maandag 14 december 2015

1ste consult na chemostop en 49ste

14 december 2015.

Ik heb een goede nachtrust achter de rug en ik voel mij eigenlijk weer de ouwe. Misschien is dit niet goed te monitoren, want ik lig nog heel veel op bed. Wel ga ik weer gewoon lopend de trap op en af. Ik houd het 's avonds ook langer vol. Gisteravond kregen we nog even visite en ik heb 3 kleine stukjes kaas gegeten. Het smaakte voortreffelijk en het smaakte naar meer. Ik weet zeker dat een paar weken geleden ik dit niet naar binnen kreeg. Waarschijnlijk heeft de chemo toch nog een opening gemaakt. Ik vind het geweldig en ga zeker andere kleine dingetjes proberen. Er zijn al een paar dingetjes die ik wil proberen te eten. Gerookte dunne plakjes zalm lijkt mij geweldig lekker. Nu ben ik even alleen, want het is maandagochtend, dus er worden weer boodschappen gedaan. Vandaag ga ik ook weer proberen om verder te gaan met de legpuzzel. Ik heb er zin in. Wat betreft het puzzelen gaat het goed. Ik ben er al een aantal keren uit geweest om verder te gaan met de puzzel. Het is te begrijpen dat de mensen even langs willen komen om te vragen hoe het met mij gaat. Zo ook vandaag. Ik kreeg 's middags visite van mijn schoonvader die samen met Yvonne en Simone kwamen. Ook de avond was besteed aan visite. Monique (buurvrouw) en Marten en Gerrie kwamen. Ik kan het allemaal wel aan, want ik lig wel op mijn bed en rust ook uit. Het is allemaal weer goed gegaan.

15 december 2015.

Ik heb een giga goede nachtrust achter de rug. Ik ben er geen enkele keer uit gegaan en werd vlak voor 09:00 uur wakker. Lekker ontbijten en het verdere ochtend gebeuren. Ik voel mij goed. Wel hoop ik dat ik vandaag ontlasting krijg, anders moet ik weer medicijnen daarvoor gebruiken. Nu lekker aan de thee en wat privé dingetjes doen. Vandaag is een rustige dag. Alleen vanmiddag komt de thuiszorg en ik kan dus ook mededelen dat alles stabiel is. Ook kregen we 's middags visite en dat was ook wel weer gezellig. Het breekt de dag. Ook natuurlijk weer verder met de legpuzzel en zie hier tot nu toe het resultaat.
Men ziet dat er vooruitgang in zit. Ik heb al verschillende reacties gehad van dat vind ik moeilijk tot knap werk. Ik vind het dus gewoon leuk. De tijd vliegt weg, maar gelukkig heb ik mijzelf goed in de hand, want het kan verslavend zijn. Overmorgen zal ik weer een update plaatsen van de puzzel.

16 december 2015.

Afgelopen nacht heb ik beneden geslapen en ik heb een goede nachtrust gehad. Weer lekker aan de Brinta en weer puzzelen. Vandaag voel ik mij iets minder dan de vorige dagen. Ik moet iets meer speeksel spugen en dat is best wel vermoeiend. Vanmorgen heb ik contact gehad met mijn diëtiste om een verlenging voor de proteïne drankjes. Ik heb er nog een paar, maar de smaak vind ik nu niet meer zo lekker. Mijn diëtiste zal op nieuwe lading bestellen en die komen ze morgen brengen. De middag bestond uit visite en wacht tot de dag van morgen. Morgen is een belangrijke dag, want ik heb het eerste consult na de beëindiging van mijn chemo kuur. Gelukkig gaat het drinken en de soep en Brinta er goed in. Ook een klein koekje gaat erin. Wel heb ik er iets meer last van in de vorm dat het eruit komt. We gaan morgen weer voor een plakje zalm. Lekkerrrrrr. Nu lekker slapen, Tot morgen.

17 december 2015.

Vandaag is de dag van het consult, maar eerst het ochtend gebeuren. De ochtend verliep lekker rustig na een goede nachtrust. Natuurlijk is er wel wat spanning voor wat mijn oncoloog zou vertellen en laat ik maar gelijk vertellen wat hij Leida en mij te vertellen had. Zoals wij al wisten ben ik uitbehandeld en mijn oncoloog had er best wel wat moeite mee om het te vertellen. Ik heb hem verschillende keren bedankt wat hij voor mij heeft betekend. Wel heb ik nog wel een vervolg consult en die is eind januari volgend jaar. Ik zal nu onder behandeling staan van mijn huisarts. Natuurlijk is het een hard gelag, maar ik ben giga dankbaar wat mijn oncoloog voor mij betekend heeft. Dit is nog niet het eind van het contact met mijn oncoloog. Ik zal privé nog contact met hem houden. Rond 15:00 uur waren we weer thuis. We gaan een mooie leuke periode tegemoet en ik wil nog heel veel dingen doen. Voor de belangstellende kan ik ook melden dat de Herceptin kuur ook afgelopen is, dus ik heb nu alle tijd voor een heleboel leuke dingen. Vooral genieten. Het avond eten ging er goed in. Ook heb ik geprobeerd om wat boerenkool te eten, maar het kwam toch weer terug. We gaan binnenkort aan de snert, maar dan wel met de staafmixer fijn maken. De smaak blijft hetzelfde, dus lekker. Nu even de auto wegbrengen en daarna lekker chillen. See you tomorrow.

18 december 2015.

Ik heb een erg goede nacht achter de rug, ondanks het ongunstige bericht van gisteren. Wel was ik vannacht rond 1 uur even wakker en ben even een kwartiertje aan het puzzelen geslagen. Het ontbijt ging er goed in en smaakte goed. Het bed wat beneden staat, daar ben ik al bijna aan verslaafd. Vanmorgen is de thuiszorg geweest voor een nieuwe canule, want dat gaat gelukkig wel door. Ik zal waarschijnlijk niet meer zonder morfine kunnen. De lunch die bestond uit champignonsoep en een paar plakjes zalm. De zalm smaakte voortreffelijk, maar ik moest toch wel iets meer spugen. Na die tijd komt er niks in en moet steeds speeksel spugen. Ik ga ervan uit dat dit tijdelijk is. Vanavond weer Brinta proberen en voor de rest is het lekker chillen. Nog even dit. De legpuzzel is bijna klaar.
De laatste stukjes zal ik dit weekend waarschijnlijk leggen en dan ???. De volgende.

19/20 december 2015.

Zaterdag. Ik heb een goede nachtrust achter de rug. Het incident van gisteren met het eten was inderdaad een incident. Gisteravond weer Brinta gegeten en vanmorgen ook en dat ging er goed in. Erger nog, het smaakt voortreffelijk. Wat ik gisteren schreef over de legpuzzel klopt niet helemaal. Ik heb de puzzel gisteren af gemaakt en zie hier het resultaat.
 Het blijven wel heel bijzondere legpuzzels van deze meneer. Komisch tot in de kleine details. Vandaag gaan ik samen met Leida even eruit om wat te shoppen. Ik heb er zin in om er even eruit te gaan. Wel de rolstoel meenemen en warm aankleden. Het lijkt mij gezellig. Het was inderdaad gezellig. Ik heb nog een paar shirts aangeschaft, want alles word een beetje te groot voor mij. Wij kwamen JoMaJuSe ook tegen en we hebben gezellig wat gedronken bij de koffiepot.
Voor de familie en oud collega's bekend, want ik heb mijn 25 jarig jubileum daar gevierd. Al weer ongeveer 10 jaar geleden. Aan het eind van de middag nog even wat drinken bij mijn kanjers thuis en daar heb ik ook een paar stukjes kaas gegeten, HEERLIJK. Thuiskomend heerlijk aan de zelf gemaakte snert. Joost het smaakte SUPER en ik ga voor meer. Voor morgen heb ik nog wat over. Vanavond gaan we weer verder kijken naar The Event. Ik heb best wel een superdag achter de rug.Er zullen er nog vele volgen hoop ik. Nu tot morgen.
Zondag. Na een supernacht werd ik wakker rond 10:00 uur. Even later kregen we onverwachts bezoek. Helaas kon Bert maar even blijven, want wij zouden op visite gaan bij Jurjen. JoMaJuSe kwamen daar ook, dus lekker met mijn gezin bij elkaar. Jurjen heeft zijn kamer veranderd en nu     hangt er een lamp op een plek waar die niet meer tot zijn recht komt. Kunnen we de lamp gebruiken als droogkap of kerst kapsel.
De rest van de dag is er niet zoveel te melden. Het eten gaat soms met moeite en de andere keer met gemak. De Brinta ging er vanmorgen goed in, maar 's middags had ik er meer moeite mee. Even tanden op elkaar en de tweede helft van het bakkie Brinta ging er verder goed in. Zo ook de snert ging er moeilijk in, dus later op de avond dan maar even proberen. Het drinken voor de medicijnen ging er wel goed in. Nu lekker aan de thee en waarschijnlijk weer even kijken naar The Event. Morgen is er weer een nieuwe week. See you.

3 opmerkingen:

  1. Wow, wat ben ik blij om dit te lezen broertje. Helemaal super (Y)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Rudy,
    Fijn dat je je weer wat beter t.o.v. de vorige week.
    Wat moet je je toen ellendig gevoeld hebben.
    Ga maar lekker puzzelen.
    Groeten;
    Dirk en Sinie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat het weer ietsje beter gaat. Doe maar rustig aan. Hopelijk kan je een beetje genieten van de gezelligheid en natuurlijk de lekkere hapjes tijdens de feestdagen.
    Groetjes,
    Wenda de Graaf

    BeantwoordenVerwijderen