maandag 22 oktober 2012

Week van herhalingscursus en Thomas de trein

22 Oktober 2012,

De nieuwe week is aangebroken na het drukke weekend. Ik stond vanmorgen op om 07:00 uur. Ik moest wel de wekker zetten hoor. Vandaag heb ik een herhalingscursus van BHV op mijn werk. Het hele weekend heb ik er naaruit gekeken, om weer van z'n moment te genieten. Lekker met iets anders bezig zijn en mijn ziekte even vergeten. Gelukkig is dit ook gebeurt. Ik heb nog wel even de brandweerman ingelicht van mijn ziekte. Hij was al een beetje op de hoogte. Toch heb ik wel even met hem gesproken over mijn ziekte en heb hem gezegt dat ik het probeer vol te houden. Hij had daar alle begrip voor en ook Annie die de EHBO/EAD geeft. Ik vind het geweldig hoeveel suppoort ik krijg van anderen en ze allemaal begrip hebben. Ik heb het vol gehouden tot en met de pauze. Ik merkte dat de energie minder werd en heb mij dan ook om 13:00 uur afgemeld. De brandweerman melde mij dat mijn certificaat verlengt word, ondankt dat ik de cursus niet helemaal heb afgemaakt. BEDANKT. Thuis komend ben ik eerst even naar bed gegaan. Na een klein uurtje ben ik toch wel weer wat fitter en ga nog een eindje fietsen met Juno. Na het eten nog even mailen en na de koffie de koffer in. Morgen onco fysio.

23 Oktober 2012,

Stond op om 08:15 uur. Heb een redelijke nacht gehad en ik ga met een goed gevoel naat onco fysio. Ik moet daar om 10:00 uur zijn. Eerst even mijn bammetje naar binnen werken en dan wassen en een bakkie doen. Vanmiddag zal ik mijn mailbox van mijn werk eens bekijken en een HELEBOEL mails in de prullebak gooien. Terug van oncofysio een fijn gevoel. Ik heb nu 3+2 (hardlopen+wandelen) en dat 4x helemaal volgehouden. Hartslag is goed. Bij fysio een oude bekende gesproken met de zelfde kwaal als mij. Slokdarmkanker met uitzaaiingen naar de lever. Goed gesprek gehad met hem en hoop nog vaak met hem te spreken. Zijn ervaring en behandeling geeft weer een beetje hoop. De rest van de dag lekker chillen.

24 Oktober 2012,

Even met Zwolle bellen, want er is een kleine verwarring wanneer ik weer naar Zwolle moet komen. Het is inderdaad volgende week dat ik bij oncologie moet komen. Volgende week meer hierover. Ik heb een goede nachtrust gehad. Ben wakker geworden om 08:00 uur. Na het ontbijt even wassen en aankleden. Vandaag is het een rustige dag. Even een paar kleine klusjes doen. Leo helpen en een paar tuinstoelen voorzien van popnagels. Nu eerst een bakkie. Na de koffie snel foto's maken van een serie paddestoelen, rood met witte stippen. Zie hier onder.




En het zijn plaatjes.
Zo eerst even lunchen en dan stoelendans (repareren). De klapstoelen van Yvonne en Erik zijn kapot en dan moet handige Rudy erbij te pas komen. 's Avonds rustig bij Joost ons AJAX gekeken en het was een verademing. Europees zie je dat we het wel kunnen. (soms). We hebben een goede overwinning behaald.

 25 Oktober 2012 ,

 Vandaag weer onco fysio. Ik was al voor de wekker aan wakker en dat was om 07:45 uur. Eten wassen en een bakkie doen. Ik kon mijn webblog niet goed uitprinten. Tenminste zoals het op beeldscherm staat lukte het niet. Ik heb een andere browser geïnstalleerd op aanraden van Joost en het lukt nu wel.
Het hardlopen gaat goed. ik ben weer een trapje hoger en zit nu op 2x3 en 4x2 minuten dus 14 minuten totaal. Mijn hartslag was max 153 p.m.. Mijn therapeute vond het ook goed. Waarschijnlijk mag ik in December/Januari buiten gaan hardlopen. Ik zal wel een hartslagmeter moeten organiseren om dat rikketikding in de gaten te houden. De rest van de dag chillen tot nu toe. Misschien dat ik vanmiddag nog even naar het THH ga, maar eerst nog even visite ontvangen die spontaan aan zijn gekomen. De koffie in het THH is lekker en het gesprek met de mensen is goed. Vanavond tot nu toe rust. 

26 Oktober 2012,

Vandaag de grote dag is aangebroken. Ik ga samen met Juno naar Thomas de trein in de Tamboer. Ik heb er al een poosje naar uit gekeken. Vanmorgen vroeg eerst eens uitgeslapen. Ik stond op om 09:30 uur. Deze ochtend heb ik niks tot nu toe en kan dus ook relaxed doen.Zo het is 12:30 uur en ik ben startklaar voor Thomas de trein. Het begint om 14:00 uur dus tijd genoeg. Beter te vroeg dan te laat. De perfecte middag is aangebroken. 13:45 uur waren we in de Tamboer en een druk dat het was. Snel ons plekkie opzoeken en wachten totdat de theatervoorstelling begint. Juno heeft volgens mij een hele leuke middag gehad, want ze keek erg geboeid naar de voorstelling. Als er geklapt moest worden was ze erbij en ook als ze iets moesten zeggen. Wel iedere keer een klein beetje te laat, maar beter laat dan nooit. Hier een paar foto's.
Spanning voor het begin
Concentratie
Thomas de trein
Met de dikke controleur
 Juno opa bedankt jou voor de gezellige middag. We doen het nog een keer over. Thomas of Dora of ???.
Vanavond kubben dus gokken om geld en morgen is de dag van afscheid nemen van collega's.

27/28 Oktober 2012,

Zaterdag. De dag dat ik 's avonds naar 3 afscheidsfeestjes ga. Gelukkig worden ze alle 3 tegelijk en in de zelfde locatie gehouden en gaat het om 3 van mijn collega's die stoppen met werken in Hellendoorn. Ik kijk er al een hele tijd naar uit om een heleboel collega's weer te spreken. Vanmorgen stond ik op om 08:15 uur en ging naar beneden om een bammetje te eten. Na het ontbijt dacht ik, wat doe ik hier en ben weer mijn bed ingedoken. Slapen ho maar, maar toch nog even uitrusten. Gebeurt niet vaak. Ik wil in de morgen ook nog een eindje wandelen, dus om 10:00 uur er weer uit. Koffie drinken en wassen. Helaas geen wandeling maar een fietstochtje naar het centrum en terug en 's middags de wielen van de auto schoonmaken. Volgende week krijgt deze zijn winterbandjes eronder. De buurman neemt de auto dan een dag mee naar zijn werk. Goeie kerel is dat die buurman. De rest van de middag even rusten voor vanavond.
Zondag. De zaterdagavond is goed verlopen. Ik heb het reuze naar mijn zin gehad. Met veel collega's gesproken en niet alleen over mijn ziekte. De 3 collega's vinden het in ieder geval zo en kunnen wel overweg met de vrije tijd die ze hebben. Jaap, Hilbert en Eldert nog veel plezier en geniet ervan. Verder heb ik nog gesproken met een collega die ook de verschrikkelijke ziekte heeft en binnenkort word geopereerd. We hebben samen goed kunnen praten hierover en ik wil haar vanaf deze plaats nog veel sterkte wensen.
De ochtend begon om 08:15 uur wintertijd. Eerst even wegen en weer aangekomen. Ik ben nu 82 KG. Eerst even een broodje eten en de tijden van alles even goed zetten. De meeste heeft Leida al gedaan, dus niet zoveel werk eraan. Deze zondag gaan wij eerst even op visite en de rest is een rustige dag. Tenminste ???. Het zal waarschijnlijk nooit lukken. Eerst voetballen kijken en dan visite ontvangen. Toch wel gezellig. Na de koffie 's avonds ging het kaarsje uit en om 22:15 uur welterusten en tot morgen.



2 opmerkingen:

  1. Lief broertje,

    Fijn om te lezen dat je zoveel begrip en suppoort krijgt, ook op je werk. Het doet me goed dat je, ondanks dat je de cursus niet hebt kunnen afmaken toch weer een verlenging krijgt van je certificaat. Hopelijk gaat de onco fysio ook weer goed vandaag. In ieder geval goed naar je lichaam luisteren. Dat is oh zo belangrijk. Hou van je. Liefs je grote/kleine zus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier met Juno en Thomas de trein. Dat gaat vast wel lukken. Dikke knuffel voor jullie

    BeantwoordenVerwijderen