maandag 18 november 2013

Veel ziekenhuis bezoek

18 november 2013.

Na een goede nachtrust stond ik op om 08:30 uur. Wel sliep ik laat en was ik al vroeg wakker, maar je rust toch uit. Vandaag is nog een betrekkelijk rustige dag. Eerst krijgen we koffie visite en vanmiddag moet ik even op Juno en Sepp passen. Vanaf morgen heb ik het druk, maar daarover later. Nu eerst een bakkie drinken. Rond 13:00 uur zijn we naar MaJuSe gegaan. De grote dames boodschappen doen. De kleine man op bed en de kleine dame en ik samen een filmpje kijken. Even voor 15:00 uur samen een bakkie gedronken en toen naar huis. Nog even wat administratie bijwerken en dan het avondeten. Vanavond ga ik op tijd naar bed, want morgen heb ik geen middagslaap. Wat er morgen allemaal op de planning staat, daarover morgen meer. Tot dan.

19 november 2013.

Vandaag is het zover. Ik moet vanmiddag naar Zwolle voor een intake gesprek met mijn radiotherapeut. Er bestaat nogal wat verwarring dat mijn bestralingsarts een radioloog is. Er is wel degelijk een verschil tussen een radioloog en een radiotherapeut. Een radiotherapeut werkt op de radiotherapie (bestralingsafdeling) en een radioloog werkt op de radiologie (CT-scan, MRI-scan). Radiotherapie zit nog op de oude locatie. Het is ook heel duur om een nieuwe afdeling te bouwen. Via de hoofdingang kan men wel bij radiotherapie komen. Eerst hebben we de ochtend en die bestaat uit onco fysio. Ik stond vanmorgen na een goede nachtrust geweldig goed op. Mijn lichaam voelt erg goed aan en heb ook heel veel zin in onco fysio. Tot nu toe niks geen spanningen in mijn lichaam. Ik zie er ook niet tegen vanmiddag aan. Dit komt waarschijnlijk, dat ik al een aantal keren ben bestraald en ik dan ook weet hoe het een beetje in zijn werk gaat.Het is even na 12:00 uur dat ik weer thuis was van onco fysio. Alles ging erg goed. Sommige apparaten heb ik zelfs iets zwaarder gedaan. Uiteraard nog gesproken met mijn therapeute over wat er aanstaande gaat gebeuren. Mijn bestraling gaat natuurlijk voor alles, dus ik heb nog geen nieuwe afspraak gemaakt voor onco fysio. Zodra ik mijn bestralingstraject weet zal ik contact opnemen met C. voor nieuwe afspraken. Dit zal morgen hoogstwaarschijnlijk gebeuren. Zo nog even een paar kleine dingetjes doen en dan op naar Zwolle samen met mijn Leida. Ik moest om 14:15 uur bij mijn radiotherapeut zijn. We waren zoals gewoonlijk ruim op tijd. We werden iets voor de geplande tijd naar binnen geroepen en hebben een goed gesprek gehad met mijn radiotherapeut. Wat ik al wist heeft hij mij bevestigd. Ik krijg een 10tal bestralingen en die beginnen volgende week maandag. Alles bij elkaar 2 weken lang. Het weekend is vrij. De bestraling zal uitwendig zijn en zal zwaarder zijn dan mijn inwendige bestraling van vorig jaar. De bestraling toen was wel hoger, maar nu krijg ik 10x een lagere dosis en bij elkaar is dit totaal veel hoger. De uitwerking hiervan zal waarschijnlijk pas in januari merkbaar zijn. Morgen krijg ik wel alvast een CT-scan om de plaats te bepalen waar de bestraling precies moet komen. Deze CT-scan zal plaats vinden na mijn bezoek aan mijn oncoloog, waar ik morgen moet wezen voor de bloedwaardes en daaraan gekoppeld de vrijgave voor mijn 7de eiwit kuur van vrijdag. Al met al dus een hele drukke week. Gelukkig mag ik mijn onco fysio doordoen en dat vind ik heel erg fijn. Voor degene die het interessant vinden kan men op www.YouTube.nl een symposium volgens over bestraling, CT-scan enz. Dit is gegeven in Zwolle door een aantal artsen van Isala. Als men zoekt op:
Isala Publieksacademie -Straling- Deel 01 of Deel 02 komt men iets meer te weten wat alles inhoud en in zijn werk gaat. Ook hierin komt mijn radiotherapeut in voor. Alles bij elkaar duurt het ongeveer deel 01 45 minuten en deel 02 1 uur en 20 minuten. Persoonlijk vind ik het erg interessant. Alles word echt publieksvriendelijk verteld met beelden en filmpjes. Vanavond ga ik lekker relaxed voetbal kijken, dus tot morgen.

20 november 2013.

Na een onrustige begin van de nacht ben ik toch nog in slaap gevallen. Vanmorgen stond ik op om 08:00 uur. Vandaag is een druk ziekenhuis bezoek. Eerst moet ik naar bloed afname. Een uur later ben ik bij mijn oncoloog voor de uitslag van het bloed en nog belangrijker, de definitieve uitslag van mijn slokdarm onderzoek. Veel weet ik al, maar ze hebben tijdens het onderzoek ook biopten genomen. Weer een uur laten krijg ik de CT-scan. Leida en ik zijn dus de hele middag in het ziekenhuis. Nu eerst de ochtend en een bakkie drinken.Ik heb nog even Zwolle gebeld of de CT-scan vandaag nog door gaat, want ik heb nog geen definitief bericht. De kans is groot dat dit niet het geval is en dan ik morgen of vrijdag dit moet ondergaan. Hopelijk kunnen ze het wel inplannen als ik toch in Zwolle moet wezen. Straks zal ik nog even bellen, voordat ik naar Zwolle ga. Om 11:30 uur ging de telefoon. Zwolle afdeling radiotherapie. De CT-scan kan vandaag plaats vinden en wel om 14:00 uur. Ik zal alleen de bloed afname een half uur naar voren verplaatsen. Leida en ik gaan dus om 12:45 uur weg. De CT-scan zal een half uur in beslag nemen, dus ik ben op tijd voor mijn afspraak met mijn oncoloog. Tot vanmiddag. Het is nu bijna 18:00 uur. We zijn allang weer terug, want alles liep weer gesmeerd in Isala. We waren om 13:15 uur in het ziekenhuis om bloed af te laten nemen. Dat ging ook lekker snel, want even na 13:30 uur waren we al bij radiotherapie. Daar hebben we een kopje koffie gedronken. Rond 14:00 uur werd ik naar binnen geroepen voor de CT-scan en de aftekening op mijn lichaam. Precies op het kruispunt en dan mijn lichaam in ligt de tumor en dit is ook het punt waar men de bestraling op afstelt. Alles bij elkaar stond ik met belijning en al na 20 minuten weer buiten en konden we even wachten om om 15:15 uur bij mijn oncoloog te zijn. Tijdens het wachten heb ik nog even gesproken met zuster Saskia en broeder Alwin. Heel erg leuk om hun nog even te spreken, voordat ze aan het werk gingen op de oncologische verpleegafdeling. Uiteraard ben ik ook benieuwd hoe het met al de anderen verpleegkundigen gaat. Aanstaande vrijdag zal ik een bezoekje brengen na mijn eiwit kuur. Bij mijn oncoloog kregen we te horen wat we eigenlijk al wisten. Wat we nog niet wisten was dat mijn bloed weer erg goed was. De H.B. waarde was zelfs weer iets omhoog gegaan. Al met al was mijn oncoloog zeer tevreden. Ook de scintigrafie van vorige week was erg goed. De 7de kuur mag weer plaats vinden. Wat mijn tumor betreft heb ik hem nog gevraagd voor foto's en die heeft mijn oncoloog naar mij toegestuurd.Zie hier het resultaat.
Op de linker foto de tumor zoals die was in juli 2012. De middelste foto de tumor van vorige week. De rechter foto kreeg ik ook en is volgens mij mijn maag, maar dat weet ik niet zeker. De 2 foto's van mijn tumor zijn volgens mij niet op precies dezelfde plek genomen, maar zo ziet het er een beetje uit van binnen. Voor vanavond is het rust. Ik ga op tijd naar bed om morgen op tijd op te staan om naar onco fysio te gaan.

21 november 2013.

Goedemorgen Nederland. Ik heb een beetje onrustige nacht achter de rug, maar ik voel mij uitstekend. Na de ochtend drukte even nu een bakkie drinken, voordat ik naar onco Fysio ga. Ik zal mij thuis gaan wassen na het sporten, want onder de douch gaan is niet zo een goede optie. Ik mag wel douchen, maar moet uitkijken dat ik niet ga boenen op mijn bestraling belijning. Tevens geld dit voor het afdrogen. Thuis heb ik ook iets meer tijd en ruimte om mijzelf goed te wassen zonder de belijning eraf te poetsen. Ik zou zeggen, tot vanmiddag.Rond 12:00 uur was ik weer thuis. Ik heb goed gesport, alleen ben ik niet wezen hardlopen. Niet dat ik dat niet wilde, maar door het zweten bestaat de kans dat mijn belijning er sneller afgaat. In plaats van hardlopen ben ik gaan wandelen. Al met al een goed gevoel. Tijdens het middageten kwam ik erachter dat ik volgende week wel bestraald zal worden, maar mijn gedachte ging ervan uit van aanstaande maandag ermee beginnen. Op de papieren staat dat ik de eerste bestraling aanstaande woensdag krijg en niet aanstaande maandag. Als ik niet had gekeken, was ik aanstaande maandag naar Zwolle gegaan. Nu is de hele behandeling van 10 bestralingen onderbroken door 2 weekenden. Mijn laatste bestraling is nu op 10 december. Voor de zekerheid ga ik morgen nog wel even langs radiotherapie. Vanmiddag komen Henk en Sonja bij ons op visite. Kunnen ze Sepp ook zien, want die is bij ons op dit moment. Na het avondeten heb ik Sepp weer naar huis gebracht. Voor de rest heb ik het rustig. Morgen is er weer een dag van ziekenhuis bezoek, dus ik ga op tijd naar bed om goed uitgerust te zijn. Doei.

22 november 2013.

Vandaag is het weer zover. Ik krijg vandaag de 7de van de zeventien kuren. Vanmiddag moet ik weer naar Zwolle. Eerst de ochtend. Ik heb een goede nachtrust achter de rug. De eerste keer dat ik wist hoe laat het was, was om 07:30 uur. Een uur later ben ik begonnen met het ochtend ritueel. Mijn broodje pindakaas is niet ongeschonden naar binnen gegaan. Ik moet wel zeggen dat 90 % er wel goed is ingegaan, dus ik heb wel wat in mijn maag. Vanochtend zal ik mijn koppie weer eens even bijna kaal scheren, want als ik 's morgens opsta staat mijn haar alle kanten op. Ik heb ook een hekel aan haren kammen. Een goede reden dus om het haar eraf te halen. Verder zal ik mij even voorbereiden op mijn bestralingskuur. Het is niet veel werk, maar ik zal toch vervoer naar Zwolle moeten hebben. Geen nood, want ik ga met de taxi. De schrik zat er goed in toen ik hoorde dat een oud collega van mij al is overleden aan de gevreesde ziekte waar zij aan leed. Ik wilde een bezoekje brengen aan haar. Ik wist dat ze erg ziek was, maar wist dus niet dat ze al overleden was. Ik heb een hele poos met haar vriend gesproken. Ik heb begrepen dat ze er vrede mee hebben. Het lijden werd te zwaar. Gea rust in vrede. Je zal in mijn gedachte blijven. De middag zal dus bestaan uit mijn 7de eiwit kuur en natuurlijk een bezoekje aan de oncologische verpleegafdeling.Om 13:30 uur precies lag ik aan het infuus. Voordat ik op de dagverpleging lag ben ik eerst nog even geweest bij radiotherapie om mede te delen dat mijn belijning al aan het vervagen is. Men heeft dat door gegeven en na mijn kuur kon ik er weer even terecht. Even na 14:30 uur lag ik weer op de behandeltafel. Men vond het goed van mij om dit door te geven. Het is vele malen goedkoper dan een nieuwe CT-scan. Na het weekend zal ik het ook even bekijken of men het weer even moet bijwerken. Als laatste ben ik nog even geweest op de verpleegafdeling van oncologie. Daar heb ik even gesproken met Hennie en Silvia. Ze vonden het jammer dat het toch weer iets achteruit is gegaan.Even na 16:00 uur was ik weer thuis. MaJuSe waren er en Yvonne die op bezoek was bij Leida. Voor vanavond krijgen wij Roelof en Tinie op visite, dus de avond is vol geplanned.

23/24 november 2013.

Zaterdag. Weer is er een weekend begonnen. Ik heb een goede nachtrust gehad en stond op om 08:30 uur. Lekker rustig aan doen vanmorgen, want vanmiddag heb ik het druk. Eerst ga ik met Juno naar Sinterklaas en Zwarte Piet bij ons in de buurt. Ik heb er nu al zin in om Juno te zien genieten. Gisteren is Juno al in het klooster van Sinterklaas geweest in Hoogeveen.. Nadat ik met Juno naar Sinterklaas ben geweest ga ik met Jaap (oud collega) naar een afscheidsreceptie van 10 technische oud collega's in Hellendoorn. Hiervoor heb ik al een aantal weken geleden een uitnodiging gekregen en ik heb daar heel erg veel zin in om daar naartoe te gaan. Maar nu eerst een bakkie drinken. Na de middagmaaltijd snel naar Juno om met z'n 2en Sinterklaas en Zwarte Piet te begroeten bij haar in de buurt. Daarna snel naar ons huis, want Sint en Piet kwamen ook bij ons in de buurt. Wat vond ze het spannend. De high five en box durft ze wel te geven aan Zwarte Piet. Juno had een bak vol met pepernoten gekregen van al die Pieten. Heel erg netjes van haar dat Sepp ook pepernoten kreeg. Snel een bakkie thuis doen want mijn maatje Jaap kwam om 15:15 uur mij ophalen om samen naar een receptie te gaan. Zoals geschreven had ik daar erg veel zin in om al die oud collega's te spreken. Ook was ik blij om te weten dat een mede patiƫnt die afgelopen maart bij mij op zaal lag in het ziekenhuis goed gaat. Tante Tony is een tante van een oud collega. Alwin doe de groeten aan je tante. Om 19:30 uur was ik moe maar erg voldaan weer thuis. Vanavond lekker relaxen, want het is best wel vermoeiend. Oud collega's die afscheid hebben genomen, heel veel plezier met jullie vrije tijd. Het gaat jullie goed.
Zondag. Het is nu 08:30 uur en ben er maar uit gegaan. De dag van gisteren was toch wel in mijn lichaam gaan zitten. Toch had ik niks hiervan willen missen. Gisteravond even na 22:00 uur ben ik naar bed gegaan. De nachtrust heeft mij goed gedaan. Uiteraard had ik na de slaap mijn weegmoment en ik ben nog steeds stabiel. Ik ben 85 kilogram zwaar aan de haak en ben er blij om. Wat er vandaag de dag gaat gebeuren weet ik niet. Er staat nog niks op de planning, maar je weet maar nooit.Nadat ik door de wasstraat zelf ben gegaan, heb ik mijn oude hobby weer opgepakt. Ik ben gaan wandelen. Tijdens mijn wandeling sprak ik eerst de moeder van Sandra met haar vriend. Een tijdje verder ben ik nog even langs Gerrie gegaan om te vragen hoe het met hem gaat. Ik ben blij om te horen dat de gevreesde ziekte bij hem stabiel is. Even voor 15:00 uur was ik weer thuis om samen met Leida een bakkie te drinken met een stukje chocolade letter. Zal zelf nog wat bewaren voor mijn grootste vriendin, want die vind het ook lekker. De middag is verder rustig verlopen, dus kan ik weer even een beetje rust bijtanken.De avond bestond uit 24 day 3. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten