maandag 15 april 2013

Belangrijke uitslag JA/NEE

15 april 2013,

Ik heb een goede en lange nacht gehad. Ik was hier echt aan toe. Wel 2 toiletgangen gehad, maar daarna weer heerlijk geslapen. Ik stond om 09:15 uur op en heb zeker de klok rond geslapen. Juno heeft mij wakker gemaakt. Deze week is voor Leida en mij een heel belangrijke week. Ik krijg donderdag de uitslag van de CT-scan van vorige week. Ook moet ik weer bloed prikken en die uitslag krijg ik ook. De uitslag is van groot belang of ik door ga met mijn chemo kuur. Zover is het nog niet, maar toch merk ik dat het ongemerkt op mijn gemoedsrust werkt. Zo nu eerst mijn lunch en daarna mijn middagslaap. Vanmiddag ga ik met Juno kijken of er eendjes zijn en dan gaan we die voeren. Helaas geen eendjes in de buurt. Dan maar lekker buiten spelen. Aan het eind van de middag samen Majella ophalen van haar werk en dan eten. Het was best wel een drukke dag vandaag dus, zoals gewoonlijk vanavond op tijd naar bed, want morgen is er weer een dag.

16 april 2013,

Vandaag is de dag van onco fysio. Ik heb er zin in, want ik heb een redelijke goede nachtrust gehad. Ik had de wekker gezet op 09:00 uur, maar was al om 08:30 uur eruit. Snel een boterham eten en dan wassen scheren. Na de wasbeurt een bakkie drinken. Ik ga sporten in het nieuwe cascaderun shirt. Later meer. Mijn sport activiteiten zijn goed verlopen. Ik heb alles op het maximum gedaan van wat ik kan. Het enige is mijn hartslag die snel op 135 zat, maar daarna ook snel weer zakte naar 120. Ik had een heel goed gevoel na afloop. Voor de volgende keer heb ik nog geen afspraak staan, maar zodra ik donderdag meer weet zal ik mijn onco fysiotherapeute bellen of mailen voor het vervolg van mijn kuur en natuurlijk wanneer ik weer onco fysio ga doen. Toen ik thuis was ging de telefoon. Mijn grootste vriend Sepp is ziek en moet vanmiddag naar de huisarts. Ik hoop dat het niet zoveel is en dat ik snel hem weer kan vasthouden. Zo nu eerst eten en dan mijn middagslaap.Ik kon de slaap niet vatten, maar heb toch nog een dik uur op bed kunnen rusten. Vanmiddag krijg ik bezoek van Henk en Sonja. Leuk om weer even bij te kletsen. Ook kreeg ik een email vanuit Zwolle B2. De slinger die ik heb gemaakt is goed aangekomen, evenals de caps. Ik kreeg nog een extra bedankje en ik was crea-bea. Een leuke uitspraak. Ik kijk er nu al naar uit om donderdag een bezoekje te brengen aan B2. Helaas is de visite niet geweest. Andere keer beter. Het avond eten smaakte mij geweldig. Gelukkig smaakte de gehaktbal die Leida altijd maakt geweldig lekker. Ook weer een vleessoort die vaker op het menu kan staan. Ondanks dat ik vandaag een goede dag heb ga ik wel op tijd naar bed en hopelijk is er morgen weer een goede dag.

17 april 2013,

Ik heb een slechte nacht gehad. In het begin ging het nog wel een beetje, maar halverwege de nacht kon ik de slaap niet vatten. Dan zijn de nachten lang. Aan het eind van de nacht ben ik toch nog in slaap gevallen. Ik ben om 09:15 uur opgestaan. Eten, wassen enz.. Nu is het tijd voor een bakkie. Ik merk best dat ik zenuwachtig ben voor de uitslag van morgen. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat ik slecht heb geslapen. Toch ben ik redelijk fit. Ik ga vanmiddag wel even naar bed. Mijn middagslaap heeft 1 uur geduurd. Ik ben er om 15:15 uur eruit gegaan en lekker een bakkie gedaan. Hopelijk kan ik vannacht wel lekker slapen, zodat ik morgen uitgerust naar Zwolle kan gaan. Vanavond krijgen we eerst nog even visite van Aline en Dominique. Een van onze buurtjes. Ik wil tot nu toe iedereen bedanken voor de sterkte wensen voor de uitslag van morgen. Het doet mijn gezin geweldig goed hoe iedereen aan ons denkt. Ik zal morgen zo snel mogelijk de uitslag op mijn blog schrijven, dus tot morgen lieve allemaal.

18 april 2013,

De grote dag is aangebroken. Ik heb gelukkig een goede nachtrust achter de rug en ik stond dan ook fit op. Het ontbijt gaat ook steeds beter. Nu 2 boterhammen i.p.v. 1 boterham en een eitje. Het ging er goed in. Straks nog wat druiven eten en de ouwe kan er weer tegen. Ik krijg net op tijd weer een beetje de eetlust terug en daar ben ik blij om. Zo kan mijn gewicht ook weer iets omhoog en daar zal mijn oncoloog blij om zijn. Het is nu net na 09:00 uur. Wij worden om 09:30 uur. Om 10:00 uur moet ik bloed prikken en om 11:00 uur krijg ik hiervan en van de CT-scan de uitslag. Tussendoor zal ik nog een sociaal bezoekje brengen aan B2, mijn oncologische verpleegafdeling. Op dit moment ben ik niet zenuwachtig. Wat ik ervan verwacht, houd ik voor mijzelf. Leida weet het wel. Ik kan wel zeggen dat er maar 1 iemand is die het straks weet en ons zal mededelen. Zodra wij weer op weg zijn naar Hoogeveen zal ik Jurjen en Majella hierover inlichten. Voor die tijd zal ik nog een kort bezoekje brengen aan B2 om te melden wat de uitslag is. Zo nu eerst een bakkie en op naar Zwolle. Om 11:05 uur werden we naar binnen geroepen door mijn oncoloog. Het eerste wat hij tegen ons zei was dat hij hele goede berichten had. En wat wij gezien en gehoord hadden was ook het geval. Mijn uitzaaiingen in lever, long en lymfklieren zijn met 50% kleiner geworden. Mijn primaire tumor in mijn slokdarm is met ongeveer 80% kleiner geworden. Al met al een super goed bericht. Ik moest er zelf van blijdschap een traantje wegpinken. Hel enige wat wel iets minder is, is dat mijn bloedwaarde van mijn witte bloedlichaampjes te laag is. Wij hebben afgesproken om de kuur een week uit te stellen en daar waren we voor. Van mijn oncoloog heb ik alvast recepten gekregen en tijdens het inleveren bij de apotheker ben ik nog even op afdeling B2 geweest om het goede nieuws te melden. Zuster Sil. kwam ik het eerste tegen en daarna kwamen nog andere verpleegsters erbij. Ze feliciteerde mij allemaal en dat deed mij geweldig goed. Ik kijk er ook naar uit naar mijn volgende opname op afdeling B2. Op de terugweg snel Majella en Jurjen gebeld om het super goede nieuws te vertellen en ze zijn natuurlijk super blij. Nadat we thuis waren snel een bammetje gegeten en daarna mijn middagslaap. Ik was veel te blij om te slapen, maar ik heb wel een uur gerust. Om 15:00 uur kwamen Laura, Majella, Juno en Sepp op visite. We zijn al overstelpt met bloemen wat een vrolijk geheel is.Alle telefoontjes, mails en blogreacties zijn geweldig. Ik weet dat iedereen meeleeft met ons en dat doet Leida en mij geweldig goed. Het avondeten smaakte ook al beter dus dat gaat ook de goede kant op. Het geweldige nieuws gaan Leida en ik vanavond met een borreltje vieren. Niet teveel maar een jägermeister ging er gisteren ook in dus zal het vanavond ook lekker smaken. Nu even genieten van deze dag. Leida en ik hebben deze dag als heel bijzonder ervaren en hopen dat we nog meer van dit soort dagen krijgen.

19 april 2013,

The day after. Ik heb een redelijke nachtrust gehad. Uiteraard speelt het goede nieuws van gisteren nog door mijn hoofd en ik geniet er nog steeds van. Ook alle telefoontjes, apps, sms'jes, mails en blogreacties zijn geweldig en ik wil dan ook een ieder alvast bedanken voor de lieve reacties die mijn gezin hebben gekregen. Ook Jurjen, Majella en Joost krijgen van hun kennissen kring leuke berichtjes. Geweldig hoe een ieder meeleeft met ons gezin. Ik ben om 07:15 uur op gestaan om mijn ontbijt te nuttigen. Daarna ben ik nog even naar bed gegaan. Om 09:00 uur ben ik voor de ochtend definitief op gestaan. Snel wassen en ontlasten. Ik ga deze ochtend naar onco fysio, wat ik gisteren met mijn onco fysiotherapeute heb afgesproken. Normaal zou ik in het zieke3nhuis liggen, maar dat is dus met een week uitgesteld, zoals ik gisteren meldde. Zo nu eerst een bakkie, want het is 10:00 uur. Koffietijd.Mijn onco fysio is heel erg goed verlopen. Mijn hartslag is niet boven de 115 uitgekomen. Dat was afgelopen dinsdag wel anders. Toen zat ik heel snel op 135. Ik heb het erover gehad met mijn therapeute en kwamen tot de conclusie dat het de spanning was voor de uitslag. Ik heb ook weer voor het eerst op de loopband gestaan. 5 Minuten wandelen met een snelheid van 4 KM. per uur. Het ging allemaal geweldig. Zo nu eerst mijn middagslaapje. Om 14:45 uur ben ik eruit gegaan, want ik krijg visite van een stratenmaker. Nadat deze man is geweest ben ik koffie gaan drinken bij MaJuSe. Ik weet zeker dat Juno dat hartstikke leuk vind en dat was ook zo. Vanavond tot nu toe lekker rustig, dus lekker chillen. Vanavond heb ik Lambert Fisscher gebeld om te vragen hoe het met hem gaat. Aanstaande maandag moet hij voor 2 dagen naar Zwolle om aan een chemo kuur te beginnen. Ik heb hem uiteraard veel sterkte gewenst. Voor degene die niet weten wie Lambert is. Hij lag bij mij in het ziekenhuis toen ik 1,5 week daar heb gelegen. Samen hebben we veel korte wandelingetjes gemaakt op de afdeling. Zo nu de koffie en dan chillen.

20/21 april 2013,

Zaterdag. Een goede nachtrust doet wonderen. Ik voel mij erg goed toen ik op stond. Waarschijnlijk doet de zon ook zijn werk. Na het ontbijt ben ik nog wel even naar bed gegaan. Om 10:00 uur koffie tijd. Het enigste minpuntje is de ontlasting die nog pijnlijk is, maar daar heb ik ook een medicijn voor.Na mijn korte middagslaap zijn Leida en ik naar het centrum gegaan. Als je uit de wind bent en in de zon is het heerlijk en ik weet zeker dat dat mij goed doet. Ik voel mij sterk. Rond 17:00 uur waren we terug en ik heb een voldaan gevoel. Uiteraard hebben wij een aantal bekende gesproken en dat vond ik gezellig. Een ieder wil weten hoe het met mij gaat en wij vertelde vol trots dat het een heel stuk beter gaat psychisch en lichamelijk. Hopelijk kan ik dit door zetten naar de avond, zodat wij een gezellige avond hebben. In ieder geval met z'n 2en.
Zondag. Vandaag is een dag met 2 gedachten . De eerste gedachte is dat het weer een stukje beter gaat met mij. Vanmorgen om 08:00 uur was mijn weegmoment en ik ben 78 KG. Ten opzichte van de vorige weging ben ik bijna 3 KG. aangekomen. Dus alles gaat fysiek de goede kant op. Het weer werkt ook lekker mee. Gisteravond vond ik een gezellige avond samen met Leida. Voor het eerst heb ik weer een slokje gedronken van mijn lievelingsdrankje, OUZO. Nu ik een aantal dagen van de chemo af ben vind ik dat het wel kan. Mijn 2de gedachte is dat het vandaag de dag is van de Cascaderun. Voordat ik aan de chemo begon, was ik druk aan het trainen voor deze run. Ik was een eind op weg met het schema die ik van mijn oncologische fysiotherapeute had gekregen. Ook was ik al ingeschreven voor deze run. Helaas ben ik veel te zwak om eraan mee te doen, maar mijn startnummer is 1040 en mijn lopers naam is Rudy/Juno/Sepp. Aan het startnummer kan je zien dat ik al snel een startnummer had aan gevraagd. Alles jammer, maar ik ga wel kijken hoe een ieder het doet. Zo nu eerst een bakkie samen met Leida. De Cascaderun was weer een ware happening. Mocht ik er in de toekomst klaar voor zijn dan hoop ik in augustus weer te trainen voor de run van volgend jaar. Maar laten wee eerst eens kijken hoe het afloopt met mijn chemo kuren. Vanavond even visite ontvangen en dan naar bed, want volgende week ga ik weer beginnen. Waarmee lezen jullie volgende week wel.

19 opmerkingen:

  1. Hallo Rudy,

    Ik hoop zo voor je dat je morgen goede uitslagen krijgt.
    Snap dat je daardoor echt niet goed kan slapen.
    Ik hou je blog in de gaten.
    Zal aan jullie denken en voor je duimen.

    Groetjes Vincent Sandra Britt en Brian.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rudy en Leida,
    Sterkte voor morgen bij het horen van de uitslag. We gaan uit van het positieve. We zullen aan jullie denken en voor je duimen! Liefs van Anouk, Nikki, Tonny en Henriete

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rudy, wij willen jullie heel veel sterkte wensen voor morgen. Hopelijk wordt het een goede uitslag. Ik bel jullie morgenavond nog wel even, zoals ik iedere keer doe nadat jullie weer een uitslag hebben te horen gekregen.

    Dikke kus van mij en groetjes van Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Peter, Francis en Thomas17 april 2013 om 19:47

    Lieve buurtjes, we denken aan jullie vandaag, morgen maar ook daarna. We duimen voor jullie, veel sterkte voor morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veel sterkte voor morgen. Hopelijk hebben jullie een beetje nachtrust.

    We denken aan jullie. Veel liefs van ons.

    Leo en Suze

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Peter, Francis en Thomas18 april 2013 om 12:53

    Fantastisch nieuws, we zijn ongelofelijk blij voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Rudy, ik heb je wel al gebeld maar wil je toch ook even op deze manier feliciteren met dit geweldige nieuws. Ook Leida en de (klein)kids natuurlijk gefeliciteerd. Je kunt je vast wel voorstellen hoe blij ik ben met dit nieuws. Op naar de volgende kuur om deze vijand nog een koppie kleiner te krijgen.

    Dikke kus van mij en groetjes van Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Rudi , hier even een berichtje van Sandra Cirino ex ouder Kienholt alweer een tijdje terug dat we elkaar hebben gesroken voor Bakker Bos, ik lees vaak even mee hoe het met Je gaat, en nu heel blij te lezen over het goede nieuws, wil jou en leida heel veel sterkte wensen en gewoon even laten weten dat ik aan jullie denk groetjes sandra ps vandaag de kleinkinderen van Je zus laura in de winkel gehad, wat een prachtig meisje en zo lief was gelijk verkocht :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
  10. Hee oud collega
    Super goed nieuws lees ik net!!!
    Ik wist het wel met jou, je geeft niet zo gauw op.
    Nu nog zien dat je bloedwaarden omhoog schieten!
    Wens je alle goeds voor nu en de toekomst, ik hou je blog wel in de gaten en lees het wel.

    Gr Peter Groters uit Twello

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Peter uit Rotterdam18 april 2013 om 21:59

    Hoi Rudy,
    Gefeliciteerd met het goede nieuws,

    Hou je taai,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wij zijn blij voor jullie met het goede nieuws! Liefs van Nikki, Anouk, Tonny en Henriette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hey Rudy en Leida, Dit mooie nieuws moet je idd even vieren met een borrel! Veel sterkte en succes met de volgende kuur!

    Groeten, Linda, Elvin, Jasper en Tim

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van fijn om te horen, super! Goed dat je bepaald niet voor niks de hele opname en alles hebt moeten doorstaan. Geniet lekker met Leida en alle andere familie van dit goede nieuws, hopelijk gaan jullie nog een hoop goede berichten krijgen voorlopig!
    Groetjes, Arina

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dag Rudy,
    Fijn om te lezen dat de uitslagen goed zijn.
    Wat een gedoe is er aan vooraf gegaan tijdens de 2de chemokuur. Maar je hebt je er goed doorheen geslagen.
    Ik vind het hartstikke fijn dat alles nu goed is,en met de bloedwaarden dat komt ook vast wel weer in orde.

    Groeten,
    Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat fijn om te lezen dat je goed nieuws hebt gekregen.
    super

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve Rudy,

    Fijn om te lezen dat je weer een paar kilo bent aangekomen. Dat is goed nieuws. Toen ik vanmorgen vroeg opstond, was mijn eerste gedachte ook de Cascaderun en het feit dat jij het dit jaar helaas moet overslaan. We gaan gewoon door met alle positieve gedachten en zien je volgend jaar gewoon weer aan de start van deze run. Voor vandaag in ieder geval veel kijkplezier, ook al zal je het wel moeilijk hebben dat je niet mee kan doen.

    Liefs van ons

    BeantwoordenVerwijderen