maandag 24 maart 2014

Uitslag darmonderzoek

24 maart 2014.

Deze week is een behoorlijk drukke week met ziekenhuis bezoeken en reguliere dingen die ik moet doen, maar eerst hebben we de maandag. Ik heb een redelijk goede nachtrust gehad. Wel was ik vanmorgen vroeg wakker (05:30 uur). Ik ben er even uit gegaan om later weer te gaan slapen. Even voor 08:00 uur werd ik weer wakker na toch nog wat te hebben geslapen. De ochtend bestaat zoals de meeste maandag ochtenden uit het oppassen op Sepp, zodat de dames rustig boodschappen kunnen doen. Rond 11:30 uur waren we weer thuis voor het middag eten. Na het eten ga ik toch wel even rusten om daarna nog een klusje elektra te doen. De rest van de dag is het rustig, dus geen bijzonderheden.

25 maart 2014.

Gisteravond lag ik om 21:00 uur op bed. Ik was moe. Toch heb ik nu een onrustige nachtrust achter de rug. Ik was regelmatig wakker. Misschien is het ongemerkt toch onrustig in mijn lichaam voor de uitslag die ik morgen krijg. Ik stond op om 07:30 uur en kan rustig aan doen. Uiteraard heb ik deze ochtend wel mijn onco fysio, maar dat is pas om 10:30 uur. Het elektra heb ik in de tuin klaar. Waarschijnlijk nog een kleine aanpassing, maar dat stelt niks voor. Nu is het tijd voor de wasbeurt. Rond 12:00 uur was ik weer thuis met een voldaan gevoel. Ik heb lekker gesport samen met een goed gesprek met mijn therapeute. Vanmiddag is het weer klusjesmiddag en dat gaan we ook doen. Even niet naar bed voor de middagrust. Ik voel mij er sterk genoeg voor. Vanmiddag na een paar boodschappen te hebben gedaan de lampjes vernieuwen. Bij 1 lampje was de gloeilamp anders dan bij de andere. Wij hebben deze lampen meer dan een half jaar geleden aangeschaft. Geen kassabon meer, maar toch konden wij de ene lamp omwisselen. Klasse service van Karwei. Nu hebben we in alle twee de lampen dezelfde lampjes inzitten, dus overal hetzelfde licht. Vanavond ga ik nog wat kleine dingetjes doen en verder chillen, want morgen wil ik goed uitgerust naar Zwolle gaan.

26 maart 2014.

Ik heb een goede nachtrust achter de rug. Wel even eruit geweest om 06:00 uur, maar daarna nog even geslapen tot 08:00 uur. Lekker ontbijten en dan wassen. Vandaag moet ik weer naar Zwolle. Eerst om 13:00 uur bloed af laten nemen. Om 14:00 uur krijg ik van mijn oncoloog de uitslag hiervan. Tevens krijg ik van mijn arts de definitieve uitslag van mijn darmonderzoek van 4 weken geleden. Er zijn toen wat biopten genomen voor nader onderzoek. Tevens zal ik vragen voor een scintigrafie (hartonderzoek), want dat is alweer 4 maand geleden dat ik de vorige kreeg. Na mijn bezoek bij mijn oncoloog moet ik om 14:15 uur bij mijn MDLarts zijn die het onderzoek heeft gedaan. Waarschijnlijk voor een gesprek hoe het nu gaat. Om 14:45 uur moet ik bij een andere arts zijn. Dit is voor mij nieuw en ik weet niet wat dit in zal houden, maar daar kom ik vanzelf wel achter. Wel weet ik dat dit bezoek het gevolg is van mijn darmonderzoek. Het is vanmiddag dus een drukte van jewelste, maar eerst hebben we de ochtend die lekker rustig is. Het is nu 12:00 uur. Het ontbijt zit erin en over 15 minuten gaan Leida en ik naar Zwolle. Ongemerkt merk ik dat ik toch wel een klein beetje zenuwachtig ben, maar ik ben er klaar voor dus tot vanavond bij mijn blog. Rond 16:15 uur waren we weer thuis met de kennis dat mijn kanker stabiel is zoals het nu lijkt. Mijn oncoloog vertelde ons dat mijn bloedwaardes allemaal goed zijn. Een hele belangrijke waarde is de leverwaarde en die is 100%. Ook de HB is weer goed. De vorige keer was die iets aan de lage kant, maar dat had te maken met het bloedverlies in mijn afval. De klachten die ik heb met mijn darmen heeft niks te maken met mijn kanker, dus alles bij elkaar is mi9jn oncoloog erg tevreden met mijn gestel. De uitslag van het darmonderzoek krijg ik van de MDLarts die mij onderzocht heeft. Die afspraak had ik na de afspraak met mijn oncoloog. De MDLarts vertelde mij wat ik had en dat is colitis ulcerosa. Dit is een chronische ontsteking aan de dikke darm. Deze ziekte is te vergelijken met de ziekte van Crohn. Het kan weer komen, want dat is natuurlijk een symptoom van chronisch. Wanneer weet men niet. Kan snel, maar kan ook wel 15 jaar duren. Na afloop had ik nog een afspraak met een verpleegkundige van de MDL afdeling. Zei heeft mijn hele medische verhaal gelezen en schrok er erg van. Tevens hebben wij een gesprek gehad met haar over hoe te handelen met deze nieuwe ziekte. Al met al zijn Leida en ik met een goed gevoel weer terug gegaan naar Hoogeveen. Vanavond ga we een borreltje op het redelijk goede bericht drinken, want zelfs met deze nieuwe aandoening zijn wij blij dat het niks met de kanker te maken heeft en de nieuwe aandoening is tot nu toe goed mee te leven. Dus proost en tot morgen.

27 maart 2014.

Na een goede nachtrust stond ik vanmorgen om 07:00 uur op. Deze ochtend is weer onco fysio ochtend. Vandaag is het best wel een drukke dag, want vanmiddag ga ik het loopfietsje van Juno repareren en vanavond heb ik weer de fotografie cursus. Doordat ik redelijk vroeg ben opgestaan kon ik lekker rustig aan doen met het ochtend gebeuren. Na het eten en de wasbeurt heb ik even contact gehad met het UWV over de status van de aanvraag van mijn medisch dosis bij mijn specialist. Morgen zal ik navraag doen in het ziekenhuis. Nu lekker een bakkie drinken. Het sporten ging weer geweldig en dat samen met een goed gesprek met mijn therapeute. Zei is heel erg blij dat de bloedwaardes allemaal goed zijn. Mijn nieuwe ziekte colitis ulcerosa zal ik in de gaten moeten houden. Het is vervelend maar goed te doen. Nog 2 dagen en dan ben ik van de klysma medicijnen af. Hoe het verloop dan is zien we dan wel weer. Het klussen in de tuin met elektra is klaar. Onze lampjes en waterpartij werken nu afzonderlijk op de afstandbediening. Ook maar even de bestrating en bloembakken met azijn bewerkt om de groene aanslag eraf te krijgen. Hier word ik niet goed van. Vanmiddag weer even het loopfietsje terug gebracht, nadat ik die gemaakt heb. Het was een kleinigheid en vanavond dan weer de cursus fotografie. In totaal nog 4x. Doei.

28 maart 2014.

Wederom een redelijk drukke dag voor de boeg. Na een goede nachtrust stond ik op om even na 07:00 uur. Ik voel mij goed en heb er zin in. Vanmorgen krijg ik visite van een oud collega. Harry Veld komt even bijpraten. Ik vind het leuk om hem weer eens te spreken. Er is tenslotte weer heel wat gebeurt nadat hij de laatste keer is geweest. Vandaag is ook de dag van de 13de herceptin kuur in Zwolle. In eerste instantie moest ik er om 13:30 uur zijn, maar afgelopen week belde de dagverpleging op of ik niet iets later kon komen. Ik heb daar niet zoveel problemen mee, want de middag is toch al bezet voor mijn kuur. Ik moet er nu om 15:15 uur zijn. Mooi nog even de tijd om langs de polikliniek te gaan van oncologie. Ik heb nog een vraag te stellen over een aanvraag. Tevens ga ik nog even langs de oncologische verpleegafdeling.Al met al zit mijn agenda er op de dag vol. Mocht er nog iets zijn, dan heb ik alleen vanavond nog tijd om iets te doen of af te spreken. Voordat ik aan het infuus lag even langs oncologie en daar heb ik met zuster Saskia en andere gesproken. Ik heb er altijd een goed gevoel bij om het verplegend personeel weer even terug te zien en te spreken. Voor 15:15 uur lag ik aan slangetje van het infuus. Alles ging lekker op tijd alleen lukte het niet goed om het infuus in mijn ader te krijgen. Na het derde infuus in de andere hand is het gelukt. Even na 17:00 uur was ik weer thuis en vanavond ga ik tot nu toe lekker chillen. Morgen weer een dag.

29/30 maart 2014.

Zaterdag. En weer is het weekend begonnen. Vandaag word het een mooie dag. De temperatuur gaat naar de 20 °C.  en veel zon. Ik vind dat heel erg prettig en kan niet wachten om weer lekker buiten in de tuin te zitten. Vanmorgen stond ik op om 07:15 uur. Lekker rustig aan doen tot aan de koffie die we gaan nuttigen bij de buren 2 huizen verder op. Er is er daar iemand jarig. BAS GEFELICITEERD MET JOU 4DE VERJAARDAG. Ik voel mijzelf goed en vandaag wil ik ook weer gaan hardlopen. Dit zal aan het eind van de middag gebeuren. Mijn kanjers komen zo, want die zijn ook uitgenodigd op Bas zijn feest, dus wij gaan met z'n 6en ernaar toe. De middag is besteed aan lekker buiten zijn en, jawel oppassen. In dit geval was het alleen op Juno. We hebben het samen leuk gehad. Samen ijs kopen, want daar is het wel het weetje voor. De avond is besteed aan visite dus deze dag is toch weer volgeboekt. Op naar de volgende dag.
Zondag. Helaas is er gisteren van het hardlopen niks gekomen, dus ga ik dat vandaag inhalen. Rond een uur of 12 kan men mij zien in de buurt. Ondanks dat het gisteravond laat is geworden, mede door het verzetten van de tijd, voel ik mij goed na een goede nachtrust. Ik stond op om 08:00 uur en ben eruit gegaan. Vandaag word een mooie dag zoals het er nu uit ziet. De afval stroom is weer opgang gekomen en ik heb nog geen last ervan. Vrijdagavond heb ik de laatste medicijnen ingenomen en merk nog geen verschil dat het weer minder gaat worden. Men zegt dan, "houden zo". Het is nu 10:00 uur en tijd voor de wasbeurt en daarna lekker aan de koffie. Na de koffie ga ik hardlopen en daarna zal mijn weegmoment zijn. Ik ben benieuwd hoe mijn gewicht nu is en of de daling blijft inzetten. Er mag wel iets vanaf, maar het is beter zoals het nu is dan dat ik veel kilo's snel kwijt raak. Vanmiddag hebben we weer een verjaardag. LEO NOG GEFELICITEERD MET JOU 65STE VERJAARDAG. We worden ouder pappa geef het maar toe. Ik ben om even na 11:00 uur gaan hardlopen en het wilde voor geen meter, ondanks dat ik er veel zin in had. Kreeg al snel last van mijn linker onderbeen en daardoor ben ik 10x gaan wandelen tijdens de route van iets meer dan 4 KM.. Ik heb er iets meer dan 42 minuten over gedaan en vond ik wel heel erg veel. Hopelijk is dit een incident en gaat het de volgende keer beter, anders heb ik er een hard hoofd in, maar ik ga ervoor. Nou wegen en lekker douchen. Rond 15:00 uur zijn wij naar het verjaardagsfeestje van Leo gegaan. We hebben het daar gezellig gehad. Rond 20:00 uur waren we weer thuis en hebben 's avonds de laatste paar uurtjes gekeken van 24 day 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten