maandag 10 juni 2013

2de Poging voor de zesde kuur

10 juni 2013,

Na een goede nachtrust was ik al vroeg wakker en ben om even na 06:00 uur naar beneden gegaan om te ontbijten. Het brood en de melk ging er goed in. Na het ontbijt ben ik een half uurtje later nog even naar bed gegaan om vervolgens om 09:00 uur op te staan. Uiteraard de laptop opstarten en ik kreeg een mail vanuit Zwolle. Sas ( verpleegkundige van B2) reageerde op mijn mail met de mededeling dat ze vorige week in Frankrijk bij de alpe d'huez was. Uiteraard heb ik daar respect voor en wil ik haar en haar man ook bedanken voor de bijdrage van dit evenement. Vanmorgen niet veel gedaan.1 Heel klein klusje. Na de middagmaaltijd ben ik naar bed gegaan en Juno heeft mij om 14:30 uur wakker gemaakt. Altijd leuk om op die manier wakker te worden. Na de koffie het kleine klusje afgemaakt en na een kwartier zal de anti wortel doek in het plantenbakje aan de voorkant. Morgen samen met Leida zand erin doen en dan kunnen de plantjes erin, maar niet eerder dan na mijn onco fysio waar ik nu al zin in heb. Het avond eten ging er weer goed in, ondanks dat ik weer een metaalachtige smaak in de mond heb. Toch nog 1,5 bord vol gegeten. Ik merk dat ik al iets langer van de chemo af ben. Tenminste dat denk ik. Ik zal aanstaande woensdag dit met mijn oncoloog bespreken. Uiteraard komen er meer vragen naar boven, omdat ik tegen het eind aan loop van mijn algehele chemo kuur. Maar daarover over een paar weken meer details. Hopelijk kan ik aanstaande vrijdag met de 6de kuur beginnen.

11 juni 2013,

Vandaag is het een rustige dag. Iki was al op tijd wakker en natuurlijk eerst eten. Om 09:00 uur ben ik op gestaan, want ik heb vanmorgen onco fysio. Zoals gewoonlijk kijk ik daar naar uit, maar eerst een bakkie doen. Even voor 12:00 uur was ik weer thuis. Ik heb mijn cardio apparaten langer gedaan en mijn hartslag is niet boven de 120 uitgekomen. Mijn therapeute was dik tevreden en ik natuurlijk ook. Voor de rest is er niet veel bijzonders te melden. Het avond eten smaakte goed en dat is voor de toekomst hoopvol. Morgen op tijd opstaan en de spanning afwachten van mijn bloedwaardes, dus nu 09:30 uur naar bed.

12 juni 2013,

Vanmorgen vroeg om 06:00 uur werd ik wakker en had best wel trek in een boterham. Ik ben eruit gegaan en heb er geen 1, maar 3 boterhammen gegeten en 2 glazen melk. Mert een voldaan gevoel ben ik weer naar bed gegaan om uiteindelijk om 08:15 uur mijzelf eens te gaan wassen, tandenpoetsen enz.. Er is nog voldoende tijd over om een bakkie te nemen, voordat wij naar Zwolle gaan. Hopelijk zijn mijn bloedwaardes nu wel goed, zodat ik de 6de kuur kan nemen. Aan het eind van de dag zal men het lezen, want natuurlijk zijn Jurjen en Majella de eersten die het zullen weten. Even na 12:00 uur was ik klaar bij mijn oncoloog en de mededeling is dat de waarde van mijn bloedplaatjes nog te laag zijn en daardoor de chemo weer met een week is uitgesteld. De waarde zit nu op 78, dus ten opzichte van vorige week is het met 3 omhoog gegaan. Het moet minstens op 150 zitten de waarde. De kans bestaat dat we alleen doorgaan met de chemo tabletten en niet meer met het infuus, maar daar wil ik nog niet teveel over uitweiden. Volgende week weer een nieuwe poging. Na het bezoek in Zwolle zijn wij naar Wierden gegaan om naar tuinschermen te kijken (composiet). Daarna in Ommen bij een tuincentra geweest. Rond 15:45 uur waren we weer thuis. De avond is besteed aan de laatste 3 zakken grind voor de voortuin en dan naar bed.

13 juni 2013,

Ik had de wekker gezet op 09:00 uur, maar was al ver voor de wekker aan wakker. Om 08:00 uur stond ik op om relaxed de dag te beginnen. Om 10:30 uur heb ik weer onco fysio en zal tijdelijk afscheid moeten nemen van mijn oncologische fysiotherapeute (vakantie), om haar begin juli weer te begroeten. Jammer, maar ik gun het haar en haar man van harte en degene die mij nu gaat begeleiden is ook een hele goede therapeut. Ik heb hem al vaker gehad bij afwezigheid van mijn therapeute. Char. vanaf deze kant een hele fijne en vooral mooie vakantie in Maleisië. Har. is een goede vervanger. Zo nu eerst een bakkie. Mijn onco fysio is goed gegaan. Uiteraard aan het eind even afscheid genomen en een hele goede vakantie gewenst voor mijn onco therapeute. Rond 12:00 uur was ik weer thuis en heb snel een boterham met vis gegeten. Lekker. Daarna mijn middagslaap. Vanmiddag hebben bezoek gehad van onze oude buurvrouw Barbera. Even bijkletsen over onze vorige buurt.De avond is besteed aan op visite gaan. Nikki is geslaagd voor haar diploma en we waren uitgenodigd voor het feest. Uiteraard vanaf deze kant, NIKKI GEFELICITEERD. We waren rond 00:00 uur weer thuis en ik ben gelijk naar bed gegaan.

14 juni 2013,

De dag begon al vroeg. Ik was al om 06:00 uur wakker en ben eruit gegaan voor het ontbijt. Vandaag is de dag dat Joost voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis moet. Joost sterkte met de ingreep en hoe je taai. Na het ontbijt ben ik nog wel even naar bed gegaan om daarna om 08:30 uur op te staan. Lekker relaxed de dag beginnen is fijn. Na de koffie even samen wat boodschappen gedaan en een cadeautje kopen voor Joost. Het is nu 12:00 uur en ga eten en daarna naar bed.Om 14:30 uur ben ik weer opgestaan en ben toen naar JoMaJuSe gegaan. Even een bakkie doen en vragen hoe het met Joost is. De ingreep is goed gegaan en hij springt er weer lustig op los. Joost doe even kalm aan de eerste 2 dagen, tenslotte is het een poliklinische operatie geweest en heb je een verdoving gehad. We gaan lekker lasagne eten en dat vind ik erg lekker. Voor vanavond hebben we het rustig en ga dan ook een paar kleine privé dingetjes doen. Tot morgen.

15/16 juni 2013,

Zaterdag. Weer bijna een week voorbij. De tijd gaat hard. Zal wel komen doordat ik best wel veel in bed lig. Wel merk ik dat ik nu 2 weken van de chemo af ben. Sommige dingen komen weer terug. De smaak is er weer gedeeltelijk. Als ik 's middags op bed lig slaap ik niet altijd. Wel rust je uit. Ook drink ik af en toe weer een biertje. Dat heeft ook een hele tijd niet gesmaakt. Niet dat ik alle dagen bier drink, maar een paar in het weekend is wel lekker. Volgens de chemo papieren mag ik ook best wel alcohol nuttigen, maar dan wel met mate. Vanmorgen was het weer vroeg dag. Ik werd om 06:30 uur wakker en ben eruit gegaan voor de ochtend perikelen. Daarna weer even naar bed tot 09:00 uur. Het is nu 10:20 uur en ben lekker aan de koffie. Straks wassen en weer een klein beetje in de tuin wat doen. Mijn lieve Leida ligt nog lekker uit te slapen en dat verdient ze ook. Wat heb ik een geweldige vrouw. Echt mijn steun en toe verlaat. Aan het einde van de ochtend wil ik wat doen in de tuin, maar helaas gooide een regenbui roet in het eten. Wel heb ik een plastic bak kunnen vinden voor de waterpartij die ik in de tuin wil maken. Nu nog wat stenen onder de bak plaatsen, maar dat zien we volgende week wel. 2 stenen tillen en de energie is weer op. Voor vandaag hebben we het rustig en dat vind ik wel eens fijn. vanmiddag zijn wij op visite geweest bij Anneke en Pieter in Rolde. Het was een gezellig bezoek. Rond 22:00 uur waren we weer thuis. Ik ben gelijk naar bed gegaan, want ik ben best wel moe en morgen is er weer een dag. Tot dan.
Zondag. Het is weer vroeg dag. In ieder geval voor een zondag. Ik werd om 08:15 uur wakker en ben eruit gegaan. Eerst wegen (79KG.) en toen ontbijten. De toiletgang gaat steeds iets beter. Het is nog wel pijnlijk, maar ten opzichte van een aantal weken geleden is het wel iets minder pijnlijk. Het is vandaag Vaderdag en ik denk dat wij nog op visite gaan. Leida heeft tenslotte nog een vader (91) . Dus daar is de koffie. Rond 14:00 uur waren we weer thuis. Ik heb geen zin om naar bed te gaan, want ik voel mij sterk. Komt natuurlijk doordat ik geen chemo heb voor de 3de week. Alles komt redelijk snel weer in orde. Het eten gaat al een week weer goed en de vermoeidheid is ook een stukje beter. Alles komt doordat de chemo uit mijn lichaam gaat, tenminste voor het grootste deel. Nu nog even geduld, voordat we naar JoMaJuSe gaan. Joost alvast gefeliciteerd met jou verjaardag. Ik vond het reuze gezellig en het barbecuevlees was erg lekker. Rond 21:00 uur waren we weer thuis en ik ben gelijk naar bed gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten