maandag 8 april 2013

Hele belangrijke CT-scan

8 april 2013,

Dit is voor mij een hele belangrijke week voor wat betreft mijn ziekte. Ik ga de CT-scan in om te kijken of de chemo iets heeft gedaan. Maar eerst het begin van deze week. Nog 3 dagen en dan ben ik weer een week van de chemo af. Uiteraard vanmorgen om 07:00 uur opgestaan om te ontbijten en dan mijn medicijnen innemen. Toen ik daar mee bezig was kwamen mijn 2 grootste kanjers er ook aan. Juno kwam gelijk bij mij liggen, want ze was nog een beetje lui. Mijn vriend Sepp had gelijk een hele gulle lach en dat is een goed medicijn om van te genieten. Ik ben nog wel even naar bed gegaan en Juno mocht mij om 09:00 uur wakker maken. Om 10:00 uur lekker samen met Leida aan de koffie. Ik ben wel heel erg blij dat de koffie mij weer goed smaakt. Ook deze week ben ik van plan om een bezoekje te brengen aan Hellendoorn. Als ik goed ben zal dit aanstaande woensdagmiddag gebeuren. De dag is verder niet zo goed verlopen als de dag van gisteren. Gisteren had ik werkelijk een top dag. Ik heb vandaag wel wat gewandeld, maar het was kouder en er stond meer wind dan gisteren. Gelukkig ging het avond eten bijna op. In eerste instantie had ik eigenlijk geen honger. Ik heb een hele sterke ijzersmaak in de mond. Dit is hele normale bijwerking van mijn chemo. Heel droog gevoel, terwijl ik veel speeksel heb. Vanavond ga ik op tijd naar bed, want morgen ga ik weer naar onco fysio.

9 april 2013,

Gisteravond toch nog een klein bezoekje gehad van onze buurvrouw Marloes. We hebben met z'n 3en leuk even zitten kletsen. Om 22:00 uur ben ik naar bed gegaan om vervolgens om 07:00 uur weer op te staan. Vandaag ga ik weer naar onco fysio. Ik hoop dat het een stukje beter gaat dan vorige week. Ik voel mij in ieder geval beter dan gisteren. Waarschijnlijk, omdat ik zondag een super dag had, lijkt het alsof gisteren een dag was die stukken minder was. Zo nu eerst een bakkie.Mijn onco fysio is goed verlopen. 2x 5 Minuten fietsen en 3 kracht oefeningen. Het fietsen ging op niveau 3 en de kracht oefeningen op niveau 2. Mijn hartslag is niet boven de 130 uitgekomen, wat zeer goed was. Mijn onco fysio therapeute was tevreden en ik ook natuurlijk. Vanmiddag even rusten totdat mijn schoonouders kwamen. Het avond eten ging er goed in. Bordje leeg. Goed zo, Rudy. Na het avond eten ga ik even lekker in bad en op tijd naar bed.

10 april 2013,

Vandaag is de dag dat ik een bezoekje breng aan Hellendoorn. Dit zal vanmiddag gebeuren, want als het goed is heeft mijn eigen ploeg avonddienst. Tenminste de ploeg waar ik altijd in heb gewerkt. Nu eerst de ochtend. Uiteraard om 07:00 uur opstaan. Hierna nog 1x en dan lekker uitslapen een week. Alhoewel uitslapen. Vrijdagmorgen optijd eruit voor de scan, maar daarover later. Voor degene die het wil weten, mijn ontlasting is weer goed, maar nu heb ik last van aambeien en dat is tijdens ontlasting pijnlijk. Denk deze week snel even langs mijn huisarts voor een zalfje. Ik ga bij een kennis koffie drinken en overleggen voor vanmiddag om mij naar Hellendoorn te rijden. Voor mij is dat te ver weg en kost veel te veel energie voor mij. In Hellendoorn werd ik hartelijk ontvangen door iedereen en dat deed mij heel veel goed. Ik vind het persoonlijk hartstikke fijn om weer met mijn oud collega's te spreken. Ik merk aan iedereen dat ze mijn verhaal op internet steevast volgen. Ik had een ding die ik moest afwerken en dat waren al mijn sleutels die ik nog in beheer had. Dit is de laatste officiƫle handeling die ik nog moest doen. In het vervolg als ik naar Hellendoorn ga is het een bezoek brengen aan al mijn oud collega's. Ook heb ik leuk, maar kort gesproken met het M.T. Uiteraard heb ik eerst Wouter bedankt voor4 het regelen van ijs voor het verplegend personeel die werken op de afdeling oncologie B2. Ik heb heel veel leuke reacties gehad van hun en die heb ik dus overgebracht. Via Ursula heb ik nu een aantal petten gekregen die ik nu op die afdeling ga uitdelen. Ik had eerder een muts van de ola op en dat kon ik niet maken om dan Ben en Jerry's ijs uit te delen. Nu heb ik een aantal Ben en Jerry's petten gekregen. Ik heb wel een lichte voorkeur aan wie ik een pet geef. Ha, ha. Rond 17:00 uur was ik weer thuis met een tevreden gevoel van mijn bezoek aan Hellendoorn. Ik weet zeker dat ik vaker een bezoekje ga brengen aan Hellendoorn. Morgen is het begin van voorbereiding van mijn CT-scan van aanstaande vrijdag. Morgen begin ik met het innemen van contrast vloeistof.

11 april 2013,

De laatste dag van de 3de kuur is voorbij. Ik krijg weer een weekje rust, voor zover er rust is met mijn ziekenhuis bezoeken. Eerst vandaag gaan wij naan het einde van de morgen naar onco fysio. Hopelijk gaat het net zo goed als afgelopen dinsdag. Een slecht teken is dat ik een niet zo goede nachtrust heb gehad. Na mijn medicijnen ben ik weer naar bed gegaan en heb nog een dikke 2 uur geslapen. Ik werd rond 10:00 uur wakker. Snel wassen en aankleden en dan is er koffie. Mijn onco fysio ging redelijk. Mijn hartslag was in het begin 135. Ik ben heel rustig begonnen en mijn hartslag daalde tussen de 125 en 130. Dit is wel rustgevend. Ik heb afgesproken met mijn therapeute dat we even dit aanhouden. Toen ik thuis kwam, mijn lunch genomen en daarna mijn middagslaap, waar ik wel aan toe was. Rond 15:00 uur heeft Leida mij wakker gemaakt voor de koffie. Na de koffie heb ik mijn regie verpleegkundige gebeld, om te vragen wat ik met de overige medicijnen moet doen. Ik houd namelijk 3 tabletten over. Ik weet niet of ik een keer ben vergeten of dat de apotheker 3 tabletten teveel hebben gegeven. Alle 2 de mogelijkheden zijn dus mogelijk, maar het protocol is zo dat wanneer je iets overhoud , of je bent een keer vergeten, NIET INHALEN. Ik zal de overige medicijnen morgen inleveren in Zwolle. Vanavond weer een nieuwe groente proberen. Rode kool. Ik denk dat ik het lekker vind met appelmoes of appeltjes. In het ziekenhuis heb ik ook al eens een klein beetje gegeten en dat smaakte wel. Eindelijk weer op een voor ons normale tijdstip eten. Het eten smaakte mij goed. Grote jongen, bordje leeg en zelfs het lapje vlees smaakte goed. Ik krijg het idee dat mijn smaak heel langzaam weer terug komt en dat ik weer alles wat ik lekker vind kan eten. Morgenochtend om 06:00 uur opstaan om te eten, want ik moet 3 uur van tevoren nuchter zijn, dus op tijd naar bed.

12 april 2013,

Het is 06:00 uur en ik ga eruit om iets te eten. Als ik dit niet doe kom ik pas laat aan eten toe, want ik moet 3 uur van te voren nuchter zijn voor de CT-scan. Het het eten nog eventjes naar bed. Ik stond op om 07:00 uur wassen en scheren en om 07:30 uur een flesje telebrix naar binnen werken. Ik moet om 08:00 uur bij Majella zijn die mij naar Zwolle brengt. Om 09:00 uur begin ik aan het laatste flesje telebrix die ik in een half uur leeg moet drinken. Om 09:30 uur moet ik naar binnen voor de CT-scan. Eenmaal op de behandeltafel werd mij een infuus geprikt. Nog een grote slok telebrix en het kan beginnen. Van het infuus vloeistof krijg je een warm gevoel in het hoofd en in de liesstreek. Als dat het geval is kan het beginnen en word ik langzaam de scan ingedrukt. Dit gaat automatisch, want er is namelijk zo dat er niemand in de behandelkamer is. Wel word ik goed in de gaten gehouden vanachter het glas. Na afloop zijn Majella en ik naar afdeling B2 gegaan om een sociaal bezoekje te brengen aan alle verpleegkundige. Ik heb van het werk een aantal caps gekregen die ik daar heb uitgedeeld. Ook heb ik thuis een slinger gemaakt van A4 velletjes met aan weerszijde een toepasselijke tekst. Zeker voor de afdeling oncologie. Op de ene kant staat; BLIJF ALTIJD LACHEN. Op de andere kant staat; DON'T GIVE UP THE FIGHT. Men vond het geweldig en ze proberen er een geschikt plekje voor te vinden om het op te hangen. Een van de caps heb ik uiteraard gegeven aan een zuster die ik als verpersoonlijking van de afdeling beschouw. Alle andere zijn net zo goed hoor. 2 Andere caps zou zij geven aan een broeder en een andere zuster. De rest heb ik willekeurig uitgedeeld. Wat heb ik hele leuke reacties gehad van alle verpleegkundige en van het keuken personeel. Dit doet mij iedere keer heel veel goed. Rond 11:15 uur waren we weer terug in Hoogeveen en werden door Juno hartelijk begroet. Even een bakkie en dan naar huis om te eten. Na de lunch ben ik naar bed gegaan om om 15:00 uur wakker te worden. Volgende week zal de spanning wel toe nemen i.v.m. de uitslag van de CT-scan, maar daarover volgende week meer. Het avond eten smaakte niet zo terwijl ik witlof rauw heel erg lekker vind. Daarentegen was de vis heel erg lekker en smaakte als vanouds. Vanavond lekker chillen en morgenochtend ga ik kijken bij Juno die mee doet bij een kangoeroe club om te sporten. Geweldig om te zien.

13/14 april 2013,

Zaterdag. Ik heb een redelijk goede nachtrust gehad. Wel 2x naar toilet voor ontlasting wat nog dun is. Hopelijk nog van de telebrix. Bij het opstaan voelde ik mij niet zo lekker. Toch ga ik kijken bij Juno die aan het sporten is. Het was wel koud en zeker voor de kleintjes. Na een half uur kijken hield ik het voor gezien en ben naar huis gegaan. Wij hadden onverwachte visite. Bert kwam een bakkie doen. Lekker even bijkletsen. Na de lunch ga ik weer even naar bed. Ik ben er echt aan toe. Mijn middagslaapje heeft mij goed gedaan. Ik voel mij beter als voor de slaap. Nog niet top, maar toch. Aan het begin van de avond ga ik nog een keer slapen om vanavond langer op te blijven.
Ik wil nogmaals een oproep doen om stenen te kopen voor het nieuw te bouwen kinderkanker centrum. Men kan dit rechtstreeks doen, maar het leukst vind ik als men dat doet via de website van mijn buurjongetje
www.komteenbabybijdedokter.nl
Hier kan men ook zijn aangrijpende verhaal lezen. Als men een steen koopt laat het mij dan even weten. Ik vind het leuk als men een steen koopt en laat het mij even weten. Of rechtstreeks of via Thomas zijn site. Mail mij even ook al heeft men al een steen gekocht. Mijn mail is
rudyzitman@gmail.com
Zo nu eerst thee en dan mijn blogboek bijwerken. Alles wat ik schrijf, laat ik uitprinten en verwerk ik in een boek met alle post die ik krijg. Mijn tweede map is bijna vol. Ieder half jaar een nieuwe map. Misschien kan het later in een boek verschijnen. Nu lekker een bakkie samen met Leida drinken. Morgenochtend weer mijn weegmoment. Ik ben erg benieuwd of ik ben afgevallen of aangekomen. Tot morgen.
Zondag. Vandaag is een voetbaldag. Ik ga vanmiddag naar Jurjen om de wedstrijd van de competitie te kijken. Uiteraard hopen we dat AJAX gaat winnen en zo snel naar het kampioenschap te gaan. Eerst de ochtend. Om 08:30 uur ben ik opgestaan om te eten. Na het eten even naar de buren. Later daarover meer.
Het is nu 09:00 uur en ik ga mij nu wegen. Mijn gewicht is stabiel. Ik weeg 75 KG. en daar ben ik heel erg blij mee. We hebben een rustige ochtend. Lekker samen koffie drinken. Ik voelde mij goed. Aan het eind van de middag ben ik naar Jurjen gegaan om AJAX te kijken. Samen met Joost ben ik daar naartoe gegaan. Ik vond het gezellig om bij Jurjen voetballen te kijken. Na het voetballen heb ik bij Joost en Majella gegeten. Helaas ben ik erg moe, want ik ben niet naar bed geweest tussen de middag. Iets wat ik niet meer moet doen, want ik kon het merken. Ik ben vanavond echt op tijd naar bed gegaan.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Rudy,

    Fijn, te lezen dat je je langzamerhand weer een beetje beter gaat voelen.
    Hoop dat je deze week goede berichten zult krijgen.
    Zal voor je duimen.
    Groetjes aan Leida en de kids.
    P.S. Ik heb uiteraard mijn steentje bijgedragen aan het Prinses Maxima Cetrum


    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Rudy,
    We hebben veel bewondering voor jouw vechtlust en doorzettingsvermogen, met hulp van je lieve naasten!
    Ook voor het bijhouden van deze blog veel waardering!
    Succes met de voorbereidingen en de CT-scan vrijdag!
    h.gr. fam. Tip Ommen

    BeantwoordenVerwijderen