maandag 2 december 2013

De 4de, 5de, 6de, 7de en 8ste van 3de bestraling

2 december 2013.

Ik heb een goede nachtrust achter de rug. Wel een beetje vroeg wakker geworden (06:00 uur), maar toch nog even erin blijven. Even voor 08:00 uur stond ik op om het ochtend gebeuren plaats te laten vinden, want ik moet om ongeveer 09:00 uur op mijn kanjers passen. We hebben best wel veel gelachen met z'n 3en. Aan het begin van de middag word ik opgehaald door de taxi om om 13:25 uur mij voor de 4de keer te laten bestralen. Ik ben tot nu toe er niet zo heel erg moe van geworden. Wel merk ik het, maar ik kan er nog goed mee om gaan. Hopelijk blijft dit ook zo, want er komen nog mooie drukke tijden aan die ik zeker niet wil missen. Zo nu eerst lunchen. Klokslag 12:25 uur werd ik opgehaald om na een half uur later in Zwolle te zijn. De bestraling was een 10 minuten later, maar dat was niet zo erg. Eerst een bakkie daar drinken. Ik was weer even na 14:15 uur thuis om vervolgens de rest van de dag lekker te chillen. Morgen is een drukkere dag, maar daarover morgen meer.

3 december 2013.

Ik heb een goede nachtrust achter de rug en werd pas wakker van het gestommel van Leida rond 08:00 uur.  Het was toch al de tijd voor mij om op te staan. Deze ochtend ga ik weer naar onco fysio. Ik heb met mijn therapeute afgesproken om in ieder geval tijdens de bestraling maar 1x te sporten. Je kan van de bestraling best vermoeid worden. Ook natuurlijk de dagelijkse reis naar Zwolle neemt al energie bij je weg. Tot nu toe is alles nog heel erg goed te doen en ga ik ook met plezier naar onco fysio. Mijn sporten heb ik een half uurtje later dan normaal, maar dat vind ik niet erg. Ik heb ruim de tijd, want mijn bestraling van vandaag heb ik vanavond pas. Zo nu eerst koffie.Om 10:00 uur ben ik naar Move2Be gegaan voor mijn onco fysio. Ik had er erg veel zin in om toch weer wat beweging te krijgen. Het begin ging wel wat stroef, maar hoe langer ik bezig was hoe beter het ging. Natuurlijk wel een aangepast tempo i.v.m. dat mijn belijning niet mag vervagen. Uiteraard heb ik ook veel gesproken met mijn therapeute, want ze was erg benieuwd hoe het met mij ging. Gelukkig praten we niet alleen over mijn ziekte, maar ook over andere dingen, maar dat is van haar kant privé en wil ik zeker niet op mijn blog zetten. Even na 12:00 uur was ik weer thuis en de lunch ging er goed in ondanks enkele kleine haperingen. Na de lunch ben ik naar bed gegaan om toch maar uit te rusten. Aan het begin van de avond word ik dus opgehaald om om 19:25 uur in Zwolle te zijn. Mooie tijd, want dan ben ik waarschijnlijk rond 20:30 uur weer thuis voor de koffie, maar nu eerst de koffie van vanmiddag. Ik werd gelukkig op tijd wakker gemaakt door mijn grootste vriendin Juno. De taxi was er op tijd en vervolgens was ik dus ook op tijd in Zwolle. Gelukkig liepen ze bij radiotherapie voor in hun schema en ik stond om 19:25 uur alweer buiten. Dit was dus de tijd van de planning dat ik bestraald zou worden. Even voor 20:00 uur was ik weer thuis om lekker koffie te drinken.

4 december 2013.

Een behoorlijk onrustige nacht achter de rug. Ik ben verschillende keren wakker geworden, daarom denk in dat ik iets langer op bed heb gelegen. Rond 08:30 uur ging ik eruit. Ik ben niet vermoeid ondanks de onrustige nacht. Deze ochtend heb ik aan het eind ervan een bezoek aan mijn tandarts. Wederom een stuk van een kies afgebroken. Kan er ook wel bij. Mijn leven bestaat zo langzamerhand uit bezoeken aan specialisten. De tijd voor mijn tandarts bezoek is rustig en kan ik lekker een bakkie drinken. Aan het eind van de middag is mijn bezoek aan Zwolle geplanned. Ik moet er om 16:35 uur wezen, dus heb ik vanmiddag nog even tijd om te rusten. Nu even tijd voor een klein klusje en dan ivoor poetsen. Even voor 13:00 uur was ik weer thuis met een nieuwe vulling. Ik ben blij dat de tandarts het nog kon vullen, want als de kies getrokken moest worden had ik gevraagd of het een andere datum kon gebeuren. Even lunchen en dan ga ik rusten. Even voor 15:00 uur een bakkie drinken om vervolgens opgehaald te worden door de taxi chauffeur. Mijn bestraling was 10 minuten later dan de planning aangaf. Gelukkig was ik nog op tijd thuis, want ik moest nog even met Joost weg. Voor vanavond is natuurlijk weer slaaptijd. En morgen de grote dag voor Juno en Sepp (Sinterklaas is jarig).

5 december 2013.

 Eindelijk is het dan zover. Pakjesavond is het vanavond en dat ga ik vieren bij mijn kanjers. Ik weet zeker dat Juno al zenuwachtig is. Voor de KIDS een van de mooiste feesten van het jaar, maar eerst nog de ochtend en middag. De ochtend bestaat uit een bezoek aan Zwolle voor mijn 7de bestraling. Ik ben er klaar voor na een redelijke nacht. Ik stond op om 08:30 uur. Snel eten (ging wat moeizaam) en wassen om vervolgens een bakkie te drinken. Na mijn bestraling heb ik ook een voortgangsgesprek met mijn radiotherapeut. Ik heb wel een paar kleine vragen aan hem, maar daarover pas vanmiddag. Rond 11:00 uur was ik in Zwolle met de wetenschap dat ik nog 40 minuten moest wachten. Toen ik mijn afsprakenkaart in het bakje deed werd ik gelijk naar binnen om mijn bovenlichaam te ontbloten voor de bestraling. Iemand die aan de beurt was, was nog niet aanwezig dus kon ik gelijk bestraald worden. Hetzelfde geld voor mijn bezoek aan mijn radiotherapeut. Om 11:30 uur was ik al klaar. Helaas moest de taxichauffeur gelijk weg, nadat die mij had afgezet, dus ben ik eerst nog even langs oncologie gegaan. Ik heb nog een poos met Hennie en Saskia gesproken. Nogmaals, ik heb gigantisch veel respect voor het verpleegkundig personeel op deze afdeling. Ook kwam ik nog een andere patiënt tegen die ik tijdens mijn chemo kuur ook op dezelfde kamer lag op afdeling B2. Uiteraard heb ik ook nog een poos met haar gesproken. Natuurlijk over onze ziekte. Geweldig hoe zij ook met de ziekte omgaat. Even voor 13:00 uur was ik weer niet voor de lunch en om te rusten. De rust heeft mij goed gedaan. Ik werd om 15:30 uur wakker om daarna een bakkie te drinken. Begin van de avond is het dus pakjesavond. See you.

6 december 2013.

Ik ben erg blij dat ik deze Sinterklaas heb mee gemaakt. Jammer dat Sepp nog net te jong is om het te begrijpen, maar Juno keek haar ogen uit met het uitdelen van alle cadeautjes. Ik kan er wel om huilen van geluk. Helaas later op de avond las en hoorde ik het nieuws van het overlijden van Nelson Rolihlahla Mandela. Als er 1 persoon op de wereld is waar ik heilig respect voor heb, is het Mandela wel.
De nacht is onrustig verlopen. Ik kon moeilijk in slaap komen en werd daardoor pas wakker van de wekker die ik om 08:00 uur had gezet. Ik moest er wel uit, omdat ik om 10:00 uur onco fysio heb. Ik heb er ontzettend veel zin in. Vanmiddag heb in mijn 8ste bestraling, dus de dag is al propvol. Nu eerst koffie. Het is nu 11:30 uur en ik met een goed gesprek met mijn therapeute ook lekker gesport. Totdat ik naar Zwolle moet ga ik lekker chillen. Vanmiddag i ser geen bedtijd, dus zal ik waarschijnlijk vanavond wel snel moe worden. Misschien ga ik na het avond eten nog even rusten, om toch nog wat van de avond te maken.En zo is het ook gegaan. Tot morgen.

7/8 december 2013.

Zaterdag. Ik heb een goede nachtrust achter de rug. Wel was ik daardoor vroeg wakker en eruit. Komt waarschijnlijk dat ik naar het toilet moest voor de ontlasting, die de laatste 2 dagen weer beter gaat. Daarvoor was het telkens ups en downs. Sommige dagen geen en soms vaker. Mijn darmgestel is nog niet goed op orde. Volgende week heb ik weer een afspraak met mijn oncoloog en zal het zeker even bespreken. In het weekend hoef ik niet naar Zwolle voor bestraling, dus lekker rustig, want ik merk dat al die bestralingen en reizen mij best wel moe maken. Gelukkig heb ik mijn onco fysio om daar wat aan te doen en dat is een fijn gevoel. Ik ga lekker relaxed doen deze ochtend. Het is nu koffietijd. De zaterdag is helemaal een rustige dag geweest. Wel zijn mijn kanjers even geweest en den we een verjaardag.
Zondag. Vandaag is de dag van wereldlichtjesdag. In een eerdere blog heb ik hier al eens over gemeld. Een ding is zeker. Ik ga er in ieder geval heen. Het begint om 18:30 uur bij het gemeentehuis in Hoogeveen. Vanmorgen stond ik op om 08:30 uur. Als eerste ben ik mijzelf gaan wegen en het is nog steeds stabiel mijn gewicht. 85 KG.. Nadat ik mij gewogen had ben ik gaan eten. Ik merk dat mijn slokdarm op gezette tijden gevoeliger word. Dit is geen slecht teken. Het betekend dat de bestraling zijn werk doet. Alleen kan het soms pijnlijk zijn en zal mijn slokdarm hierdoor protesteren door de anti peristaltische beweging te maken. Dit betekend dat het het of drinken wat erin gaat er met dezelfde gang weer uit komt. Het kan zo wezen dat ik daarna er geen last van heb en gewoon kan door eten. Doordat ik moet oppassen op Sepp is het lekker dat mijn vriendje 's middags nog lekker naar bed gaat, dus kan ik ook nog lekker uitrusten. De avond bestaat uiteraard aan het aanwezig zijn bij wereldlichtjesdag. Het was een mooie indrukwekkende emotionele bijeenkomst met toepasselijke mooie liedjes en mooie gedichten. Hoe ik het vond is voor mijn gezin. Een ieder beleeft het op zijn eigen wijze.










Uiteraard voor mij geld de nagedachtenis aan mijn buurjongen Thomas. Hij is ook een KANJER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten