maandag 3 februari 2014

Wat ik vorig jaar gemist heb

3 februari 2014.

Een nieuwe week met hopelijk een mooi eind. De kop van deze blog verwijst ergens naar wat ik vorig jaar gemist heb. Aan het eind van de week word het wel duidelijk. Eerst vandaag. Ik heb een waardeloze nacht achter de rug. Bijna geen oog dicht gedaan. Hopelijk kan ik dit wel inhalen en gaat het niet alle nachten zo. Rond 09:00 uur ben ik eruit gegaan om te ontbijten. Gelukkig komt de afval stroom ook op gang. Niet dat het van harte gaat, maar beter iets dan niets. Tot nu toe is het nog steeds goed te doen en uit te houden. Voor degene die het willen weten, mijn gewicht (87 KG.) is stabiel en dat is wel heel erg fijn. Rond 10:00 uur lekker koffie drinken en wat dingetjes uitzoeken. Even een belletje naar mijn provider en dan op naar de Sepp om op te passen. Mijn grote vriend heeft gisteren veel geluk gehad met zijn vingertjes. Zo nu lekker chillen voor de rest van de dag. Helaas is het internet gebeuren nog niet voorbij. Mijn provider heeft opnieuw de router gereset, maar dat mocht niet helpen. Ik wacht wel even tot het eind van de maand. Voor de avond geld dat ik op tijd naar bed ga en dat de hele week zal doen als ik niks anders te doen heb.

4 februari 2014.

Het is weer onco fysio dag en natuurlijk ben ik daar content mee. Niet dat ik nu alles ga doen, want ik heb wat last van mijn rechter heup. Misschien teveel van het goede met hardlopen gedaan, maar daar zal mijn therapeute wel naar kijken. Eerst even de nacht en het ochtend gebeuren. Ik heb een onrustige nacht achter de rug. Wel stond ik vanmorgen om 07:30 uur op. Ruim voor de wekker aan, want die had ik op 08:00 uur gezet. Snel wat eten en dan naar het toilet. Net op tijd. Even wat kleine dingetjes doen en dan is er nog tijd voor een bakkie. Ik verwacht nog wel een mailtje van mijn manuele therapeut. Anders moet ik hem maar eens bellen.Om 10:00 uur lekker sporten op mijn niveau. Natuurlijk ook even de mankementen besproken en C.K. heeft mij geadviseerd om maar niet te gaan lopen. Ik heb dus als afsluiting nog een stukje gefietst. Rond 11:30 uur weer thuis om mijn tweede bakkie te drinken en daarna de middag maaltijd. Na het eten ga ik even rusten en dat is nu 13:00 uur. Rond 15:00 uur weer stand-by en tijd voor de koffie.De rest van de dag is er niet veel te melden, behalve dat ik op tijd naar bed ben gegaan.

5 februari 2014.

Het is 10:00 uur en tijd voor de koffie. Ik ben al een tijdje wakker. In ieder geval voor 08:00 uur was ik er al uit voor een toiletgang. Daarna heb ik niet meer geslapen, maar wel nog even op bed gelegen. Ik heb best wel een goede nachtrust gehad. De rechterheup gaat ook de goede kant op. Ik heb er minder last van. Het zal toch wel een spier aanhechting zijn die wat geïrriteerd is, zoals mijn fysiotherapeute mij heeft verteld. Door de chemo die ik heb gekregen is er bij een aantal tenen een nieuwe nagel onder de oude nagel gaan groeien. Van mijn rechter grote teen is het laatste stukje oude nagel er vannacht af gegaan. Ik heb het bewaard als een relikwie. (Nee hoor). Wel betekend het dat het einde van de chemo in mijn lichaam zo langzamerhand nadert. Mijn oncoloog heeft gezegd dat het zeker wel een jaar duurt voordat de laatste chemo mijn lichaam uit is. Vandaar dat ik nog steeds last heb van de bijwerkingen van de chemo. Een paar ervan zijn tintelingen in mijn voetzolen, vermoeidheid, zwakke nagels. Uiteraard is het niet meer zo heftig als in het begin. De doofheid die ik heb is waarschijnlijk wel blijvend, maar heel goed mee te leven. Bij een groot gezelschap die allemaal met elkaar aan het praten zijn moet ik mij heel erg goed concentreren op mijn gesprek met iemand. Ik moet regelmatig aanvragen of men iets wil herhalen. Het is gelukkig niet gevoelig, alleen lastig. De ochtend zal rustig verlopen en vanmiddag krijgen wij mijn grote vriendin Juno op bezoek. Samen met oma koekjes bakken en opa na zijn middagslaap de koekjes lekker opeten. Juno super goed, gaaf, perfect de koekjes gekneed en gebakken en versierd. En natuurlijk moest ze opa en haarzelf ook versieren. Zie hier het resultaat.
 Na het kleuren nog even lekker chillen voor het avond eten en daarna mijn vriendin wegbrengen, want ze zal wel moe zijn en morgen moet ze weer naar school. Ik heb in ieder geval een hele mooie middag gehad. De avond bestaat zoals gewoonlijk uit rustig aan doen en op tijd naar bed, want morgen weer onco fysio. Gelukkig gaat het met mijn heup de goede kant op en ik hoop ook dat ik volgende week weer mag hardlopen, maar dat bepaald C.K.. Tot morgen.

6 februari 2014.

Na een redelijke nachtrust stond ik even voor 08:00 uur op. Vandaag is het onco fysio dag en ik heb er veel zin in. Het ongemak in mijn rechter heup is bijna weg. Ik zal vandaag nog wel even rustig aan doen met lopen, maar verder probeer ik wel alle andere onderdelen te doen. Ik heb vandaag een onderdeel meer en dat is naar Move2Be fietsen. Geen probleem. De auto zal ik het hele weekend niet tot mijn beschikking hebben. Na het eten en wassen is er dus nu even iets sneller een bakkie koffie en op de fiets.Rond 12:00 uur was ik weer thuis. Moe maar erg voldaan. Het sporten ging geweldig goed en ik heb geen reactie gehad in mijn heup. Volgende week ben ik weer aan de beurt om te gaan hardlopen. Nu is het even tijd om te gaan rusten. Na de middagrust is het tijd voor alweer een bakkie en daarna alvast beginnen met het inpakken van mijn tas. Morgen moet ik weg, maar daarover morgen meer. Op dit moment ben ik bijna klaar met het archiveren van alle documentatie die ik heb over mijn ziekte. Daarmee bedoel ik niet mijn blog, maar alle afspraak kaarten, parkeerbonnen, bijsluiters, opname bandjes en stickers en nog veel meer. Het is al een dikke map vol. Dit bij de 3 mappen die ik al heb van mijn blog, betekend dat ik al een behoorlijk documentatie materiaal heb. Waarvoor kan men zich afvragen. Ten eerste in ieder geval voor mijn gezin (LeJuMaJoJuSe). Kunnen ze later nog eens terug lezen. Uiteraard ook voor mijn familieleden. Wie weet ga ik er later nog iets mee doen. Je weet het nooit. Het is nu even na 19:00 uur en ik ga lekker chillen. Tot morgen.

7 februari 2014.

Het is vandaag zover. Het jaarlijkse zwagers weekend begint vandaag. Dit is ook wat de kop van deze blog inhoud. Vorig jaar ben ik er toen wel heen geweest, maar ik ben toen doodziek geworden. Een paar dagen later lag ik in het ziekenhuis met een Kalium gehalte die bijna op 0 zat. Wat voelde ik mij toen doodziek. Tot nu toe is het gevoel wat ik nu heb 100% beter en ga voor een gezellig weekend. Waar dat is leest men later wel. De ochtend ben ik nog thuis om samen met mijn Leida koffie te drinken. Ik werd rond 12:00 uur opgehaald om het middageten te nuttigen in Zuidwolde. Even na 13:00 uur zijn wij weggegaan om eerst boodschappen te doen. Er was gekozen voor een park niet zo ver weg. Na 3 kwartier kwamen we aan in Hoge Hexel. Na inchecken naar ons weekened huisje. Op zich veel belovend, maar achteraf vielen er een aantal dingen tegen, waaronder de faciliteiten van het park. Niks is er open. Geen bar, restaurant, winkeltje. Het huisje was qua ruimte oke, maar ook daar waren een paar dingen wat ons tegen viel. 1 Rolletje toiletpapier voor 1 toiletten. 1 Ruimte om te wassen voor een 8 persoons huisje is niet veel. Gelukkig zijn wij met 6 kerels die er gelukkig wat makkelijk over na denken. Het avond eten hebben we dus laten brengen. Voor de rest hebben we er een gezellige middag en avond ervan gemaakt.


8/9 februari 2014-02-08.

Zaterdag. Even na 08:00 uur werd ik wakker om vervolgens snel naar het toilet te gaan. Daarna naar beneden om te eten en mijn blog bij te werken. We doen lekker rustig aan. Lekker een broodje eten en een bakkie drinken. Verder lekker slap zeuren tegen elkaar. Rond 11:00 uur even boodschappen doen in Vriezeveen en om 12:30 uur klaar zitten voor het schaatsen. Was het spannend? Nee eigenlijk niet. Als je met overmacht wint, vind ik dat er weinig spanning is. Toch wel mooi om de nummers 1,2 en 3 te zijn. Na het schaatsen was het eindelijk een keer droog en zijn we gaan wandelen op het park. Het avond eten hebben we weer laten brengen en verder is het rustig.
Zondag. Even na 08:00 uur stond ik op om snel naar het toilet te gaan. Het gaat toch wel snel zo een weekend. De helft zit er alweer op. De andere kwamen rond 09:00 uur hun bed uit. Mijn nachtrust is goed verlopen, ondanks dat ik altijd ergens anders slecht slaap. Het is nu etenstijd. Doordat er niks te doen is op het park en in de nabije omgeving, zijn we overgeleverd aan de Olympische spelen en zelf spelletjes doen. Zelfs het eten moeten we laten bezorgen. Alles bij elkaar is het huisje oké, ondanks dat er maar 1 douchekamer is. En dat voor 8 personen. Voor de rest is zelfs het restaurant dicht. Alles bij elkaar krijgt het park van mij een dikke onvoldoende. 's Avonds hebben we even gedobbeld om de tijd te doden. Rond 23:30 uur lag ik moe maar voldaan op bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten