lekker rustig. Even een paar kleine dingetjes doen en vanavond weer lekker op tijd naar bed. See you.

13 januari 2015.

Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Ben vaak wakker geweest en waarvoor weet ik niet. Ik voel mij goed en mijn lichaam voelt ook goed. Misschien lig ik teveel op bed of te lang. Vanmorgen stond ik op om 08:00 uur. Vandaag is de dag van mijn vriendje Sepp. Leida en ik gaan hem aan het begin van de middag ophalen van de kinderopvang. Zijn opvang is wel een speciale opvang, want hij gaat naar Assen waar ze hem dan ook audiologisch kunnen monitoren. Nu eerst de ochtend die waarschijnlijk rustig zal verlopen. Ik kan nu mooi een paar dingetjes regelen. Rond 11:45 uur zijn Leida en ik naar Assen gereden om Sepp op te halen. Zo te zien vond hij het geweldig leuk op de kinderopvang. Natuurlijk was hij ook blij om ons te zien. Rond 12:45 uur zijn wij met z'n 3en weer naar Hoogeveen gereden. Lekker lunchen en daarna met Majella naar het ziekenhuis. Alles verliep erg goed op tijd. Rond 15:00 uur waren we weer bij JoMaJuSe thuis. Daar heb ik even een kopje koffie gedronken en om 15:30 uur was ik aan het sporten. Het was heerlijk rustig en ik heb fijn met mijn therapeute gesproken, nadat ik haar eerst met haar verjaardag gefeliciteerd heb. Ik voel mij goed en dat merkte ik ook. Heb bijna alles op mijn hoogste niveau gedaan. Toen ik weer thuis was rond 17:00 uur heb ik mijn vriendje eerst naar huis gebracht, want Majella en Juno wilde hem natuurlijk ook weer zien. Bij het avondeten lekker sudderlapjes gegeten wat heerlijk was. Vanavond ga ik op tijd naar bed, want morgen moet ik vroeg op staan om mijn vriendin naar school te brengen. Tot morgen.

14 januari 2015.

Het was vanmorgen 06:45 uur dat ik uit bed ben gegaan. Wel vroeg, maar dat had een reden. Zoals ik gisteren al meldde zou ik Juno naar school brengen en dat doe ik met veel liefde. Juno vind het zelf ook heel erg leuk als ik haar naar school breng. Ik was dus even na 08:00 uur bij JoMaJuSe en om 08:15 uur zaten Juno en ik in de auto naar school. Natuurlijk een kus en een knuffel geven toen ik weer wegging. Daarna even met Majella en Sepp naar het centrum om vervolgens rond 09:30 uur weer thuis te zijn. Even de puzzel in elkaar zetten en hier is het resultaat.


Mono Lake in de maak
De puzzel was al een tijdje klaar, maar ik miste een stukje. Die heb ik zelf gemaakt en men mag nu kijken welk stukje het is. Ik moet zeggen dat het mij aardig gelukt is. Ik heb nu 2 panorama puzzels klaar en ik begin straks aan de derde. Nu lekker aan de koffie. De lunch ging er goed in. Wel heb ik steeds lichte reacties tijdens het eten, maar dat is waarschijnlijk allemaal wondweefsel. 's Middags ben ik begonnen met de derde panorama puzzel en die heet Canyonlands national parks. Rond de middagkoffie werd ik gebeld of ik MaJuSe op kon halen voor een kopje koffie. Op dat moment sneeuwde het en toen ik daar aankwam was Juno buiten sneeuwballen aan het gooien. Jammer genoeg voor de kids was het natte sneeuw en dus niet goed te plakken. De rest van de dag is het lekker rustig. Het avondeten ging er net als de lunch er goed in en 's avonds lag ik er iets later in dan normaal. Het puzzelen is wel verslavend.
15 januari 2015.
Het is de dag van mijn eerste ziekenhuis bezoek van dit jaar. Ik heb een consult met mijn oncoloog. Ik heb wel een aantal vragen over mijn ziekte en een privé vraag. Ook gaan we vandaag een CT-scan inplannen. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd hoe alles er nu uit ziet. Ik zal t.z.t. de uitslag plaatsen. Vanmiddag moet ik om 14:30 uur in het ziekenhuis zijn bij bloedafname en een uur later moet ik bij mijn oncoloog zijn.


 Canyonlands National Park





Zoals je hierboven kan zien is de derde panoramapuzzel ook al klaar. Het lijken tekeningen, maar ik weet uit eigen ogen dat het werkelijk er zo uitziet. De nationale parken in Amerika zijn overweldigend mooi en ik kan een ieder aanraden om er eens naar toe te gaan. Nu de lunch nuttigen en daarna opmaken voor de reis naar Zwolle. Rond 14:30 uur waren we bij de afdeling voor bloed af te laten nemen. Vervolgens werden Leida en ik een uur later naar binnen geroepen door mijn oncoloog. Hij vond dat ik er goed uit zie en ik heb hem ook verteld dat dat ook zo voelt. We hebben een goed gesprek gehad met mijn oncoloog en natuurlijk had ik nog 2 vragen aan hem. De eerste vraag was waarom de primaire tumor niet word weg gehaald. Ik heb een duidelijk antwoord gekregen en die luidde dat het een gigantische zware operatie is. In mijn geval geld dat door al mijn uitzaaiingen ik eerder wat zal krijgen aan de uitzaaiingen dan aan mijn slokdarm. Tevens is het geval dat wanneer mijn primaire tumor weg is het ergens anders de kop kan opsteken, want de uitzaaiingen zijn ook tumoren. Tot op dit moment is het ook niet aan de orde, ook niet toen ik niet kon slikken. Er zijn nog andere opties. Ook heb ik hem een privé vraag gesteld en heb van hem toestemming gekregen waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Nu nog 2 specialisten en het is voor elkaar. Wat de vraag is schrijf ik niet en zal ik ook niet vertellen. De specialisten weten het evenals mijn gezin en dat wil ik zo houden. Rond 16:45 uur waren we weer thuis. Even later kreeg ik een telefoontje van Juno en die vertelde dat het goed ging bij de tandarts en dat betekend natuurlijk dat ik snel een cadeautje moet kopen voor haar. Vanavond ga ik weer op tijd naar bed, want morgen moet ik er weer vroeg uit voor een bezoek aan wederom Zwolle. Tot morgen.

16 januari 2015.

Het is bijna 15:00 uur en ik heb al weer een hele dag achter de rug. Vanmorgen stond ik op om 07:30 uur om vervolgens te ontbijten en daarna de wasstraat in. Ik heb daarna nog even tijd voor een kopje koffie, maar dan moet ik ook in de auto stappen voor een bezoek aan de Isala kliniek. Het is weer tijd voor mijn herceptin. Ik moest vanmorgen om 10:00 uur in Zwolle zijn. Voordat ik naar de dagbehandeling ben gegaan, ging ik eerst even naar radiologie om daar Telebrix op te halen voor de CT-scan die ik volgende maand krijg. Aankomend op de dagbehandeling heb ik eerst even de behandeling van  27 februari verplaatst naar 26 februari. Het komt zo uit. Een verpleegster haalde mij gelijk op en een paar minuten laten zat ik vast aan het infuus. Mijn bloeddruk is erg goed. Na de herceptin ben ik even naar de oncologie poli gegaan om mede te delen dat ik de herceptin kuur van 27 februari heb verzet naar de 26ste. Tevens moet ik een consult van 2 maart ook verzetten en die is nu verplaatst naar de 5de maart. Zo heb ik de planning ook weer goed. Nog even naar de afdeling endoscopie om een e-mailadres te vragen en daarna nog even langs de afdeling oncologie. Even voor 11:45 uur was ik weer in Hoogeveen. De lunch ging er goed in. Vanmiddag heb ik weer onco fysio en heb aan mijn therapeute behoorlijk wat te vertellen. Hoe de fysio ging leest men later. Mijn onco fysio ging erg goed en mijn therapeute was ook tevreden. Het avondeten ging er goed in. De avond is besteed aan een klein bezoekje aan JoMaJuSe, want Sepp was van zijn stoel gevallen en tand door de lip. Mijn arme vriendje. Snel een tandarts gebeld. De rest van de avond bestaat uit rummycubben.

17/18 januari 2015.

Zaterdag.  Mijn gedachten gingen gelijk naar mijn vriendje Sepp. Ik ben erg benieuwd hoe hij de nacht heeft doorgebracht. Snel een Appje sturen naar Joost en ik kreeg te horen dat hij de nacht goed heeft doorgemaakt. Wel nu een dik lipje. JoMaJuSe komen straks rond 11:00 uur bij ons, zodat wij even op Juno kunnen passen en Sepp kan even naar de dienstdoende tandarts. Gelukkig is alles goed. Voor de zekerheid nog even zijn eigen tandarts bellen. Hij geeft alweer kusjes en daar ben ik blij om. Zelf heb ik ook een goede nachtrust gehad. Ik was wel moe gisteravond. Vanmorgen stond ik fit op om te ontbijten. Daarna even weer puzzelen. Toen JoMaSe terug waren hebben ze een lekker visje meegenomen die er goed inging. Na de lunch ben ik gaan rusten, want aan het eind van de middag hebben wij een feestje van mijn zus die 40 jaar als onderwijzeres in het vak zit. Laura gefeliciteerd met deze mijlpaal. Nadat ik op stond snel nog even puzzelen en hier is het resultaat.
 Ook in dit nationaal park in Amerika zijn wij geweest. Sequoia national park is het park met de grootste bomen ter wereld. Het is een machtig gevoel als je er naast staat. Hoe de avond was leest men morgen. Tot dan.
Zondag. Gisteravond heb ik een gezellig feestje gehad. Lekker eten en drinken. Dat laatste niet teveel, want ik moest nog terug rijden. Wel heel even gedanst, maar dat is dan wel erg zwaar. Snel moe ben ik dan. Gelukkig ben ik geen grote danser. Vanmorgen stond ik op even voor 09:00 uur na een goede nachtrust. Snel het ontbijt nuttigen, want ik lustte wel wat. De ochtend is besteed aan een kopje koffie drinken bij mijn schoonouders. De middag zal waarschijnlijk bestaan uit een handbal wedstrijd kijken van het eerste heren team van Kwiek uit Hoogeveen.Om 15:00 uur zat ik in de sporthal om de heren van Kwiek te zien handballen. Ze staan op dit moment op de eerste plaats en spelen tegen de nummer 2. Op zich natuurlijk een spannende wedstrijd. Hier een fragment uit de wedstrijd terwijl Jack een doelpunt maakt.
Het jammere van de wedstrijd was dat het al vroeg in de wedstrijd al een gelopen koers was. Kwiek was oppermachtig en stond met de rust al met 14-4 voor. De eindstand was 26-11. Ik heb wel een hele mooie wedstrijd gezien van de kant van Kwiek. De avond bestond uit 24.

1 opmerking:

  1. Hallo Rudy,
    Ik wens jou en je familie een heel fijn 2015 toe. (kan nog net hé). Ik vind het fijn voor jou dat je van die sondevoeding af bent, en dat je je een stuk beter voelt nu je weer gewoon kunt eten.
    Hier gaat ook alles goed.
    Groeten,
    Dirk en Sinie.

    BeantwoordenVerwijderen