maandag 18 maart 2013

B.P. en uitslag

18 maart 2013,

Vanmorgen zijn wij rond 09:30 uur vertrokken uit Zandvoort richting Hoogeveen. De nachtrust was goed, maar mijn gesteldheid is tot het 0 punt gedaald. Ik heb totaal geen energie. Als ik 100 meter ga wandelen moet ik alweer rusten. Ik voel mij zwaar kloten (sorry voor het woord). Een ander fenomeen wat bij de bijwerkingen hoort is dat ik het soms gigantisch koud heb, terwijl ik 5 dingen over elkaar aan heb. Een warmte shirt, T-shirt, shirt, vest en jas, muts op en sjaal om. Toch heb ik het koud. Dan nog maar handschoenen aan. Als je zo in de auto zit is het geen gezicht, maar op een gegeven moment kreeg ik het wel warm. Onderweg even opsteken bij een benzine tankstation om wat te eten en drinken. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat ik geen koolzuur houdende dranken moet hebben, dus ik heb een vifit en broodje. Broodje heb ik voor de helft opgegeten en het pakje melk ging er goed in. Rond 12:00 uur was ik thuis en heb afscheid genomen van Jaap, Ake en Erik. Bert en Rene zijn via een omweg naar Hoogeveen gegaan i.v.m. het ophalen van 2 honden. Ik werd begroet door Juno, Sepp en Leida. Na de cadeautjes voor Juno en Sepp ben ik gelijk naar bed gegaan om om 15:00 uur er weer uit te gaan. Ik ga morgen Zwolle bellen om te vragen of ik met de diarree tabletten mag beginnen. Ik ben leeg en de energie is op.

19 maart 2013,

Om 08:00 uur stond ik op. Ik heb een goede nachtrust gehad. 1x Eruit om te plassen. Gevoelsmatig denk ik dat ik op de goede weg zit, alleen is de weg gigantisch lang en ik sta aan het begin ervan. Ik heb telefonisch contact gehad met mijn regie verpleegkundige om te raadplegen hoe ik nu verder moet. De diarree tabletten moet ik niet gebruiken. Verder word er morgen mijn bloed getest op CPR. Vertel mij niet wat het is, maar ik mocht het zelf aankruisen op mijn bloed formulier. Ik zal morgen alles met mijn oncoloog bespreken. Doordat ik zo zwak ben moet ik tot mijn grote verdriet mijn O.F. afzeggen. Ook was er een bezoekje geplanned naar Hellendoorn, die ik ook af moest zeggen. Voor de rest is er niet veel te melden. Ik lig de hele dag op bed en heb zo verschrikkelijk veel steun aan mijn Leida. Rond het avond eten kwamen Jurjen en Majella mij even een knuffel geven en dat deed mij geweldig goed. Ik ben verder gaan slapen en om 21:00 uur even eruit. Even beneden wat drinken en dan wassen scheren en slapen. Tot morgen.

20 maart 2013,

Het is gebeurt met de ouwe. De energie zit nu helemaal op het 0 punt. Ik kan werkelijk niks meer. Vanmiddag moet ik naar Zwolle voor gesprek met mijn oncoloog. Gelukkig heeft mijn Leida al eerder contact gehad met hem en hij meldde ons om eerder bij spoedeisende hulp te komen. Mijn oncoloog zou alles alvast regelen. Voor de tijd even in bad geweest, wat wel lekker was alleen afdrogen kon ik niet. Rond 13:30 uur was Barry bij ons die Leida en mij naar Zwolle bracht. Gelijk aan het infuus en bloed prikken. Het kalium gehalte in mijn bloed is te laag. De dienstdoende arts vertelde ons dat ik algeheel klote lichaam heb op dit moment. Hier moesten we met z'n 4en om lachen. Ze zal het wel anders op papier zetten. Ik moet wel blijven, maar voor hoelang weet ik niet. Gelukkig kon ik op afdeling B2 terecht, alleen is het daar razend druk.Het is nu vrijdag en ik ga verder met mijn blog. Zoals je las lig ik op mijn vertrouwde afdeling B2.03. Ik heb al verschillende onderzoeken gehad. Bloed, urine, ontlasting. Men wil weten waar dit vandaan komt. 's Avonds kreeg ik koorts 38,4 °C en kreeg antibiotica door mijn infuus. Alles om mij weer op de been te krijgen. Rond 23:00 uur ging het licht uit voor de nachtrust.

21 maart 2013,

Een slechte nachtrust gehad, mede door andere patiënten die heel veel pijn hadden, waardoor regelmatig het verplegend personeel moest komen. Mijn ontlasting word steeds dunner, maar ik ga in ieder geval naar het toilet, ondanks dat het mij heel veel energie kost.Rond 07:00 uur werden we gewekt voor het ochtend ritueel. Dat is een heel druk programma van ontbijten,wassen, bedden opmaken bloedprikken, wegen, meten enz. Ik ben moe, vooral nadat ik mij gewassen heb. Vast voedsel gaat er niet in, dus ik krijg nu flesjes met eiwitrijk drinken. Yoghurt en vla gaat er goed in, dus dat neem ik ook. Het zelfde geld voor de middagmaaltijd. Tussen de bedrijven door heel veel ranja drinken met ijsklontjes. Alles moet bij mij koel zijn. 's Middags kwamen  Leida en Jurjen op bezoek wat een welkome afleiding was. Toch is een bezoekje voor mij al vermoeiend. Gelukkig is mijn gewicht met 1 KG. aangekomen, dus ik val niet meer af. Ik ben nu 75 KG. Het avond eten bestond weer uit koel voedsel. Fruit, yoghurt en vla en een flesje drink voeding. 's Avonds kwam Joost nog op visite en die nam mijn scheerspullen mee. Dikke baardaap ben ik. Wat heel erg lekker was, was een raket waterijsje. Heerlijk verkoelend. Voor de rest veel slapen en een prikje voor trombose. Welterusten.

22 maart 2013,

Een redelijk goede nachtrust gehad. Dit is de dag dat ik ga douchen. Ha, ha, niet alleen, maar samen met een verpleegster. Zelf heb ik totaal geen energie om het zelf te doen. Eerst even lekker scheren en tanden poetsen en dan lekker douchen. Ik schaam me er niet voor en heb na afloop veel respect voor het hele verplegend personeel. Na de douch even heerlijk uitrusten op bed. In de tussentijd kwam een oude bekende verpleger mij even opzoeken. Het is zo een toffe gozer. Helemaal geschapen voor het vak. Rond 10:00 uur kwam de zaalarts met een aantal collega's. Een van zijn collega's vond het ook een beetje vreemd hoe ik reageer op de tweede kuur, aangezien ik heel goed reageerde op de eerste kuur. Mijn oncoloog had ook gezegd dat de volgende kuren nagenoeg hetzelfde zouden moeten zijn en dat beaamde zei ook. Even afwachten wat alle uitslagen teweeg brengen. De middagmaal bestond uit vla, yoghurt en twee melk. Ik zat propvol. Men had mij gezegd dat ik veel moest drinken en in plaats van een glas ranja, maar een kan ranja besteld. Zo kan ik mijn eigen behoefte aanvullen. Rond 12:30 uur 1,5 liter ranja op en dat merk je. Tijdens mijn middagslaap moest ik hevig kotsen. Ik kreeg gelijk een shot tegen de misselijkheid via mijn infuus, daarna weer even uitrusten. Rond 15:00 uur een nieuwe kan besteld waar ik wel langer over wil doen. Nu wachten op mijn bezoek en ik ben weer bij. Jurjen is als eerste geweest. Wij hebben samen leuk en gezellig kunnen praten samen met een kleine traan erbij, maar dat is niet zo erg. Het avond bezoek was een verrassing. Ik werd wakker gemaakt door mijn grootste vriendin Juno, die samen met Majella en Leida mij kwamen bezoeken. Ik heb een geweldige mooie kaart gekregen van haar waar ze samen met Sepp opstaat. Als ik in een dip zit kan ik kijken naar de foto en ik ben weer blij. Ik wilde vanavond voetbal kijken, maar was te laat met aanmelden. Het kon tot 20:00 uur. Gelukkig was er een hele lieve zuster en die heeft gekeken of er een andere oplossing is en ja hoor, in een onderzoek kamer was tv zonder abonnement. Ik werd er met een rolstoel en 2 kopjes thee naartoe gebracht  en was net op tijd voor de wedstrijd. Ik moest alleen hard juichen bij een doel, zodat een ieder het kon horen. Na afloop lekker slapen.

23/24 maart 2013,

Zaterdag. Een tweedelige nacht gehad. Het begin was niks, maar de tweede helft was stukken beter. 3x toiletgang gehad met heel veel ontluchting en dat was een opluchting. Rond 07:00 uur is het wek tijd en etenstijd. Ik heb goed gegeten. 3 Glazen melk, 1 beschuit, 1 thee, 1 drinkvoeding en een schaaltje vla. Alles op en ik zit vol. Nu even chillen en dan wassen. Ik voel mij stukken beter. Rond 10:00 uur koffie, koffie,thee tijd en een kan ranja. Lekker, lekker. Ik krijg via de mail, post en mijn blog heel veel reacties en dat doet mij goed. Ik wil tot nu toe een ieder bedanken voor alle goede steun naar mij, Leida en (klein)kinderen. Ik kijk weer uit naar mijn bezoek van vandaag. De dagen zien er redelijk hetzelfde uit. Wel veel lachen en praten met de medepatiënten, ondanks dat een van de patiënten heel erg slecht nieuws gisteren heeft gekregen. Sorry voor een ieder waartegen ik heb gezegd dat ik calcium krijg, maar het moet zijn kalium. Calcium is kalk en kalium is zout. 14:45 uur. Theetijd. Alleen thee en verder niks. Ik heb telkens oprispingen van de middagmaal. Nog een dik uur en dan is het weer bezoek tijd. Gezellig al die andere mensen en natuurlijk mijn bezoek is het belangrijkste. Hopelijk binnenkort even een fotootje invoegen. En hier komt die dan. Zoals je ziet is het koppie wat dunner aan het worden, maar ik voel mij nog sterk en ga er nog steeds voor.
Mijn Leida kwam om 16:00 uur op visite en we hebben gezellig met elkaar kunnen kletsen. Haar chauffeur was Erik, want anders kan ze hier niet komen en dat wil ik pertinent niet. Ze moet komen, want anders ga ik haar missen. Uiteraard in overleg kan alles. Mijn avond visite bestond uit Joost en Majella. Even gezellig weer kletsen en zeker over mijn twee grootste fans, Juno en Sepp. Ik kijk uit naar morgen, want dan komen ze alle 2 bij mij. Na het bezoek snel snoepjes delen met mijn mede patiënten, want dat had ik vanmiddag al beloofd. Zo nu lekker thee en dan lekker kletsen met z'n allen. Het is een gezellige boel hier, maar nu is het 22:00 uur en bijna bedtijd. Dus welterusten allemaal.
Zondag. Ik heb een geweldige goede nacht gehad. Wel 2x toiletgang, maar daarna gelijk weer slapen. Rond 06:00 uur was ik wakker, maar dat vond ik niet erg. Ik heb gedroomd dat ik weer lekker kon eten en het werkte nog door ook. Vanmorgen vroeg 2 boterhammen, 3 glaasjes melk en een kopje thee. Alles ging er goed in en ik vond het lekker. Voor mij was dit een hele grote overwinning. Wel heb ik weer hulp gekregen bij het douchen, want de zwakheid is er nog steeds. De medische ochtend ritueel bestond uit trombose spuit, Nexium, antibiotica  tablet, wegen en meten. Mijn temp is 36,4°C, gewicht is 76,9 KG., zuurstof in bloed is 100 %, pols is 84 en bloeddruk is 134/95. Alles bij elkaar is dit hartstikke goed. Zo en nu is er thee met een koekje erbij.Rond 12:00 uur de lunch. Ik heb 1 boterham met salade en een eitje gehad, 1 glas karnemelk en 1 glas jus d'orange. Ik zit vol. Nog 1 glas vitamine C om mijn medicijn weg te werken. Na de middaglunch even mijn middagslaapje. Ik heb heerlijk 2 uur geslapen. Ik merk dat ik steeds een klein beetje sterker word. Na mijn slaapje heb ik een korte wandeling gemaakt over de gangen en ik vond het geweldig. Onderweg nog een oud collega gesproken. Bij terugkomst was de catering al langs geweest. Ze hebben mijn nutridrink en een bros klaar gelegd. Even later kwamen ze terug om te vragen of ik nog iets wilde drinken. Nou kopje thee gaat er altijd in. Zo nu wachten op het bezoek. Mijn bezoek is gearriveerd, zie hier de foto;

Mijn grootste vriend en mijn grootste vriendin







Samen nog even een ijsje gegeten en wat drinken, maar bovenal, wat heeft Juno een hele mooie plaktekening gemaakt. Voor mijn boek krijgt die een speciaal plekje. Het bezoek duurt altijd zo kort, tenminste dat lijkt zo. Zo nu eerst het avond eten en dan op naar bezoek van Leida en Ake, die op dat moment haar chauffeur is. Ik ben benieuwd hoe Leida het gisteravond heeft gehad. Rond 18:45 uur kwam Leida. Kus. kus en hoe gaat het. Jammer genoeg wist ik al een aantal dingen, zodat Leida minder te vertellen had. Ik vind dit jammer, de dingen die Leida wil vertellen en ik weet er sommige al. Wij hebben met z'n 3en een eindje gewandeld en ik heb ze vanaf mijn hoogte een blik laten werpen op de nieuwbouw, wat een bijzonder mooi gezicht is, vooral 's avonds als de lichten branden in het nieuwe gedeelte. Begin augustus is het zover, dan gaat alles over naar het nieuwe gedeelte. Rond 20:00 uur is Leida en Ake weer naar Hoogeveen gegaan en ik ben aan de thee gegaan. Voor de rest is er voor deze week niks meer te melden. Liefs allemaal van mijn kant.





15 opmerkingen:

  1. Lief broertje,

    Ik kan me heel goed indenken dat je ervan baalt dat je niet naar Hellendoorn kan en je OF hebt moeten afzeggen. Hopelijk gaat het snel weer beter met je. Ik heb vandaag een paar keer gebeld maar geen gehoor gekregen. Ik wil donderdagmorgen rond een uur of 11 even een bakkie bij jullie komen halen. Hopelijk is dat goed, want ik heb je nu alweer een aantal weken niet meer gezien en wil toch weer even bij je zijn om te horen hoe het met je gaat. Hopelijk ben je donderdag weer zover bijgekomen van afgelopen weekend dat het je uitkomt dat ik kom. Liefs Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lief broertje,

    Het was wel ff schrikken toen ik hoorde dat het op dit moment zo slecht met je gaat, maar ik weet dat je een knokker bent. Je bent nu in goede handen met alle specialisten en voor je het weet ben je weer lekker thuis bij Leida. Daar ga ik in ieder geval wel van uit. Ik wens jou, Leida en de kinderen heel veel sterkte en hoop je snel weer te spreken. In gedachte zijn wij bij je, ook bij Leida en de kinderen uiteraard. Knap maar snel weer op en tot snel. Ik hou van je.

    Dikke kus van mij en de groeten van Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Peter en Francis21 maart 2013 om 16:38

    He Buurman,
    Wat lezen wij nu toch allemaal, ...nieuws. Zoals je zus ook zegt je bent een knokker dus je knap zeker weten weer op. Hopelijk zien we je weer snel rondwandelen in de erflanden. Zet m op met z'n allen.
    Groetjes van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sterkte Rudy, zet hem op!
    Tonny, Henriette en de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Rudy,

    Lees dat je in het ziekenhuis ligt. Hopen dat je energie gauw weer terug komt.
    Sterkte en de groetjes aan Leida en de (klein) kinderen

    Groetjes Sandra en de familie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. He Rudy,

    Fijn om te lezen dat je weer 1 kilo bent aangekomen en dat je in ieder geval vloeibaar voedsel en fruit kunt verdragen. Hopelijk gaat straks het vaste voedsel ook weer lekker naar binnen, zodat je weer je energie terug krijgt. Het is natuurlijk ook erg vermoeiend al die drukte om je heen, maar ja dat is nu eenmaal niet anders. Ik lees dat je je grapjes in ieder geval niet kwijt bent, zoals je jezelf beschrijft als baardaap :)Respect voor hoe jij alles ondergaat en je blog bijhoudt. Zoals ik al eerder schreef: je bent een knokker en hier kom je vast weer bovenop.

    Sterkte voor jullie allemaal en dikke kus van mij en de groetjes van Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He Rudy, even een snelle reactie van achter mijn bureau. Hopelijk knap je snel op en kun je weer naar huis. DAt is immers de beste plek om te zijn.

    Suze en Leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee oud collega,
      Zeer spijtig dat je nu in het ziekenhuis ligt, maar ik ben er van overtuigd dat je hier prima verzorgd wordt.
      Vind het keer op keer weer heel bijzonder van je dat je ondanks alle tegenslag toch nog de wil en moed hebt om je blog bij te houden!!
      Lees het iedere dag wel een keer.Wil je graag opzoeken maar kan er niet tegen als je ligt te spugen, dan doe ik acuut mee!!!
      Ik wil desnoods Leida voor de tijd nog wel een keer bellen hoe je bent en of je dit wel leuk en goed vind.Zet hem op.Gr Peter uit Twello.














      i

      Verwijderen
  8. ik wil jou heel veel sterkte wensen en hopen dat jje snel naar huis mag. leida en (klein)kinderen ook heel veel sterkte.
    erik en ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Rudy,
    Wat super naar dat deze kuur zo veel slechter is gegaan, en dat je zelfs in het ziekenhuis bent beland! Wel fijn dat je in ieder geval vloeibare dingen binnen kunt krijgen, zodat je nog zoveel mogelijk op krachten kan blijven. Heel veel sterkte voor jou en iedereen om je heen, en hopelijk snel weer naar huis.
    Groetjes, Arina

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi rudy,

    Ontzettend balen dat je minder goed reageert op je 2e behandeling. Goed om te lezen dat jij je vechtlust nog lang niet bent kwijt geraakt!
    Ik hoop voor je dat je gauw weer thuis bent. Wens je veel sterkte, groeten aan leida en de rest van je gezin.

    Lieve Groet mariska & co

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beste buurman Rudy,

    Ik krijg klachten van al dat geflirt met die zusters in het ziekenhuis hahaah gekheid natuurlijk maar dat ken je wel van die buurman van nr 36. Wij hopen natuurlijk dat je snel weer in de citroenvlinder rondloopt want we missen je wel hier dus kom maar snel uit dat ziekenhuis want ik vertrouw je maar niks met al die jonge kippies als zusters maar het belangrijkst is natuurlijk dat je je weer fit voelt om naar huis te gaan en genoeg aangesterkt bent. Heel veel sterkte kerel en tot snel.
    En mochten we wat voor je/jullie kunnen betekenen weet je ons te vinden.

    de groeten van de buurtjes van 36.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi broertje,

    Het doet me goed om te lezen dat je weer brood hebt gegeten. Raar eigenlijk he, want in een normale situatie is het zo gewoontjes om een plakje brood naar binnen te werken en nu is het gewoonweg een hele overwinning. Gefeliciteerd met deze overwinning. Ondanks dat je nog zwak bent, ga je dus wel weer de goeie kant op, gelukkig maar. Gisteravond was je er een klein beetje bij, omdat een ieder wel jou in zijn/haar gedachte had en het deed een ieder ook goed om te horen dat je gebeld had. Echt helemaal super. Morgen heb je, als het goed gaat tenminste, een kaartje van ons boven je bed hangen. Deze heb ik vrijdagavond via de site van Sofia naar je toegestuurd. Hoop tenminste dat deze goed aankomt want ik wist je kamernummer niet en heb het dus gewoon naar afdeling B2 gestuurd. Jou kennende zal iedereen wel weten wie Rudy Zitman is op die afdeling, dus het gaat vast goed komen. Leida is gisteren weer goed thuisgekomen, want ik heb haar netjes voor de deur afgezet. De rest krijg je vast wel van Leida te horen krijgen, alle groetjes die je van iedereen moet krijgen. Broertje zet hem op en kom snel weer thuis. Zodra je weer meer energie hebt, kom ik snel bij je op bezoek. Ik hoor dat wel van Leida of van een van de kinderen.

    Nou kanjer groetjes en liefs van deze kant

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hey Rudy,

    klote (je eigen woorden :p) om te lezen hoe het met je gaat. Toch goed om te lezen dat je met oa voedsel weer aansterkt! Ik hoop dat je snel weer naar huis mag, dan kom ik graag nog eens langs, zoals laatst. Was als vanouds erg gezellig! Ontroerend vind ik het om te lezen dat je zo geniet en zoveel steun hebt van je familie! Leida is een topper, net als je (klein-)kinderen.

    Doe kalm an en hopelijk tot gauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je ziet er al een stuk beter uit dan de laatste keer dat we elkaar zagen. Wie weet zien we elkaar eerdaags. Ik weet nu nog niet of ik morgen bij Leida ga koffiedrinken. Dat moeten we nog bespreken. Ik hoor dan vast wel hoe het gaat.
    Zet h'm op en de groeten van Leo en mij.

    BeantwoordenVerwijderen